Degustace 04. 10. 2019 Vinařství U Kapličky

Publikováno: 12.10.2019

Rodinné Vinařství U Kapličky nám přijel představit v další páteční večer p. Latzka, jeho obchodní zástupce. Vinařství se nachází v obci Zaječí ve Velkopavlovické vinařské podoblasti a založeno bylo roku 2005 p. Rostislavem Žďárským. Ten k dnešnímu dni vybudoval nejen vinařský areál spojující vinice a zpracovatelské zázemí, ale také restauraci, vinotéku, wellness centrum, a v neposlední řadě také penzion. Díky absolutně dokonalému zázemí zde můžete zavítat nejen na degustační večery, ale také na rodinné dovolené. První vinobraní zde proběhlo v roce 2006. Vinařství obhospodařuje cca 100 ha vlastních vinic a kapacitně se pohybuje okolo 300 000 lahví ročně. Bílá vína jsou zde zpracovávaná technologií řízeného kvašení v nerezových tancích, červená nejdříve ve vinifikátorech a poté zrají v dubových sudech. Vinařství U Kapličky rozděluje svá vína do několika řad: Fresh Wine, Selection a Dalibor. 

Veltlínské zelené, pozdní sběr 2018, suché, FW
Vůně vína je svěží po citronové trávě a jarním lučním kvítí. V minerální chuti nalezneme stopy exotického koření a mandlí. To vše ještě podtrhuje příjemný zbytkový cukr v závěru. Vhodné ke studené kuchyni, k smaženým rybím pokrmům. Teplota podávání 10 – 12 °C. Analytické údaje: alkohol 13,5 % obj., cukr: 7,2 g/l, kyseliny: 6,5 g/l.  

Ryzlink vlašský, pozdní sběr 2018, suché, S
Buket tohoto vína je příjemně hrozinkový, pozvolna přecházející až do vůní lučních kvítí a vanilky. Expresivní chuť s dlouhým závěrem koresponduje s vůní a je doplněna o pikantní příchuť citrusového ovoce. Doporučujeme podávat k čínským úpravám drůbežího či vepřového masa. Teplota podávání je 9 – 11 ºC. Analytické údaje: alkohol 12 % obj., cukr: 5,8 g/l, kyseliny: 6,7 g/l.  

Sylvánské zelené, pozdní sběr 2018, polosuché, S
Víno je velmi svěží s vůní lučního sena a květů vinohradnických broskvoní. V chuti je jemně ovocné, bohaté na tóny broskve, ananasu a máslové hrušky. Vhodné ke studené kuchyni, k smaženým rybím pokrmům. Teplota podávání 10 – 12 °C. Analytické údaje: alkohol 11,5 % obj., cukr: 10,2 g/l, kyseliny: 5,6 g/l.

Ryzlink rýnský, pozdní sběr 2018, suché, D
Intenzivní vůně je strukturovaná z vyzrálých bílých broskví, lipového květu a limetky. V chuti se snoubí svěžest citrusových plodů s minerálností a propolisovým závěrem. Velmi vhodné k lehkým úpravám sladkovodních ryb i k telecímu masu. Teplota podávání 9 -11 ºC. Analytické údaje: alkohol 12 % obj., cukr: 5,4 g/l, kyseliny: 7 g/l.  

Rulandské bílé, pozdní sběr 2018, suché, FW
Jemný buket meruňkového džemu je doplněn o aroma lískových oříšků a chlebové kůrky. Příjemně šťavnatá chuť přináší vše z vůně a nepostrádá dlouhý kořenitý závěr. Vhodné k uzené rybě a masu, k pernaté zvěři, k paštikám. Teplota podávání 10 - 12 ºC. Analytické údaje: alkohol 11,5 % obj., cukr: 2,1 g/l, kyseliny: 7,5 g/l.

Muškát moravský, kabinetní 2018, polosuché, FW
Buket je typicky odrůdový, připomínající čerstvě utržený hrozen a muškátový květ. Chuť, která je tvořena směsí černého bezu a nastrouhané citronové kůry, je doplněna o šťavnatou kyselinku. Doporučujeme podávat k čínským úpravám drůbežího či vepřového masa. Teplota podávání je 9 – 11 ºC. Analytické údaje: alkohol 12 % obj., cukr: 13,1 g/l, kyseliny: 6,5 g/l.

Irsai Oliver, pozdní sběr 2018, polosuché, S
Bohatá vůně citrusových plodů, lučního medu a muškátového květu je v chuti doplněna o příjemnou kořenitost s nižším obsahem kyselinek.Vhodné k lehkým ovocným desertům, k masu s bílou omáčkou, k tvrdým sýrům. Teplota podávání 9 -11 ºC. Analytické údaje: alkohol 12,5 % obj., cukr: 12,5 g/l, kyseliny: 5,2 g/l.

Tramín červený, pozdní sběr 2018, polosuché, S
Velmi výrazný buket je tvořen čajovou růží, pomerančem, medem a čerstvě utrženým hroznem. Badyán s vanilkou dotvářejí, spolu s tím co najdeme ve vůni, chuť vína. Doporučujeme podávat k předkrmům, lehkým úpravám ryb a drůbeže, ale i k dezertům. Teplota podávání je 9 – 11 ºC. Analytické údaje: alkohol 13 % obj., cukr: 11,7 g/l, kyseliny: 5,4 g/l. Získaná ocenění: Champion - Mikulovské vinné trhy 2019, Zlatá medaile, Nominační výstava Salon vín ČR 2020 Mikulovská podoblast, Zlatá medaile, Prague Wine Trophy 2019, Stříbrná medaile, AWC Vienna 2019 /Rakousko/.

Hibernal, výběr z hroznů 2018, polosuché, D
Aroma květů bílé broskve a černého bezu je dotvořen ananasem. Ve šťavnaté osvěžující chuti nalezneme červený pomeranč i exotické ovoce. Dochuť je hravě kořenitá. Vhodné k plodům moře, k masu s bílou omáčkou, k polotvrdým sýrům. Teplota podávání 9 -11 ºC. Analytické údaje: alkohol 12 % obj., cukr: 11,5 g/l, kyseliny: 5,8 g/l. 

Pálava, výběr z hroznů 2018, sladké, S
Víno vyniká intenzivním buketem připomínajícím sušené květiny, především fialky a poupata růží, jenž je doplněn o medově citrusové tóny. Chuť vína je příjemně sladká, po chvíli přechází až do kompotovaných mandarinek a medu. Doporučujeme podávat k dezertům. Teplota podávání je 9 – 11 ºC. Analytické údaje: alkohol 11,5 % obj., cukr: 72,5 g/l, kyseliny: 6,7 g/l. Získaná ocenění: Zlatá medaile, Mikulovské vinné trhy 2019, Zlatá medaile, International Wine Awards (Španělsko) 2019, Stříbrná medaile, AWC Vienna (Rakousko) 2019.

Cabernet Sauvignon, výběr z hroznů 2018, suché, D
Ve vůni se projevují tóny červené papriky, makovice a černého rybízu. Chuť je taninová po tmavých lesních plodech. Vhodné podávat ke zvěřině, k jehněčímu, ke steakům, k tvrdým ovčím či kozím sýrům. Teplota podávání 14 – 16 ºC. Analytické údaje: alkohol 13,5 % obj., cukr: 2,8 g/l, kyseliny: 6 g/l.

Rulandské modré, výběr z hroznů 2018, suché, D
Příjemně hladká vůně sušených jahod, vanilky a čaje je ve velmi plné chuti doplněna o tóny brusinkového kompotu a čokolády. Vhodné podávat k tmavému masu s hutnou úpravou, k polotvrdým sýrům i holandského typu. Velmi vhodné pro delší uchovávání. Teplota podávání 14 -16 ºC. Analytické údaje: alkohol 14 % obj., cukr: 2,8 g/l, kyseliny: 5,6 g/l.

Hlasování o 3 nejlepší vína večera dopadlo následovně:

1. Hibernal, výběr z hroznů 2018, polosuché, D
2. Tramín červený, pozdní sběr 2018, polosuché, S
3. Cabernet Sauvignon, výběr z hroznů 2018, suché, D

Fotogalerie...

Sdílet na Facebooku


Zpět

Degustace 20. 09. 2019 Vinařství Moravíno Valtice

20. 09. 2019 jsme u nás ve Vinotéce Vinostyl přivítali p. Genšiniaka, zástupce Vinařství Moravíno z Valtic. Vzhledem k roční produkci cca 300 000 lahví je Vinařství Moravíno Valtice považováno za středně velké. Na degustaci jsme ochutnávali průřez produkce vinařství v počtu 11 vzorků, zastoupeny byly všechny produkované skupiny vín, od typu barrique, přes víno VOC, až po cuvée víno. Hrozny pro výrobu se využívají jak z vlastních vinic, tak od externích pěstitelů vinné révy.
Zobrazit celý článek

Degustace 21. 06. 2019 Vinařství Šoman

Jedna z nejveselejších a nejúspěšnějších degustací se konala v naší vinotéce Vinostyl dne 21. 06. 2019, kdy nám bylo představeno Vinařství ŠOMAN z Dolních Dunajovic. Vína z produkce tohoto vinařství nám přivezl k degustaci jeden z jeho představitelů - p. Marek Šoman. Ten funguje ve vinařství od roku 2004 jako sklepmistr a věnuje se také degustacím. Vinařství obhospodařuje zhruba 10 hektarů vinic, které se nacházejí vesměs všechny v oblasti Dolních Dunajovic.
Zobrazit celý článek

Vinařství

Cálem - Společnost Cálem byla založena v roce 1859 a má sídlo v Portu na břehu řeky Douro. V současnosti patří mezi šestici nejúspěšnějších společností a exportuje vína do celého světa.Prchal - VINAŘSTVÍ - Malé rodinné vinařství s původním názvem Rudolf II. založil v roce 2008 Rudolf Prchal se svým bratrem Zdeňkem. Původní název odkazoval na jejich otce Rudolfa, který oba do tajů vína zasvětil a naučil je tomu nejcennějšímu a to lásce k vinaření.Vinselekt Michlovský - VINAŘSTVÍ - Firma Doc. Ing. Miloše Michlovského, DrSc. završuje pěstování révy vinné produkcí vín nejvyšších jakostních stupňů. Mladý podnik vznikl v roce 1993 a produkoval především vína určená pro zpracování na sekty. V roce 1995 začala firma plnit svá nejlepší vínVeuve Clicquot - V roce 1772 založil Philippe Clicquot podnik na výrobu vína se jménem Clicquot. Jeho syn François, který rodinný podnik převzal, se v roce 1798 oženil s Barbe Nicole Ponsardin. Lahofer - VINAŘSTVÍ - Jméno Lahofer je dnes součástí názvu nejen Vinařství LAHOFER, ale i dalších propojených firem pojmenovaných Hotel LAHOFER a Vinice LAHOFER.U Kapličky - VINAŘSTVÍ - Vinařství U kapličky bylo založeno roku 2005 a je zaměřeno na výrobu kvalitních přívlastkových vín z hroznů, vypěstovaných ve vlastních vinicích. Horák - VINAŘSTVÍ - Malé butikové vinařství založené v roce 2004, nacházející se v obci Vrbice, podoblasti VELKOPAVLOVICKÉ. Tato velmi kvalitní vinařská podoblast je jednou z nejvýše položených obcí v Jihomoravském kraji a je známá svou ojedinělou lokalitou vinných sklepů.Další vinařství

proč nakupovat právě u nás



Kategorie

Pondělí 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Úterý 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Středa 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Čtvrtek 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Pátek 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Sobota 8:30 - 12:00

Při objednávce nad 2 500Kč Doprava zdarma

Staňte se registrovaným členem vinostyl.cz
a získejte slevy na dopravu a balné