Svařené víno nebo také svařák

Publikováno: 29.2.2024

Svařené víno neboli svařák je teplý nápoj vyráběný většinou z červeného vína se směsí koření (skořice, hřebíček, badyán...), doslazovaný cukrem nebo medem a dochucený ovocem, například jablkem, pomerančem či citrónem. V dřívějších dobách se takto „napravovalo“ nekvalitní víno.
Kromě obyčejného červeného svařeného vína je možné se setkat i se svařákem bílým nebo růžovým. Každé z nich má své specifické vlastnosti. Bílé víno bývá silnější a sladší, růžové zase ovocnější. Svařené víno lze opravdu vyrobit z jakéhokoliv druhu vína.
Při výběru vína na svařák je důležité myslet na to, abyste vybrali víno takové, které máte rádi. Na kvalitě rozhodně nešetřete, ale určitě je škoda dělat svařák z přívlastkového vína.

Sdílet na Facebooku


Zpět

Klaret z Moravy

Názvem klaret nebo claret se smí označovat víno vyrobené z modrých odrůd révy vinné bez nakvášení rmutu. V českém vinařském slovníku najdete tuto definici klaretu „Klaret je bílé nebo světle růžové víno vyrobené z modrých hroznů révy vinné.“
Zobrazit celý článek

Italské PRIMITIVO

Ačkoli se vedou sporné a dlouhodobé debaty o geografickém původu odrůdy, není pochyb o tom, že dnešní domov Primitiva je v jižní Itálii, zejména v Puglii. Primitivo je poměrně obtížné na vinici obhospodařovat. Odrůda je náchylná k suchu, mrazům a hrozny jsou náchylné vůči plísňovým chorobám a škůdcům révy. Víno je tmavé a dozrává brzy, z čehož zřejmě pochází i jeho italský název. Primitivo znamená v překladu rané a získává si všechny milovníky červených ovocných vín. V Itálii se sklízí již od půlky srpna nejpozději do poloviny září.
Zobrazit celý článek

Vinařství

Alexandre Relvas - Poměrně mladé, ale velmi perspektivní vinařství, nacházející se v oblasti Alentejo v Portugalsku. Vlastní přes 100 ha vinic v jižní části (oblast Alantejano) a dalších 200 ha vinic má smluvně zavázáno s místními pěstiteli. Andreola - V roce 1984 Nazzareno Pola založil rodinný statek v srdci Valdobbiadene Prosecco Superiore. Veuve Clicquot - V roce 1772 založil Philippe Clicquot podnik na výrobu vína se jménem Clicquot. Jeho syn François, který rodinný podnik převzal, se v roce 1798 oženil s Barbe Nicole Ponsardin. Hrabal - VINAŘSTVÍ - Jednoho podzimního dne se u láhve výtečného Veltlínu bratři Stanislav a Miroslav Hrabalovi rozhodli obnovit výrobu a prodej vín. Oprášili tak dlouho trvající tradici zpracování vína rodinou Hrabalových, kterou kdysi v roce 1966 zakládal otec Vác. Hrabal.Deluxe - Paštiky patří mezi klasické pokrmy francouzské kuchyně. Jemné masové směsi se připravují z různých druhů masa – nejčastěji z vepřového, drůbežího, králičího a zvěřiny, existují však i rybí či zeleninové varianty. Botur - VINAŘSTVÍ - Vinařství Botur bylo založeno již v roce 1989 Luďkem Boturem. Hrozny na výrobu vína v dnešní době nepochází z jeho vlastních vinic, ale jsou vykupovány od léty prověřených smluvních dodavatelů, kterými jsou pěstitelé kvalitní révy vinné, především z oblasVeverka Libor - VINAŘSTVÍ - Sortiment tohoto rodinného vinařství, tvoří z větší části vína suchá, ale u odrůd které dosahují vysoké vyzrálosti hroznů, zachovávají příjemný zbytek přírodního hroznového cukru.Další vinařství

proč nakupovat právě u nás



Kategorie

Pondělí 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Úterý 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Středa 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Čtvrtek 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Pátek 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Sobota 8:30 - 12:00

Při objednávce nad 2 500Kč Doprava zdarma

Staňte se registrovaným členem vinostyl.cz
a získejte slevy na dopravu a balné