VÍNO Z BETONU - MODEL VEJCE

Publikováno: 16.1.2024

Stěžejním prvkem při výrobě betonových tanků je zvolený materiál, který musí být zcela přírodní a bez jakýchkoliv chemických přísad. Neupravený povrch se poté ošetří kyselinou vinnou, aby se zabránilo korozi nebo nežádoucím reakcím s vínem během fermentace a zrání. Silné betonové stěny zajišťují dobrou izolaci, udržují teplotu stabilní bez nutnosti umělého chlazení.
Neupravený beton dovoluje, aby do vína proniklo malé množství kyslíku a aby se dostal do kontaktu s vínem. Následkem toho se docílí zjemnění tříslovin, vytvoření bohatšího těla a rozvoje vícerých komplexních chutí.
Model vejce poskytuje hladký a spojitý povrch (bez rohů), který umožňuje vínu pohybovat se volněji, než je tomu během fermentace v tradičním barelu nebo nádrži. Tento neustálý pohyb umožňuje vytvářet komplexní chuť díky nepřetržitému kontaktu s kaly, podobně jako u batonáže a z hlediska fermentace je tvar vejce nejúčinnější.

Sdílet na Facebooku


Zpět

SLÁMOVÉ VÍNO

Slámové víno patří mezi přírodně sladká vína. Jeho příprava je velmi náročná. Vyrábí se z vyzrálých vinných hroznů, které při sklizni vykazovaly cukernatost nejméně 21 °NM. Hrozny vysychají přírodní cestou po dobu nejméně tří, ale klidně i pěti měsíců, aby se obsah bobulí dostatečně zahustil a cukernatost vylisovaného moštu se zvýšila na nejméně 27 °NM. Obvykle je ale cukernatost moštu vyšší a dosahuje až 45–50 °NM.
Zobrazit celý článek

LEDOVÉ VÍNO

Ledové víno patří mezi vyhledávané vinařské lahůdky. Ledové víno se vyrábí ze zmrzlých hroznů, které musí podle českého Vinařského zákona projít mrazem při teplotách minimálně -7 st. C. optimálně až na -10 °C. a získaný mošt musí vykazovat alespoň 27 °NM cukernatosti.
Zobrazit celý článek

Vinařství

Tesařík - VINAŘSTVÍ - Vinařství hospodaří na 12 hektarech vlastních vinic s počtem sazenic cca 50 000 keřů. Viniční trať Slovenské ve Velkopavlovické podoblasti, která byla vysázená v roce 2002, jim produkuje velmi kvalitní hroznyVeverka Libor - VINAŘSTVÍ - Sortiment tohoto rodinného vinařství, tvoří z větší části vína suchá, ale u odrůd které dosahují vysoké vyzrálosti hroznů, zachovávají příjemný zbytek přírodního hroznového cukru.Špalek - VINAŘSTVÍ - Vinařství Špalek je rodinným vinařstvím, které od roku 1970 vede František Špalek, syn Josefa Špalka, který do Nového Šaldorfa přišel v roce 1945 z Valašska. Skutečný rozvoj zažilo vinařství až po roce 1989, kdy stát konečně povolil soukromě podnikat. Patria Kobylí - VINAŘSTVÍ - Vinařská společnost v Kobylí vznikla spontánně v roce 1928, tedy v prvorepublikové době. Drobní vinaři se spojili kvůli společnému zájmu o pěstování a ochranu vinné révy. Navazujeme proto na tradici, která zavazuje.Víno z Kobylí - VINAŘSTVÍ - Vinařská společnost v Kobylí vznikla spontánně v roce 1928, tedy v prvorepublikové době. Drobní vinaři se spojili kvůli společnému zájmu o pěstování a ochranu vinné révy. Navazujeme proto na tradici, která zavazuje. Víno Červenka - VINAŘSTVÍ - Rodinné vinařství Červenka se nachází v malebné obci Čejkovice, která se nachází jen 10 km od dálnice D2. Svou rozhlohou vinic jsou Čejkovice třetí největší v čr a leží v nejteplejším koutu naší republiky. Mikrosvín Mikulov - VINAŘSTVÍ - Vinařství žijící vlastním životem podřizující vše přírodě, můžete najít v prostředí více než idylickém. Nachází se totiž v srdci Chráněné krajinné oblasti a biosférické rezervaci Pálava a přilehlých Dunajovických vrších.Další vinařství

proč nakupovat právě u nás



Kategorie

Pondělí 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Úterý 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Středa 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Čtvrtek 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Pátek 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Sobota 8:30 - 12:00

Při objednávce nad 2 500Kč Doprava zdarma

Staňte se registrovaným členem vinostyl.cz
a získejte slevy na dopravu a balné