BAG IN BOX
Publikováno: 7.8.2023

Jde o krabici z velmi kvalitní a pevné lepenky, ve které je vložený vakuově uzavřený plastový vak s uzavíratelným kohoutkem. Velikou výhodou těchto BiB boxů je, že při odčerpání části vína se vak zmenšuje a víno tak nepřichází do styku se vzduchem. Proto po otevření víno vydrží min. 6 týdnů. Bag in Box je ideální a moderní způsob stáčení vína pro všechny hromadné akce, rodinné oslavy, svatby, plesy nebo firemní večírky.
Zpět

Co je to likérové víno?
Likérová, dezertní, fortifikovaná neboli vína portského typu. To všechno jsou různá označení pro stejný, nebo velmi podobný typ vína vyráběného u nás i v zahraničí. Zjednodušeně se dá říci, že se jedná o vína s vyšším podílem obsahu cukru a alkoholu.
Zobrazit celý článek
Co znamená metoda Sur Lie ?
Sur lie je z francoužtiny přejatý termín pro jeden z technologických procesů při kterém se mladé víno ponechává ležet delší dobu na kvasnicích. Existují dva postupy – buď víno na kalech pouze dlouhodobě leží, tato metoda se označuje francouzským „élevage“ nebo vinař kvasnice s vínem pravidelně promíchává, potom jde o „battonage“.
Zobrazit celý článekVinařství
Weingut Knodt – Trossen - Skvělé moselské vinařství, které má své vinice na strmých jižních svazích, kde se v podložích nachází břidlice, krásně se vtiskávající do chutě vína. Košut - VINAŘSTVÍ - Historie rodinného vinařství KOŠUT sahá daleko do minulosti, kdy nejstarší dochovanou památkou hospodaření je trám na stavení v Moravské Nové Vsi. Ten je památkou na jednoho z předků, který získal ocenění jako "Hospodář roku 1862". Mavín POMFY - Vinařství - Historie Vinařství Mavín sahá až do roku 2001. Za více než 14 let si získalo toto vinařství pana Martina Pomfyho mimořádnou popularitu nejen v odborných kruzích, ale také mezi širokou veřejností. Petrák Jan - VINAŘSTVÍ - Úcta k tradici, specifické půdní a klimatické podmínky dávají na jihu Moravy vzniknout v malém rodinném vinařství JAN PETRÁK klasickému sektu pravou šampaňskou metodou – kvašením v láhvi. Tetur Vladimír - VINAŘSTVÍ - Nejstarší zmínka o výrobě vína v rodě p. Vladimíra Tetura sahá do roku 1620, kdy se již jeho předkové věnovali vinařství a vinohradnictví. V rodině p. Tetura tomu není jinak, a proto se v plné míře vinařství začali věnovat v roce 1992.Weingut Andrzej Greszta - Vinice tohoto moselského vinařství se nachází v okrese Kröv. Zaměřují se zejména na odrůdu Ryzlink rýnský, kde na svět přišel první ročník v roce 2006. Krug - Společnost Krug byla založena v roce 1843 a specializovala se výhradně na prestižní a výběrová champagne (šampaňská) vína. Další vinařství
proč nakupovat právě u nás
- Prodej za ceny vinařů
- Doprava zdarma
- Věrnostní slevy
- Pouze kvalitní vína
- Na trhu od roku 2006
- E-shop roku
- Kamenná prodejna
- Garance spokojenosti
- Pravidelné degustace
- Vína s Vaším logem