CHEDDAR

Publikováno: 12.2.2024

Čedar má tvrdou a hladkou strukturu, je neohebný a nedrolivý. Chuť se liší stářím sýra. Mladší sýry mají chuť méně výraznou, ořechovo-sladkou, často se slaným nádechem, zatímco chuť zralejších sýrů je silnější a plnější s mnohem výraznější ořechovou příchutí. Velmi staré sýry získávají chuť slaně kyselou. Zlatožlutá barva stárnutím tmavne. Po roce se v sýru mohou vytvořit malé krystalky, které křupou v ústech. Jedná se o přirozený jev. Čím déle sýr zraje, tím jsou krystalky patrnější a četnější.

Čedar velmi dobře chutná se sklenkou červeného nebo bílého vína, stejně dobře se k němu ale hodí i portské. Vedle tradičního čedaru se dnes vyrábí mnoho ochucených variant například s kořením, portským vínem, bylinkami, whisky, zázvorem a mnoho dalších.

 

Sdílet na Facebooku


Zpět

Víno VÝBĚR Z CIBÉB

Výběr z cibéb patří mezi přívlastková vína, k jehož výrobě jsou použity nejvyzrálejší hrozny, jaké lze přirozenou cestou vypěstovat. Používány bývají především ty odrůdy, které v našich podmínkách snáze dozrávají a rychle zvyšují cukernatost.
Zobrazit celý článek

Co znamená VOC ?

VOC je zkratka pro Víno originální certifikace. Dle vinařského zákona je to relativně nová, mladá kategorie založena na románském systému zatřídění vín. Toto víno musí odpovídat minimálně požadavkům na jakostní víno, avšak nepodléhají státnímu zatřiďování.
Zobrazit celý článek

proč nakupovat právě u nás



Kategorie

Pondělí 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Úterý 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Středa 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Čtvrtek 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Pátek 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Sobota 8:30 - 12:00

Při objednávce nad 2 500Kč Doprava zdarma

Staňte se registrovaným členem vinostyl.cz
a získejte slevy na dopravu a balné