MADEIRA

Publikováno: 25.7.2023

Při výrobě se používá technologický proces zvaný „estufagem". Víno se v sudech po vykvašení, dolihování a stočení z kalů zahřívá přibližně na 45° - 65°. Někdy se těmto vínům přezdívá pečená vína. Sušší vína jsou dolihována před estufagem, sladší až po něm.

Díky dolihování a procesu estufagem se dá madeira skladovat prakticky neomezeně dlouho a to i v láhvi, která již byla otevřena a proto se považují za prakticky nezničitelná. Lahve se archivují ve svislé poloze, korek nemusí být smáčen.

Jednoodrůdová vína se lahvují po 10ti až 15ti letech zahřívání v estufas a zrání v tancích.
                                              Směsi odrůd vína se lahvují po 3 až 5 letech zahřívání v estufas a zrání v tancích.

- sercial (nejlehčí a nejsušší)
- verdelho (pikantní polosuché)
- boal (bual) (tmavší, polosladké s kouřovou příchutí)
- malvasia (velmi sladké a tmavé)

Sdílet na Facebooku


Zpět

Co je Salon vín České republiky ?

Sto nejlepších vín soutěže je oceněno prestižním titulem "Salon vín ČR". Na tuto soutěž navazuje celoročně otevřená ( kromě ledna, kdy probíhá příprava expozice nového ročníku) veřejná degustační expozice nejlepších sta vín, umístěná ve sklepních prostorách státního zámku ve Valticích.
Zobrazit celý článek

HROZNOVÉ MOŠTY

Většina z nás zná jen jablečný mošt, proč ale nevyzkoušet i mošt z hroznového vína? Hroznové mošty se vyrábí z bílého i červeného hroznového vína.
Zobrazit celý článek

Vinařství

Snowdonia Cheese Company - Uvnitř krásného severního Walesu, v krásné přírodě s čerstvým mořským vzduchem a tekoucí vodou, byla v roce 2001 založena společnost Snowdonia Cheese Company. Fernando de Castilla - Sklepy Vinařství Rey Fernando de Castilla se nachází v historickém centru města Jerez. Sherry nejdříve zraje v nových sudech z francouzského a amerického dubu a poté po dlouhou dobu v sude...Avon & Ragobert - Francouzská značka s dlouholetou tradicí ve výrobě produktů TERRIN, RILLET, aj. Tradice výroby sahá až do roku 1898 a gurmánské speciality delikatesních paštik této značky mají silné postavení nejen na francouzském trhu. Mádl František - VINAŘSTVÍ - Pan František Mádl zvaný také jako Malý vinař z Velkých Bílovicích je tvůrcem jakostních a přívlastkových vín. Zaměřuje se na kvalitní přívlastková vína z odrůd, pro které je Velkopavlovicko ideální oblastí. Vinobox - VINOBOX je inovativní značkou pro řešení moderního způsobu distribuce a stáčení vína. Je synonymem pro kvalitní víno ve spojení s vysoce účinným obalem technologie Bag-In-Box. Henriques & Henriques-Vinhos, S.A. - Rodina HENRIQUES patřila mezi největší vlastníky půdy v oblasti Camara de Lobos již od 15. století, kdy byly založeny i první vinice na svazích Pico da Torre, které patřily Henriquesovým. Víno z Kobylí - VINAŘSTVÍ - Vinařská společnost v Kobylí vznikla spontánně v roce 1928, tedy v prvorepublikové době. Drobní vinaři se spojili kvůli společnému zájmu o pěstování a ochranu vinné révy. Navazujeme proto na tradici, která zavazuje. Další vinařství

proč nakupovat právě u nás



Kategorie

Pondělí 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Úterý 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Středa 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Čtvrtek 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Pátek 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Sobota 8:30 - 12:00

Při objednávce nad 2 500Kč Doprava zdarma

Staňte se registrovaným členem vinostyl.cz
a získejte slevy na dopravu a balné