Botur - VINAŘSTVÍ

Vinařství Botur bylo založeno již v roce 1989 Luďkem Boturem. Hrozny na výrobu vína v dnešní době nepochází z jeho vlastních vinic, ale jsou vykupovány od léty prověřených smluvních dodavatelů, kterými jsou pěstitelé kvalitní révy vinné, především z oblasti Slovácké (podoblast Stražnicko a Dolní Bojanovice). Díky tomu, že nemusí ve vinařství obhospodařovat vlastní vinice, mají mnohem více času na samotné zpracování vína, což je na kvalitě vín opravdu znát. Vinařství se zaměřuje na jakostní a přívlastková vína, sezónně také prodávají burčák a Svatomartinská vína. V nabídce vinařství BOTUR najdeme více než 25 odrůd, z toho některé i ve více ročnících. Ty se obměňují podle kvality hroznů v daném roce – do lahví se dávají vždy jen vína nejvyšší kvality. Ve vinařství BOTUR mají dlouholetou tradici zejména vyhlášená, kvalitní červená vína. Nejdůležitější prvek získaný z vinice je na prvním místě. Kvalita je upřednostňována nad vysokým výnosem a je spojena pouze s ručním sběrem. Pro komplexnost chutě a aroma vína se používají francouzské dubové sudy typu barrique od renomovaných francouzských výrobců Mercier a Tonnellerie VICARD.  V barikových sudech zraje víno 12 až 18 měsíců. Následně je scelováno a finalizuje se víno, které se lahvuje a putuje do archivu vinařství, kde minimálně ještě rok zraje v láhvi než se dostává do distribuce a k zákazníkům.

KOMPLETNÍ NABÍDKU VÍN NALEZNETE ZDE:
http://www.vinostyl.cz/kategorie/vina-z-moravy-a-cech/vinarstvi-botur

Degustace v naší vinotéce 18. 12. 2015 - článek
Degustace v naší vinotéce 28. 11. 2014 - článek

 

Od tohoto výrobce aktuálně nemáme žádné zboží v nabídce.

Vinařství

Deluxe - Paštiky patří mezi klasické pokrmy francouzské kuchyně. Jemné masové směsi se připravují z různých druhů masa – nejčastěji z vepřového, drůbežího, králičího a zvěřiny, existují však i rybí či zeleninové varianty. Jean Brunet - Společnost Jean Brunet je malou rodinnou firmou, která byla založena v roce 1895 a je slavná pro své domácí uzenářství. Od roku 1962 se značka Jean Brunet zaměřuje na výrobu nejen čerstvých terin, ale také gurmánských specialit a delikates. Henriques & Henriques-Vinhos, S.A. - Rodina HENRIQUES patřila mezi největší vlastníky půdy v oblasti Camara de Lobos již od 15. století, kdy byly založeny i první vinice na svazích Pico da Torre, které patřily Henriquesovým. Franz Josef - Značka Kaiser Franz Josef produkuje pouze výrobky v té nejvyšší kvalitě a mimořádné chuti ze sortimentu ryb, ovoce, zeleniny a olivových olejů. Mimo jiné dále nabízí prvotřídní italské těstoviny, olivový olej s lecitinem nebo tuňáka nejlepší chuti.Vinselekt Michlovský - VINAŘSTVÍ - Firma Doc. Ing. Miloše Michlovského, DrSc. završuje pěstování révy vinné produkcí vín nejvyšších jakostních stupňů. Mladý podnik vznikl v roce 1993 a produkoval především vína určená pro zpracování na sekty. V roce 1995 začala firma plnit svá nejlepší vínCasa Santos Lima - Vinařství bylo vytvořeno za cílem zajištění trvalého rozvoje vinařské aktivity v oblasti Lisabon. Tato činnost byla poprvé spuštěna Joaquimem Santos Lima, který na přelomu 19. století, byl již velkým výrobcem a vývozcem portugalských vín.Petrák Jan - VINAŘSTVÍ - Úcta k tradici, specifické půdní a klimatické podmínky dávají na jihu Moravy vzniknout v malém rodinném vinařství JAN PETRÁK klasickému sektu pravou šampaňskou metodou – kvašením v láhvi. Další vinařství

proč nakupovat právě u nás



Kategorie

Pondělí 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Úterý 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Středa 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Čtvrtek 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Pátek 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Sobota 8:30 - 12:00

Při objednávce nad 2 500Kč Doprava zdarma

Staňte se registrovaným členem vinostyl.cz
a získejte slevy na dopravu a balné