Co je to likérové víno?

Publikováno: 28.7.2023

Způsob, jakým se dezertní vína stávají sladkými, tkví v přidání alkoholu ( konkrétně vínovice ) při procesu kvašení. To má za následek dvě věci. Zachová se vyšší cukr ve víně ( často 60–120 g/l ) a zvýší se i obsah alkoholu ( Obsah alkoholu se pohybuje v rozmezí 15–22 % ).
Tato vína jsou vhodná jako aperitiv nebo dezertní víno a servírují se obvykle v menších skleničkách kvůli jejich intenzivní chuti. Likérová vína jsou skvělou volbou pro ty, kteří hledají sladké víno s vyšším obsahem alkoholu a jedinečnou chutí. Tato vína jsou ideální jako aperitiv nebo dezertní víno a nádherně vynikají také v kombinaci s čokoládou a některými druhy sýrů.

 

Sdílet na Facebooku


Zpět

Co znamená metoda Sur Lie ?

Sur lie je z francoužtiny přejatý termín pro jeden z technologických procesů při kterém se mladé víno ponechává ležet delší dobu na kvasnicích. Existují dva postupy – buď víno na kalech pouze dlouhodobě leží, tato metoda se označuje francouzským „élevage“ nebo vinař kvasnice s vínem pravidelně promíchává, potom jde o „battonage“.
Zobrazit celý článek

NEALKOHOLICKÁ VÍNA

Každý z nás jistě zažil situaci, kdy si nemůže dopřát sklenku dobrého vína. V takové chvíli máme pro všechny řešení a to v podobě nealkoholického vína. Nealkoholické víno ocení na oslavách třeba řidiči, ale i těhotné ženy které si zajdou posedět na skleničku vínka s kamarádkou. Jde o nealkoholické víno u kterého byl obsah alkoholu snížený pod 0,5 %.(stejně jako třeba u nealko piva). Takže sklenku, nebo klidně i dvě si může bez obav dopřát úplně každý.
Zobrazit celý článek

Vinařství

Mare Magnum - Výrobce originálních dárkových bag in boxů ve formě dámských kabelek s vlastním 1,5 l zásobníkem francouzského bílého nebo červeného vína, se stáčecím ventilem.Moët & Chandon - Moët & Chandon je nejznámnější světová značka šumivých, šampaňských vín a sektů francouzského výrobce. Tradice výroby těchto vynikajících šampaňských nesoucí tuto značky sahá do historie více než 250 let. Philco - Společnost PHILCO, se po dlouhých letech vrátila na evropský trh s novinkami, mezi které patří také moderní chladící vinotéky a vitríny, určené k péči o láhve vína. Tetur Vladimír - VINAŘSTVÍ - Nejstarší zmínka o výrobě vína v rodě p. Vladimíra Tetura sahá do roku 1620, kdy se již jeho předkové věnovali vinařství a vinohradnictví. V rodině p. Tetura tomu není jinak, a proto se v plné míře vinařství začali věnovat v roce 1992.Veuve Clicquot - V roce 1772 založil Philippe Clicquot podnik na výrobu vína se jménem Clicquot. Jeho syn François, který rodinný podnik převzal, se v roce 1798 oženil s Barbe Nicole Ponsardin. Hrabal - VINAŘSTVÍ - Jednoho podzimního dne se u láhve výtečného Veltlínu bratři Stanislav a Miroslav Hrabalovi rozhodli obnovit výrobu a prodej vín. Oprášili tak dlouho trvající tradici zpracování vína rodinou Hrabalových, kterou kdysi v roce 1966 zakládal otec Vác. Hrabal.Carl Jung - Společnost Carl Jung je předním evropským výrobcem dealkoholizovaného vína, a právě spojení moderních technologií a zkušeností výrobce zaručuje tu nejvyšší kvalitu těchto nápojů. Další vinařství

proč nakupovat právě u nás



Kategorie

Pondělí 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Úterý 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Středa 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Čtvrtek 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Pátek 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Sobota 8:30 - 12:00

Při objednávce nad 2 500Kč Doprava zdarma

Staňte se registrovaným členem vinostyl.cz
a získejte slevy na dopravu a balné