Potenciál a jeho využití v rozvoji vinařské turistiky v ČR a SR

Publikováno: 25.10.2011

Tyto regiony jsou význačnými vinařsko-turistickými destinacemi se společnými prvky nabídky turistických zajímavostí. Cílem projektu je získání, výměna zkušeností a rozvoj vinařské turistiky v regionech dopadu. Zvýšení zájmu turistů o vinařskou turistiku, zejména přilákání slovenských turistů do České republiky a naopak.

Součástí projektu jsou dva kurzy s teoretickou částí a praktickými ukázkami v terénu.
V České republice proběhne teoretická část již 7. 4. 2011 v hotelu Galant v Mikulově. Lektorovat budou Ing. Pavel Krška ředitel Národního vinařského centra, o.p.s., Ing. Martin Půček tajemník Svazu vinařů ČR a Ing. Jaroslav Machovec ředitel Vinařského fondu ČR. 8. 4. 2011 pak proběhne terénní cvičení v zařízeních, které vlastní certifikaci vinařské turistiky a budou se kontrolovat kritéria certifikace, diskutovat na téma vinařské turistiky a prohlížet certifikovaná zařízení. Posluchači budou účastníci ze Slovenska konkrétně pozvaní zástupci Malokarpatské vinné cesty, Svazu výrobců hroznů a vína na Slovensku, Občanského sdružení pro trvale udržitelný turismus na Slovensku a samozřejmě také slovenští vinaři.

12. května proběhne podobná akce na slovenské straně konkrétně v Trnavě ve vinařství Víno Mrva & Stanko, a.s.. Lektory na Slovensku budou PhDr. Anna Píchová ředitelka Malokarpatského osvětového střediska, členka sdružení Malokarpatská vinná cesta, Ing. Miškovičová Ľudmila., představitelka Svazu výrobců hroznů a vína na Slovensku a Ing. Matúš Pošvanc projektový manažer Občanského sdružení na rozvoj trvaleudržitelného turismu. 13. května bude následovat Monitorování spokojenosti s dosavadními aktivitami na poli vinařské turistiky ve třech slovenských vinařstvích - Víno Mrva & Stanko, a.s., TERRA PARNA pana Josefa Zvolenského a vinařství Pavla Šulana. Akce se zúčastní zástupci Národního vinařského centra, o.p.s., Vinařského fondu ČR, Svazu vinařů ČR a jihomoravští vinaři.

Realizace projektu je podpořena z prostředků Fondu mikroprojektů Operačního programu přeshraniční spolupráce Slovenská republika – Česká republika a účast na vzdělávacích programech a prezentacích je zdarma. Informace o projektu budou postupně zveřejňovány na webových stránkách www.vinazmoravy.cz, www.mvc.sk a www.zvhv.sk

Závazná přihláška, harmonogram seminářů na Slovesnku jsou soubory ke stažení pod aktualitou.


Ing. Petr Gondáš, manažer projektu
Národní vinařské centrum, o.p.s.

E-mail: petr.gondas@vinarskecentrum.cz

Zdroj: http://www.wineofczechrepublic.cz/

Sdílet na Facebooku


Zpět

Za vzděláváním o víně do Valtic

25.3. - Chemický rozbor vína v technologii vinařství Seminář určený především pro vinaře bez vlastní podnikové laboratoře, tedy zejména pro malé a střední vinaře, vhodný ale i pro zaměstnance vinařských firem.30.3. - Úvo...
Zobrazit celý článek

Seminář - HACCP, dotace pro vinaře a požadavky SRS

Ve čtvrtek 7. dubna 2011 v čase 8:30 – 14:30 hod. proběhne v Národním vinařském centru seminář na téma "HACCP - systém bezpečnosti a kvality potravin, dotace pro vinaře a požadavky Státní rostlinolékařské správy".Náplní se...
Zobrazit celý článek

Vinařství

Raxi - Představujeme unikátní možnost ukládání vinných láhví do stojanů RAXI, sestavovaných na míru Vašim požadavkům. Všechny komponenty jsou vyrobeny ze surovin, pocházejících z České republiky nebo ze Slovenska. Familia Deicas - Vína z vinic Juanicó jsou produkována výhradně rodinnou společností Deicas. Již třetí generace rodiny Deicas pracuje s plným nasazením a odhodláním, aby Vám přinesla víno té nejvyšší kvality.Volařík - VINAŘSTVÍ - V rodině Volaříků poctivě pěstují lásku k vínu od druhé světové války, kdy se zakladatel rodinné tradice, Leopold Volařík, naučil vinohradnickému a vinařskému umění od německých starousedlíků. Botur - VINAŘSTVÍ - Vinařství Botur bylo založeno již v roce 1989 Luďkem Boturem. Hrozny na výrobu vína v dnešní době nepochází z jeho vlastních vinic, ale jsou vykupovány od léty prověřených smluvních dodavatelů, kterými jsou pěstitelé kvalitní révy vinné, především z oblasArnaud - Společnost Arnaud byla založena již roku 1950 v regionu Limousin, konkrétně v malém městečku Aixe sur Vienne ve Francii. Tento rodinný podnik se už od svého vzniku zabývá výrobou tradičních francouzských paštik a konzervovaného masa. Andreola - V roce 1984 Nazzareno Pola založil rodinný statek v srdci Valdobbiadene Prosecco Superiore. Arnaud Francie - Společnost Arnaud byla založena v roce 1950, v Limousin (Aixe sur Vienne). Tento rodinný podnik se zabývá tradiční výrobou paštik a konzervovaného masa.Je moderní, dynamickou společností na evropském trhu a může se pochlubit kvalitními a originálními výroDalší vinařství

proč nakupovat právě u nás



Kategorie

Pondělí 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Úterý 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Středa 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Čtvrtek 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Pátek 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Sobota 8:30 - 12:00

Při objednávce nad 2 500Kč Doprava zdarma

Staňte se registrovaným členem vinostyl.cz
a získejte slevy na dopravu a balné