Sekt alias šmivé víno

Sekt, šumivé víno
Označení sekt je převzato z Německa, kde bylo používáno od 18. století. Název sekt je občas zaměňován s názvem šampaňské víno, kterým se ale mohou honosit pouze vína z oblasti francouzské oblasti Champagne. Od roku 1908 se totiž jedná o chráněnou značku.
Rozdělní sektů polde cukernatosti
- brut nature - pod 3 gramů cukru na litr
- brut - do 15 gramů cukru na litr
- extra dry - 12 až 20 gramů cukru na litr
- sec - 17 až 35 gramů cukru na litr
- demi-sec - 33 až 50 gramů cukru na litr
- doux - nad 50 gramů cukru na litr
Výroba šumivého vína
Sekt se vyrábí dvojí cestou z vína, které je nejčastěji v podobě suchého kyselejšího vína. V první fázi dojde k lisování hroznů, čímž se zabrání vzniku oxidantních látek a tříslovin. Klasickou a původní metodou je kvašení vína v láhvi, které je ve Francii nazýváno jako Méthode Champenoise. Tato metoda vyžaduje nejméně 9 měsíců následného vyzrávání vína před odstraněním sedimentů. Druhou metodou je kvašení v tanku nazývaná charmat, které je z hlediska výrobních nákladů značně levnější a umožňuje větší objem produkce.
Na našem internetovém obchodu máme široký sortiment sektů, tato vína jsou skladem a Vám kdykoliv k dispozici.
Zpět

Portské víno, Oporto

Francouzská paštika
Vinařství
proč nakupovat právě u nás
- Prodej za ceny vinařů
- Doprava zdarma
- Věrnostní slevy
- Pouze kvalitní vína
- Na trhu od roku 2006
- E-shop roku
- Kamenná prodejna
- Garance spokojenosti
- Pravidelné degustace
- Vína s Vaším logem