MADEIRA

Publikováno: 25.7.2023

Při výrobě se používá technologický proces zvaný „estufagem". Víno se v sudech po vykvašení, dolihování a stočení z kalů zahřívá přibližně na 45° - 65°. Někdy se těmto vínům přezdívá pečená vína. Sušší vína jsou dolihována před estufagem, sladší až po něm.

Díky dolihování a procesu estufagem se dá madeira skladovat prakticky neomezeně dlouho a to i v láhvi, která již byla otevřena a proto se považují za prakticky nezničitelná. Lahve se archivují ve svislé poloze, korek nemusí být smáčen.

Jednoodrůdová vína se lahvují po 10ti až 15ti letech zahřívání v estufas a zrání v tancích.
                                              Směsi odrůd vína se lahvují po 3 až 5 letech zahřívání v estufas a zrání v tancích.

- sercial (nejlehčí a nejsušší)
- verdelho (pikantní polosuché)
- boal (bual) (tmavší, polosladké s kouřovou příchutí)
- malvasia (velmi sladké a tmavé)

Sdílet na Facebooku


Zpět

Co je Salon vín České republiky ?

Sto nejlepších vín soutěže je oceněno prestižním titulem "Salon vín ČR". Na tuto soutěž navazuje celoročně otevřená ( kromě ledna, kdy probíhá příprava expozice nového ročníku) veřejná degustační expozice nejlepších sta vín, umístěná ve sklepních prostorách státního zámku ve Valticích.
Zobrazit celý článek

HROZNOVÉ MOŠTY

Většina z nás zná jen jablečný mošt, proč ale nevyzkoušet i mošt z hroznového vína? Hroznové mošty se vyrábí z bílého i červeného hroznového vína.
Zobrazit celý článek

Vinařství

Moravíno-VINAŘSTVÍ - Ve Valticích, městě vínu zaslíbenému, v kraji, kde se setkává Lednicko-valtický areál se zvlněnou poetickou krajinou vinorodého Rakouska, ve městě, které je po věky synonymem vinařství v jeho nejkoncentrovanější a nejhutnější podobě, se nachází firma MORAVinselekt Michlovský - VINAŘSTVÍ - Firma Doc. Ing. Miloše Michlovského, DrSc. završuje pěstování révy vinné produkcí vín nejvyšších jakostních stupňů. Mladý podnik vznikl v roce 1993 a produkoval především vína určená pro zpracování na sekty. V roce 1995 začala firma plnit svá nejlepší vínKonečný - VINAŘSTVÍ - Rodinné VINAŘSTVÍ KONEČNÝ obhospodařuje 8,5 ha vinic v duchu integrované produkce. Díky odbornému řezu, nízké zátěži keřů, precizním zeleným pracem, probírce hroznů a pozdní sklizni produkuje kvalitní hrozny, z nichž vyrábí vysoce kvalitní vína.SRL Hotambul - Belgičan Tom de Bruyn kdysi pracoval jako manažer hotelu svého otce. Jeho láska k vínu a belgické čokoládě ho neustále nutila přemýšlet, jak tyto dva neslučitelné produkty spojit a tím přinést lidem potěšení z toho nejlepšího z Francie a Belgie zároveň. Botur - VINAŘSTVÍ - Vinařství Botur bylo založeno již v roce 1989 Luďkem Boturem. Hrozny na výrobu vína v dnešní době nepochází z jeho vlastních vinic, ale jsou vykupovány od léty prověřených smluvních dodavatelů, kterými jsou pěstitelé kvalitní révy vinné, především z oblasHorák - VINAŘSTVÍ - Malé butikové vinařství založené v roce 2004, nacházející se v obci Vrbice, podoblasti VELKOPAVLOVICKÉ. Tato velmi kvalitní vinařská podoblast je jednou z nejvýše položených obcí v Jihomoravském kraji a je známá svou ojedinělou lokalitou vinných sklepů.Arnaud Francie - Společnost Arnaud byla založena v roce 1950, v Limousin (Aixe sur Vienne). Tento rodinný podnik se zabývá tradiční výrobou paštik a konzervovaného masa.Je moderní, dynamickou společností na evropském trhu a může se pochlubit kvalitními a originálními výroDalší vinařství

proč nakupovat právě u nás



Kategorie

Pondělí 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Úterý 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Středa 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Čtvrtek 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Pátek 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Sobota 8:30 - 12:00

Při objednávce nad 2 500Kč Doprava zdarma

Staňte se registrovaným členem vinostyl.cz
a získejte slevy na dopravu a balné