Vinařství

Alexandre Relvas

Casa Agricola Alexandre Relvas se stalo jedním z nejlepších vinařství v Portugalsku a má 100 hektarů vinic v centru nově vznikajícího regionu Alentejo na jihu Portugalska.

Alika a.s.

Arnaud

Společnost Arnaud byla založena již roku 1950 v regionu Limousin, konkrétně v malém městečku Aixe sur Vienne ve Francii. Tento rodinný podnik se už od svého vzniku zabývá výrobou tradičních francouzských paštik a konzervovaného masa. Arnaud je moderní, dynamická značka na evropském trhu, která se může pochlubit kvalitními a originálními produkty, které vyrábějí podle vlastních receptů z vybraných surovin a to bez chemických přípravků a barviv.

Avon & Ragobert

Bacchus

Baloun - VINAŘSTVÍ

Je slyšet, je vidět a umí. Není nijak vázán konvencemi ani společenskými, ani vinařskými. Začínal soukromě podnikat za podmínek, které mu nikdo nemohl závidět a mnohé z podnikatelů by od jakéhokoliv podnikání odradily. Zastává názor, že co se člověk v socialismu naučil, v kapitalizmu jako když najde. Vinařinu a podnikání má v krvi a není divu. Jeho otec Antonín, narozený v roce 1936, je mu konkurentem, neboť se vínem úspěšně živí také. Ovšem tak jak to v životě má být, syn ukrojil větší krajíc a svého otce předčil.

Narozen 9. září 1959 ve Valticích, základní školu navštěvoval ve Velkých Bílovicích. Střední školu se zemědělsko technickým zaměřením studoval v Mikulově v letech 1974-1978. Po vojenské službě, také u Hradní stráže, nastoupil jako technik na Státním statku ve Velkých Pavlovicích, kde - jak říká - se v roce 1987 karavana obrátila, tedy chromí byli na špici, a stal se správcem hospodářství i bez stranické příslušnosti. Má rád demokracii, ale ta většinou končí u brány jeho firmy, neboť mnoho demokracie může škodit.

Dynamicky se rozvíjející firmu založil v roce 1991 a o dva roky později se stal majitelem střediska ve Velkých Pavlovicích (bývalý sklep Státního statku) a střediska v Hustopečích (bývalé Vinařské závody). Od roku 1993 je členem prestižního svazu Českomoravských vinařských podniků. Jak je psáno v bibli, pak následovalo mnoho let chudých. Řečeno dále slovy klasika, co tě nezlomí, dá ti sílu a ponaučení. Dnes vlastní vinařskou firmu s moderními technologiemi a krásnými historickými sklepy s barikovými sudy, kde zrají vína, která pravidelně získávají ocenění na výstavách doma i v zahraničí. Říká, že k vybudování firmy k obrazu svému mu nebude jeden život stačit.

Více informací o vinařství Baloun.

Degustace Baloun vs. R2 (Rudolf 2.) ve vinotéce Vínostyl

Bohemia Crystal

Botur - VINAŘSTVÍ

Kvalitní červená vína mají ve vinařství dlouholetou tradici, která obsahuje moderní technologii zpracování a zároveň tradiční a prověřené školení vína.

Nejdůležitější prvek získaný z vinice je na prvním místě. Kvalita je upřednostňována nad vysokým výnosem a je spojena pouze s ručním sběrem. Následně po pomletí hroznů probíhá fermentace ve vinifikátorech, kde kvasí rmut. Dochází k louhování, extrakci barviv, aromatických látek ze slupek a tříslovin, taninu z dužniny. Po prokvašení se stahuje pouze samotok, pro maximální sametovost chutě vina. Ve všech červených vínech se odbourává chuťově agresivní kyselina jablečná, která je redukovaná na kyselinu mléčnou. Ta tvoří plnost chutě, zároveň stabilizuje a harmonizuje víno. Pro komplexnost chutě a aroma vína se používají francouzské dubové sudy typu barrique od renomovaných francouzských výrobců Mercier a Tonnellerie VICARD.

V dubových sudech probíhá nutná mikrooxidace pro vydýchání, stabilizaci barvy, tvorbu antokyanovo-taninových komplexů a louhování elegických taninů, které působí na zjemnění vína, zvýšení plnosti a intenzity chutě, dlouhé perzistence.

V barikových sudech zraje víno 12 až 18 měsíců. Následně je scelováno a finalizuje se víno, které se lahvuje a putuje do archivu vinařství, kde minimálně ještě rok zraje v láhvi než se dostává do distribuce a k zákazníkům.

Burmester

Cálem

Can Bech

Carl Jung

Společnost Carl Jung má bohatou historii, kvalitu a tradici ve výrobě vína. Byla založena v roce 1868 v Německu a sídlí v zámku Rhineland postaveném na přelomu 10-11. století. V současné době se společnost Carl Jung specializuje na nealkoholická vína, při nichž využívají technologii patentovanou v roce 1908, která zachovává chuť a vlastnosti vína, ale odstraní alkohol.

Casa Santos Lima

Casa Santos Lima je rodinné vinařství, založené v XIX. Století panem Joaquim Santos Lima. Nachází se v regionu Alenguer, 45 km jižně od Lisabonu. V této oblasti bylo objeveno naleziště fosílií a stopy prehistorických zvířat jako je Dinosaurus (Apatosaurus alenquerensis), právě podle tohoto objevu je pojmenován region Alenguer. Krajina je zde typicky venkovská s enormní krásou. Vinice se rozléhají na 180ti hektarech jílovito-vápencové půdy, na mírných svazích v nadmořské výšce 110 až 220 metrů, kde je excelentní sluneční expozice a jemný vánek Atlantického oceánu vzdálený pouze 25 km od vinic.

Cave de Pfaffenheim

Cave de Pfaffenheim je vinařství v Pfaffenheimu v Alsasku ve Francii. Vinný sklep Pfaffenheim byl založen v roce 1957. Vlastní 250 hektarů vinic. Vinařství prodává asi 2,5 miliónu láhví ročně. Jejich vína AOC jsou velmi žádaná.

Caves de Rocbére

Caves de Rocbére najdeme v jižní Francii. Vinařství je tvořeno ze tří družstev. Družstvo má 250 členů a funguje od roku 1972. V současné době mají asi 800 pěstitelů. Jejich vinice pokrývají asi 2500 hektarů. Asi 50% jejich produkce jde na export.

Chowaniec & Krajčírovič

Firma Vínne pivnice Svätý Jur, spol. s r.o. vznikla v roce 2001 spojením dvou vinařů. Petra Chowanieca, známého na trhu kolekcí odrůdových vín ročníku 2000 a Juraja Krajčíroviča, vinohradníka a vinaře produkujícího sudové vína vynikající kvality. V současnosti oba budují společnou firmu na výrobu odrůdových vín, s důrazem na využití domácí suroviny ze Svätého Jura. Mají na paměti bohatou histórii vinohradnictví a vinařství ve Svätom Jure jejich cílem je navázat na časy, kdy se Svatojurské víno považovalo za nejlepší v Uhersku a kupci ho rozváželi do mnohých krajin Evropy.

CI

Dacosta

Deluxe

Dom Pérignon

Drápal Oldřich - VINAŘSTVÍ

Malé rodinné vinařství zpracovává hrozny od vybraných dodavatelů hroznů z okolních vinic mikulovské vinařské podoblasti. Specializuje se na výrobu slámových vín z bílých i modrých hroznů. Řadí se mezi největší producenty slámových vín u nás. Vinařství sídlí ve staré sýpce, která se postupně přestavuje na funkční vinařství. V přízemí najdete technologii, na půdě se suší hrozny na slámě.

Familia Deicas - Establecimiento Juanicó

Vína z vinic Juanicó jsou produkována výhradně rodinnou společností Deicas. Již třetí generace rodiny Deicas pracuje s plným nasazením a odhodláním, aby Vám přinesla víno té nejvyšší kvality. Všechny tyto generace sdílí společný cíl: nalézt vyváženost mezi tradicí a inovací pro dosažení toho nejlepšího vína.

Rodina se rozhodla pro pěstování těch nejvybranějších francouzských odrůd vín. Ostatně, po analýze půdy Juanicó, se objevilo, že má podobnou charakteristiku jako půda v Bordeaux. Následovaly pak časté cesty do Evropy, především do Francie a Itálie, s cílem získat zkušenosti a seznámit se s novými technologiemi.

Rok 1992 je pro Juanicó zásadní, na svět přišlo jedinečné víno s názvem Preludio, které vzniklo spojením hned pěti odrůd. Dnes již toto uruguayské víno naleznete na všech pěti kontinentech. V roce 1996 získává Juanicó zlatou medaili na prestižní přehlídce Bacchus de España. Vína z vinic Juanicó patří dnes k nejoceňovanějším uruguayským vínům ve světě.

Původně Francouzsko-baskická značka Don Pascual dobyla během prvních pěti let působení (od r. 1995) uruguayský trh svou odrůdou Tannat, kterou rozšířila o přívlastek Roble. Novinkou se stala také vína pozdní sběr. Juanicó se stala první vinicí v Jižní Americe, která obdržela certifikát kvality ISO 9001. .

Neustálý vývoj přinesl příchod dalších novinek. Mezi nimi Cuvée Castelar nebo Licor de Tannat, víno portského typu, a varietal Petit Verdot z Uruguaye. Od roku 2005 se mezi vína produkovaná Juanicó řadí i Marselan, původem z Francie.

Vína Juanicó se umisťují v čele tabulky v objemu vývozu vín z Uruguaye. V roce 2008 tak vinice překročily poprvé 6 000 000 kilo zpracovaných hroznů.

Familia Schroeder

Na kraji údolí řeky Neuquén, na 39. rovnoběžce jižní šířky se nachází pozemek patřící Familia Schroeder. Tahle jedinečná oblast je požehnána výbornými podmínkami pro růst kvalitního vína. Nízká vlhkost, čisté nebe a dlouhé letní dny, rozdíl teplot během dne a noci o 20 stupňů Celsia a nárazy pověstných patagonských větrů jsou kombinovány s dobře odvodňovanou, z oblásků, štěrku, písku a jílu se skládající půdou. Tyhle podmínky jsou důvodem malých výnosů a tak se ostře liší svým mikroklimatem od ostatních regionů v Argentině.

Vinařství postavené v náročných technologických standartech a vinice o rozloze 135 hektarů, na kterých jsou pěstovány různé odrůdy, jako jsou Cabernet Sauvignon, Malbec, Merlot, Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Torrontés a Chardonnay, byly navrhnuty tak, aby uspěly ve stále obtížnější soutěži v dokonalosti. Ta donutila rodinu Schroeder, aby učinila rozhodnutí stát se jako jedni z mála držiteli certifikátů o bezpečnosti potravin (ISO 22000) v oblasti vinařství a od roku 2003 i EUREP GAP Standard ve vinařství.

Fernando de Castilla

Sklepy Vinařství Rey Fernando de Castilla se nachází v historickém centru města Jerez. Sherry nejdříve zraje v nových sudech z francouzského a amerického dubu a poté po dlouhou dobu v sudech, kde dříve byly obsaženy nejvybranější sherry. Sbírka sherry se skládá z nejlepších vín z této oblasti. Sahá od bledé, lehké a elegantní Finos až po unikátní Antique sherry, které získaly nejvyšší národní a mezinárodní vyznamenání. Tento rozsah by neměl být kompletní bez extrémně vzácného a starého sherry octa. Ty jsou balené v omezeném množství pro velmi náročné skupiny spotřebitelů. Cílem vinařství bylo vždy nabídnout ty nejlepší produkty.

František Mádl - VINAŘSTVÍ

František MádlFrantišek Mádl zvaný také Malý vinař z Velkých Bílovicích je tvůrcem jakostních a přívlastkových vín. Zaměřuje se na kvalitní přívlastková vína z odrůd, pro které je Velkopavlovicko ideálním oblastí. V poslední době úspěšně aplikuje i moderní trendy ve vinařství - použití sudů barrique, čímž moravská červená vína získají zajímavý chuťový rozměr. Mezi šperky vinaře patří odrůda Alibernet, která může směle konkurovat zahraničním červeným vínům.

Obec Velké Bílovice se nachází na jihovýchodním okraji Velkopavlovické vinařské oblasti. Půdy pro pěstování révy jsou převážně tvořeny navátými sprašemi, místy obnaženými na vápenatý jíl. V nižších polohách jsou zastoupeny černozemì. Tato půdní různorodost dává dobré předpoklady pro pěstování většiny odrůd. Produkuje ročně přes 800 hl vína. Vína zrají většinou v nerezových nádobách, dají se však najít i sudy a barrique. Používá řízené kvašení a moderní technologie.Zaměřuje se na organickou produkci tzv. biovína což znamená pěstování révy vinné a výrobu vína bez nadměrného použití chemických prostředků. Výraz "malý vinař" neznamená, že František Mádl vyrábí víno jen několik hektolitrů pro svoji potřebu ale především přístup k vinařství jako stavovskému oboru. Zná totiž ve vinici každý keř, který během roku několikrát ošetřuje, ví do jaké půdy ta která odrůda patří a ve vinohradnictví pečlivě zvažuje, kdy které hrozny bude sklízet. Prostě malý vinař prodává se svým vínem také kus sebe, svůj výraz - víno s duší.

Více informace o Vinařství František Mádl

Franz Josef

Haier

Hennessy

Henriques & Henriques-Vinhos, S.A.

Horák - VINAŘSTVÍ

Leoš HorákMalé rodinné vinařství se nachází v malebné vinařské obci Vrbice, podoblast Velkopalovická. Leoš Horák (* 1969) je spojen s pěstováním hroznů a výrobou vína od dětství („nucené práce ve vinohradě„) tak, jako většina lidí na Moravě. Je držitel mezinárodních degustátorských zkoušek. Jeho roční produkce vína nepřesahuje 40 000 lahví. Vizí vinařství je vyrábět víno jen v takové množství lahví, které zaručuje kvalitu, vinařovu kontrolu nad výrobou a osobní přístup ke všem zákazníkům.

Vína z Vinařství Horák jsme ochutnali i na našich degustacích. Podívejte se, jak degustace probíhala a jaká vína nám nejvíce chutnala.

http://www.vinostyl.cz/clanky/degustace-vin-vinarstvi-horak-2016
http://www.vinostyl.cz/clanky/degustace-vin-vinarstvi-horak_3709​
http://www.vinostyl.cz/clanky/degustace-vinarstvi-horak-v-nasem-sklepe​


Více informace o Vinařství Horák

Hrabal - VINAŘSTVÍ

Stanislav HrabalU skleničky vína jsme se rozhodli (bratři Stanislav a Miroslav Hrabalovi) obnovit výrobu a prodej vína v jejich rodině, kterou založil náš otec Václav v roce 1966.

Vinařství založili s přesvědčením, že i na Moravě se mohou vyrábět světová vína. Rodinná tradice jim umožnila najít ve světě vhodné technologie a postupy pro výrobu jednak typicky lehkých, ovocných, svěžích moravských vín a také vytvářet robustní a originální vína.

Prvořadou pozornost věnují výběru tratí s nejlepším terroir, který spolu s cílenou agrotechnikou umožňuje získávat prvotřídní surovinu pro výrobu jakostních a přívlastkových vín. Šetrné a přirozené zpracování hroznů je základem pro získávání ušlechtilých vůní a chutí ve vínech. Červená vína vyrábí výhradně z hroznů z Velkých Bílovic. Sortiment bílých vín je doplněn o chuťovou nuanci mikulovské podoblasti.

Pokračování ve vinařské tradici považujeme nejen za své poslání, ale i za příslib pro novou generaci naší rodiny.

Hradil - VINAŘSTVÍ

Lukáš HradilOd roku 2002 se vinařství začíná specializovat na výrobu přívlastkových a speciálních vín. Nejlepším předpokladem pro výrobu vín s nezaměnitelným aroma a chutí jsou jedinečné půdní a klimatické podmínky, nízké zatížení révových keřů, kvalitně prováděné zelené práce a v neposlední řadě probírka hroznů. Zpracování takto sklizených hroznů probíhá v moderně vybaveném technologickém provozu. Klademe důraz na rychlé a šetrné zpracování. Vína jsou vyráběna metodou řízené fermentace v nerezových tancích a dřevěných dubových sudech typu barrique. Vína se zlatým „H“ V nabízené kolekci představuje vinařství řadu vín v nejvyšší kvalitě. Tak jako každé, i jejich vína mají své kouzlo, svůj charakter, ojedinělou specifičnost. Předkládají vína vyrobená z vlastních hroznů. Hrozny pochází z nejlepších vinohradnických tratí např. Odměry, Novosády, Helezný díl a Stará hora. Vlajkovou lodí vinařství je Cuvée Hradil. Vzniklo kupáží odrůd Merlot 40%, Modrý Portugal 30% a Rubinet 30%. Každá z odrůd zrála 15 měsíců ve francouzských dubových sudech nejvyšší kvality. Víno Vás na první pohled upoutá rubínovou barvou s rezivými okraji. Vůně švestek a divokého černého ovoce je v souladu s příjemnými tóny vanilky, čokolády a kávy. Chuť vína je nazrálá plná, umocněná vyzrálými tříslovinami a kávovou dochutí. Cuvée můžete pít ihned nebo sledovat jeho vývoj podobu až 15 let. Také rubinet je chloubou tohoto vinařství. Tato barvířka vznikla křížením (Revolta x Alilbernet) x André. Jako jediní v ČR ji zpracovávají metodou bílého vína bez macerace na slupkách. Záměrně je zde ponechán zbytkový cukr. Díky tomuto zpracování dostává Rubinet neobyčejné aroma i chuť mléčné čokolády a karamelu. Sortiment vín, který vinařství nabízí, tvoří vína suchá se svěží kyselinou, vína polosuchá, jejichž plnost je dána zbytkovým cukrem a samostatnou kategorii tvoří víno slámové a ledové, které se řadí k vínům sladkým.

Vína z Vinařství Hradil jsme ochutnali i na našich degustacích. Podívejte se, jak degustace probíhala a jaká vína nám nejvíce chutnala.

http://www.vinostyl.cz/clanky/degustace-vinarstvi-hradil-ve-vinotece-vinostyl​
http://www.vinostyl.cz/clanky/degustace-vinarstvi-hradil​
http://www.vinostyl.cz/clanky/degustace-vina-vinarstvi-hradil​
http://www.vinostyl.cz/clanky/degustace-vina-vinarstvi-hradil-2016​

Více informace o Vinařství Hradil

Jan Petrák - VINAŘSTVÍ

Jean Brunet

Konečný - VINAŘSTVÍ

Rodinné VINAŘSTVÍ KONEČNÝ obhospodařuje 4 ha vinic v duchu integrované produkce. Díky odbornému řezu, nízké zátěži keřů, precizním zeleným pracem, probírce hroznů a pozdní sklizni produkujeme kvalitní hrozny, z nichž vyrábíme vysoce kvalitní přívlastková a speciální vína.

Vína vyrábíme moderními technologiemi, jako je šetrné zpracování hroznů, odkalení moštů, zakvášení ušlechtilými kvasinkami a řízená teplota při kvašení. Odbourávání kyseliny jablečné u červených vín je samozřejmostí.

Všechna námi vyrobená vína jsou jedinečná a jsou určena jak pro každodenní potěšení, tak pro slavnostní příležitosti.

Kopke

Krasglass

Sklářské studio Krasglass pod vedením Přemysla Krásenského bylo založeno v roce 1990 ručním malováním skla, později v roce 2002 firma začala vyrábět hutně tvarované sklo. V převážné míře se vyrábí sklo historické - lesní, kde na tvary užitkového skla a dalších se provádí dekory středověkých technik. 


Produkty ze sklárny Krasglass vyrábí kus po kusu ručně umělečtí skláři s láskou a péčí. Proto je každý kus tohoto skla originální a neokopírovatelný.

 

Lesní sklo je výjimečné svou barvou způsobenou příměsí oxidu železa ve sklářském písku, ladným tvarem i různě zdobeným plastickým povrchem splňujícím nejen dekorativní, ale i ryze praktický účel. Zdánlivě křehké lesní sklo je pevné a odolné, a to díky technologii pomalého chlazení v chladících pecích. Lesní sklo promění z každého okamžiku nezapomenutelnou událost, když o sebe ťuknou poháry vydávající nádherný zvonivý tón.

Krug

Lahofer - VINAŘSTVÍ

Liebherr

LTC Vysoké Mýto a.s.

Maňák - VINAŘSTVÍ

Messias

Mikrosvín Mikulov - VINAŘSTVÍ

Mikrosvín Mikulov„Víno dělají lidé“. To je to co odlišuje VINAŘSTVÍ MIKROSVÍN MIKULOV a.s. od ostatních vinařství. Vinařství žijící vlastním životem podřizující vše přírodě, můžete najít v prostředí více než idylickém. Nacházejí se totiž v srdci Chráněné krajinné oblasti a biosférické rezervace Pálava a přilehlých Dunajovických vrších. Filozofie pěstování révy vinné je založená na malém zatížení keřů, šetrném přístupu k přírodě s maximálním omezením chemických vstupů. „Vyrábíme víno ve vinici“. Vše začíná a končí ve vinici. Osobitý přístup lidí je pro výrobu našich vín nesmírně důležitý. Vinice se mnohdy nacházejí na místech, kam se technika v horším počasí velmi těžko dostává a v tuto chvíli přichází na řadu opět nenahraditelné lidské ruce. Naše nádherné vinice se nachází v katastrech obcí Dobré Pole, Březí, Dolní Dunajovice a Mikulov. Tedy nejen na Pálavě, ale i na necelých pět kilometrů vzdálených Dunajovických vrších, které jsou velmi často opomíjené a přehlížené jen proto, že se nacházejí ve stínu pálavské dominanty.

Ale vína z těchto nádherných poloh v mnoha směrech dokáží plně konkurovat vínům z pálavských svahů. Půdy, kde se nacházejí naše vinohrady jsou s vyšším obsahem vápníku s vyšší skeletovitostí a to dodává našim vínům jedinečnost a výrazně odlišný charakter pálavského terroir. Opravdu výjimečné polohy můžeme hledat v obci Perná, kde na špičkových vinicích pěstujeme nejdůležitější „pálavské“ odrůdy.

Veškerý hroznový materiál je ve vhodný čas šetrně sbírán a dopravován do sklepů k dalšímu zpracování. Je nutné v dnešní době podotknout, že nejlepší hrozny jsou sklízeny ručně! Nejlepší polohy se sklízí do malých bedýnek aby se zamezilo sebemenšímu předčasnému poškození bobulí. Hrozny jsou potom zpracovávány s nejvyšší možnou péčí. Ve výrobě aplikujeme prvky gravitačního přístupu.

Vína z Vinařství Horák jsme ochutnali i na našich degustacích. Podívejte se, jak degustace probíhala a jaká vína nám nejvíce chutnala.

http://www.vinostyl.cz/clanky/degustace-vinarstvi-mikrosvin-ve-vinotece-vinostyl​

 

Moët & Chandon

Moravíno - VINAŘSTVÍ

MoravínoVinařství Moravíno nabízí vybrané partie vin Jakostní vína a jakostní vína s přívlastkem , které jsou omezené množstvím pro gastronomii, vinotéky a privátní archivy. Tato vína byla zpracována řízeným kvašením a získala celou řadu ocenění na celostátních výstavách. Vinařství nabízí také Bariková vína to jsou vína která kvasí nebo vyzrávají v dubových sudech (fr. barrique), přičemž dochází k vyluhování látek dřeva a k vyzrávání vína. Víno má svoji specifickou vůni a chuť podle výběru dubového dřeva, ze kterého byl sud vyroben (vanilka, dýmové, kouřové, kořenné). Na výrobu barikových sudů se používají vybrané odrůdy dubu a to jen z určitých oblastí.

Jedinečný charakter vín určuje kromě půdních a klimatických podmínek především moderní technologie pomocí níž firma vyrábí jak víno přívlastkové tak víno jakostní, nebo cuvée. Bílé víno je svěží po ovocných citrusových plodech. Zráním získává zakulacené náznaky medu a kandovaného ovoce. Červené víno se vyznačuje jemnou ovocnou vůní po bobulovém ovoci a díky zrání v barikových sudech se v ústech rozvine chuť cedrového dřeva a čokolády.

Víno cuvée – hrozny jednotlivých odrůd jsou zpracovány odděleně, kvašení je pomalé a probíhá za nízkých teplot. Vína se scelují až na jaře. Elegance těchto vín spočívá v rovnováze mezi svěžestí, ovocností a výběru vhodných odrůd.

Více informace o Vinařství Moravíno Valtice

Muriel

José Murúa je vinařství, jehož vznik se datuje od roku 1926 v samém srdci Rioja Alavesa (jedna ze tří podoblastí), která tvoří španělská Rioja. Vinice Muriel vznikla v roce 1986, kdy Julian Murua převzal sklep svých rodičů a rozhodl se osobně přispět k rozvoji kvalitních vín s označením původu La Rioja. Sklepy jsou v malebné historické vesničce Elciego, která je známá tím, že je obklopena jedněmi z nejlepších "terrior" v La Rioja. Jméno Muriel pochází z kombinace příjmení Murúa a jména vesnice Elciego. Dnes své vinařství staví otec a syn na odvěké vinařské tradici regionu, na nových technologiích a postupech, aby vína vyjadřovala "nejlepší vlastnosti" z těchto plodných vinic La Rioja. Díky speciálnímu mikroklimatu oblasti (trojnásobný vliv od Středozemního moře, Atlantiku a kontitentálního podnebí) produkují vinice velmi aromatická a elegantní vína. Vinice Muriel se nachází v samém srdci regionu Rioja, stojí vedle řeky Mayor na ploše 22.000 m2, kde s láskou vyrábějí kvalitní vína, která uspokojí i ty nejnáročnější gurmány.

Musilovi - VINAŘSTVÍ

Národní vinařské centrum, o.p.s.

Neudán

Patria Kobylí - VINAŘSTVÍ

Vinařství Víno z Kobylí hledejte ve Velkopavlovické vinařské podoblasti jihovýchodní Moravy. Vinná réva se na území Kobylí pěstuje již osm set let. Už tehdy se teplomilné rostlině dařilo na zdejších slunných stráních obrácených k jihovýchodu a jihozápadu. Na současné ploše 152 hektarů pěstujeme nejtradičnější odrůdy jako například Frankovka, Tramín nebo Modrý Portugal. Ideální poloha vinic dovoluje hroznům dobře vyzrát a vytvořit víno vynikající jakosti. Nabízíme proto i další časem prověřené odrůdy, Veltlínské zelené, Müller Thurgau, Neuburské, Sauvignon, Ryzlink rýnský i vlašský, Sylvánské zelené, Moravský muškát, Rulandské modré, Svatovavřinecké a André.

Vinařská společnost v Kobylí vznikla spontánně v roce 1928, tedy v prvorepublikové době. Drobní vinaři se spojili kvůli společnému zájmu o pěstování a ochranu vinné révy. Navazujeme proto na tradici, která zavazuje. S roční produkcí 700 000 lahví jsme se stali jedním z významných tuzemských výrobců vína. Z hroznů našich vinic vznikají díky trpělivosti milovníků vinné révy aromatická a jedinečná jakostní odrůdová vína, vína s přívlastkem, archivní a ročníková vína. Dobrý zvuk má naše jméno i na prestižních domácích a zahraničních vinařských soutěžích.

NOVINKY:Nejcennější medaili z tradiční Mezinárodní výstavy pěstování vinné révy a výroby vína Vinaria Bulgaria 2015 ve městě Plovdiv vybojovali zástupci Vína z Kobylí. Úspěch je o to větší, že jde o prestižní evropskou soutěž, která se koná už po třiadvacáté pod záštitou UFI, tedy Globální asociace veletržního průmyslu sdružující organizátory veletržních a výstavních akcí z celého světa. V Bulharsku měl úspěch Zweigeltrebe, pozdní sběr, 2012. Uspěl v konkurenci produktů 50 vinařů z nejrůznějších zemí Evropy. Víno z Kobylí se prezentovalo na této soutěži vůbec poprvé a hned slavilo triumf. Za Zweigeltrebe, pozdní sběr, 2012 získalo zlatou medaili.

Pechor - VINAŘSTVÍ

Pechor Vinařství je malé rodinné vinařství z Velkých Němčic. Zakladatel Marek Pechor navazuje na tradici rodu Pechorů, jenž vinařili ve Velkých Němčicích a sousedních Uherčicích po mnoho generací. Nejstarší obhospodařovanou vinicí vinařství je vinice z roku 1940, kterou vysazovali praprarodiče současného majitele.

Vinice jsou vysazeny v tratích, které se nacházejí na úpatí Hustopečské pahorkatiny. Půdy v těchto tratích jsou povětšinou lehké vápencové spraše, jež dávají mimořádné předpoklady pro produkci excelentních hroznů odrůd, jako je Ryzlink vlašský, Ryzlink rýnský, Sauvignon atd. Šetrně obhospodařované vinice s unikátním terroir v kombinaci se špičkovou technologií zpracování a mnohaletými zkušenostmi dávají vínům Vinařství Pechor unikátní charakter.

  • Vinař: Marek Pechor
  • Rozloha vlastních vinic: 6 ha
  • Roční produkce: 50 000 láhví
  • Profi lační odrůdy: RR, RV, PA, SG, TRČ, SZ
  • Nejlepší viniční trať: Růžová hora

Petr Bíza - VINAŘSTVÍ

Petr BízaVinařství Petr Bíza je rodinná firma založená v roce 1999 a navazuje na tradici předků, kteří přišli v roce 1771 z Francie na Moravu. Vinařství se nachází v obci Čejkovice, jedné ze tří největších vinařských obcí v České republice. Rozloha vlastních vinic vinařství je 5 ha a roční produkce 65 000 lahví.

Rodinné vinařství pod vedením vinaře Ing. Petra Bízy se specializuje na výrobu přívlastkových, archivních a speciálních vín nejvyšší kvality.

Vlajkovou lodí vinařství je Grand Cuvée Bizé a Grand Cuvée Caberner. Specialitou vinařství je výroba slámového vína z červené odrůdy Neronet a sektu kvašeného v láhvi.

Filozofií rodinného vinařství Petra Bízy je vyrábět vysoce kvalitní vína, která zaujmou jak začátečníka tak odborníka.

Petr Bíza

Vystudoval střední vinařskou školu ve Valticích, kde si rozšířil své základní znalosti získané od otce z oblasti výroby vína a vinohradnictví, poprvé se zúčastnil odborných degustací. Dále navázal studiem na vysoké škole – Mendlova Univerzita v Brně, obor Vinařství. Studium na vysoké škole bylo pro něj obrovským přínosem z hlediska chemie a biologie, díky kterým zná a přesně ví jaké chemické postupy a reakce probíhají při výrobě vína i následném uskladnění vína v lahvích.

Během studia na vysoké škole prošel kurzem sommeliera. Udělal inspektorské zkoušky, díky kterým je pravidelným degustátorem na inspekci vín a prestižních výstavách. Ve svém volném čase rád navštěvuje evropské vinařské oblasti, kde se inspiruje v moderních vinařských trendech jak prodejních tak výrobních. Jeho velkým koníčkem je sběr velkých světových vín.

Philco

Plaimont Producteurs

Historie společnosti sahá do roku 1979, kdy se spojili tři hospodářská družstva Plaisance, Aignan a Saint-Mont a zřídili jednotnou skupinu družstev a vinic s názvem Plaimont Producteurs. Společnost sídlí v jihozápadní Francii a na jejich produkce vína se vztahuje označení AOC Saint-Mont, AOC Madiran, AOC Pacherenc du Vic-Bilh a IGP Cotes de Gascogne. Dnes společnost spravuje 5000 hektarů vinic a jejich vína jsou vyhledávaná po celém světě.

Pod Martinkou - VINAŘSTVÍ

Díky výjimečnému terroir Pálavy a šetrnému přístupu k vinici i zpracovávaným hroznům se daří vtisknout těmto vínům specifický charakter. Vinařství se soustřeďuje na vína bílá, růžová a na vína s označením White, což jsou naprosto bílá vína vyrobená výhradně z modrých odrůd révy vinné, která jsou jejich zajímavostí a novinkou.

V nabídce Vinařství Pod Martinkou najdete pověstné pálavské Ryzlinky vlašské - podle mnohých nejlepší v Evropě, vyzrálé Ryzlinky rýnské, mohutné Rulandské šedé, Chardonnay s tóny tropického ovoce, jemné Sylvány, osvěžující letní rosé a clarety z Zweigeltrebe, Frankovky, vydařené Svatovavřinecké, Pinoty a Sauvignon.

Vinařství Pod Martinkou klede důraz na šetrné zpracování hroznů – po vylisování dochází k odkalení pomocí flotačního zařízení, kdy koloidní látky obsažené v moštu sedimentují na hladině a tak získávají absolutně čirý mošt ovocitého charakteru, do kterého se přidají ušlechtilé vinné kvasinky. Kvašení probíhá formou řízeného kvašení, kdy mošt každé odrůdy, jakosti a použité kvasinky má specifickou teplotu kvašení pro dosažení co nejvýraznějšího ovocitého aroma a výrazné odrůdovosti.

V průběhu kvašení dochází k monitorování obsahu alkoholu, kyselin a zbytkového cukru. Pro plnou harmonii budoucích vín dochází k zastavení kvašení zchlazením kvasícího mladého vína, čímž se docílí zbytkových cukrů v těchto vínech. Důvodem je fakt, že odrůdy vyzrálé na vápenitých půdách mají vyšší kyselinu a tím větší svěžest a pitelnost.

Více informace o Vinařství pod Martinkou

Polderkaas

Pulltex

Výrobce sommelierských doplňků a potřeb pro milovníky vína nejvyšší kvality to je španělská firma Pulltex . Její produkty se vyznačují výjimečným, moderním a nadčasovým designem, kvalitním zpracováním a především výbornou funkčností. Škála produktů je opravdu široká od oblíbených vývrtek na víno v různých provedeních, chladičů vín, aroma setů, uzávěrů na láhve, pumpiček na víno a sekty a spousta dalších pomůcek pro lidi, kteří chápou konzumaci vína jako skutečný obřad. Výrobky Pulltex jsou velmi vhodné jako dárky vzhledem k balení jednotlivých výrobků, které je velice vkusné. Vyšší řada Morpheus je pak pro opravdové fajnšmekry vzhledem k luxusnímu zpracování dárkových setů . Vše je jednoduše navrženo tak, aby uspokojilo i nejnáročnějšího zákazníka.

Quinta do Noval

Quinta do Noval patří díky svému úchvatnému panoramatu a špičkovým ročníkovým vínům k nejvyhlášenějším vinařstvím v oblasti Doura. Úžasná portská vína se zde vyrábí od roku 1715 a v současnosti zpracovává zralé hrozny z vinic o rozloze 145 hektarů. Tento region je zřejmě nejznámější a nejslavnější oblastí díky své majestátní vinici Nacional Vintage Port, ze které pochází nejvzácnější a nejvyhledávanější víno na světě - Vintage Porto Nacionál, které se vyrábí z hroznů pravokořenné révy, drží rekord nejdražší láhve ročníkového vína, jaké kdy bylo prodáno, což byl ročník 1931 a prodával se v roce 1983 za 5900 dolarů. Noval hrála významnou roli i v dalším rozvoji kvality portských vín. Prorazil s konceptem označení vín „Old Tawny" dle jednotlivého ročníku a v roce 1958 jako první produkovala vína s označením LBV „late bottled vintage".

Rajhradské klášterní - VINAŘSTVÍ

Rajhradská klášterní vína pocházejí z jižní Moravy, ze znojemské vinařské podoblasti, z katastru a okolí měst Rajhrad a Dolní Kounice. Jižnější Kounicko vyhlášené vynikajícími červenými víny nám zajišťuje veškerou produkci červeného. O něco severněji položený Rajhrad nabízí výrazně aromatická bílá vína, plná zachované svěžesti.

Úspěch našich vín se neobejde bez toho, abychom v oblasti neměli vybrané partnery vinohradníky, kteří jsou ve svém oboru opravdoví mistři. Umějí pěstovat ty nejkvalitnější hrozny, které pak máme my čest dále zpracovávat, aby se tak plody jejich namáhavé a krásné práce dostaly naším prostřednictvím až na Váš stůl.

Více informací o Rajhradském klášterním vinařství

Raxi

RGI plus

RONA - sklárna

Sklárna RONA patří mezi světově nejvýznamnější výrobce kvalitního nápojového skla, stolovacích doplňků, dekoračního skla a v neposlední řadě k producentům zabývajícím se ruční výrobou luxusních sklářských produktů.
Založena byla v roce 1892 a její název vychází z tehdejšího pojmenování obce, ve které má sklárna do dnešních dnů své sídlo. Krátce po svém založení si sklárna vydobyla díky zručnosti svých sklářů a kvalitě produktů významné mezinárodní postavení na celosvětovém trhu. Většina produkce, tak jako je tomu i v současnosti je zaměřena pro export. 
Co se týká technologického vývoje ve sklářském průmyslu, po celou dobu své více než 120leté existence se sklárna snaží být neustále na špičkové úrovni. Za zmínku stojí rok 1956, kdy byla ve sklárně vyvinutá unikátní technologie výroby ručně tvarovaných sklenic, s tzv. "tahanou nohou".
Součástí dnešní moderní sklárny je výrobní závod, nově vybudované logistické centrum a administrativně-obchodní zázemí, včetně prezentační prodejny. V dnešní době sklárna zaměstnává 1270 zaměstnanců a disponuje kapacitou 7 automatizovaných linek. Roční kapacita výroby představuje téměř 65 miliónů kusů sklářských výrobků, na kterých mají díky své zručnosti a kreativitě nemalý podíl mistři sklářského řemesla.

Rudolf 2. - VINAŘSTVÍ

Rudolf PrchalVinařství Rudolf 2 nebo také zkráceně R2 jsem založil spolu se svým bratrem v roce 2008. Člověk tak nějak časem zjistí že poznatky a zkušenosti získané životem spjatým s vínem chce předat, nebo ukázat i jiným lidem. A jak jinak, než formou lahve kvalitního vína.

Sídlo vinařství je v Hustopečích, ale sklep a prostory spojené se samotným vínem, jako je zpracování hroznů, školení vína a lahvování se nachází v malé vinařské vesničce Nikolčice. Výroba špičkového vína nejde bez kvalitních hroznů. V současné době se dá surovinová základna rozdělit na dvě části. Část hroznů pochází z vlastních vinic v Hustopečích a Bořeticích a druhá polovina je od prověřených pěstitelů révy vinné. Snažíme se opravdu vyrábět víno pouze z vyzrálých hroznů, které dosahují vysoké cukernatosti proto u nás najdete převážně vína vyšší jakostní kategorie tzn. přívlastková.

Samotné druhy jsou vyráběny v malých šaržích, avšak o to víc se člověk snaží s jednotlivými víny vyhrát, tak aby co nejlépe chutnala. Důraz klademe na harmonii vůní a chutí. Při výrobě se snažíme využít těch nejmodernějších postupů a důkazem, že snad jdeme správnou cestou jsou získaná ocenění na všech domácích a zahraničních výstavách, kterých jsme se zúčastnili.

Degustace Baloun vs. R2 (Rudolf 2.) ve vinotéce Vínostyl

Santa Ema

V roce 1917 opustil Pedro Pavone-Voglino svoji rodnou Itálii, vinnou oblast v Piamonte a vydal se na dlouhou cestu do „nového světa“. Jeho odhodlání ho dovedlo až do Chile a umožnilo mu tak poznat krásu a jedinečnost údolí Maipo.

Ohromen rozmanitostí tamnější přírody a kvalitou půdy pro produkci vín, se rozhodnul v roce 1931 v těchto místech usadit a osídlit tak oblast kde se dnes nachází Vina Santa Ema. Začal pěstovat vinné hrozny, které se díky své kvalitě prodali i nejlepším vinařstvím v Chile. V malém městečku na Isla de Maipo se oženil s Martou Arbeou Perrot, kde dodnes žijí jeho děti a příbuzenstvo.

V roce 1956, „Don“ Pedro a jeho nejstarší syn, Felix Pavone Arbea, začali prodávat lahvová vína, která si brzy vybudovala výbornou pověst mezi zákazníky. Felix Pavone pokračovat v práci svého otce, zaženu si vzal Catalinu Morenovou, usadil se v rodinném domě na Isla de Maipo a měl s ní čtyři děti : Maria Cecilia, Felix, Rossana a Pilar. Všichni aktivně pracovali ve vinařství od ranného mládí.

Na konci 60tých let se vinařství rozkládalo na značné části Peumo, sektoru v údolí Cachapoal. Tahle obast je známá především pro výrobu kvalitních červených vín : Carignan, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah a samozřejmě Carmenere. První exporty produktů společnosti začaly v roce 1986, a to do Brazílie. Dnes Santa Ema vyváží do více než 30 zemí Ameriky, Evropy a Asie. Hlavním je vývoz do USA, kde se z hlediska prodeje Santa Ema řadí do první desítky vín.

Sedlecká vína - VINAŘSTVÍ

ZD Sedlec patří k tradičním výrobcům kvalitních přívlastkových vín, která se rodí v nádherném regionu v okolí Mikulova a největšího moravského rybníku Nesyt. Naše vína byla podávána na slavnostních tabulích pro anglickou královnu Alžbětu II. a manželku amerického prezidenta Hillary Clintonovou. Naší snahou především je, aby vína byla v souznění se zdejším terroir a naplno vynikla jejich poetika.

Seville Premium

Sing Wine - VINAŘSTVÍ

Vinařství SingWineV současné době vlastní vinařství 10 ha vinic, které ošetřuje moderní zemědělskou technikou dle pravidel integrované produkce. Při zpracování hroznů vznikají svěží vína s příjemnými ovocnými tóny.

Každý den je možné navštívit vinařství, ochutnat vína a nakoupit. Majitelem společnosti je Tomáš Tetur. Zpracování hroznů a výrobu vína řídí sklepmistr Aleš Tetur

Více informace o Vinařství Sing Wine

Skovin

Vinný sklep Skovin AD Skopje byl založen roku 1979 jako nástupce staleté tradice produkce kvalitního vína v oblasti Makedonie.

Skovin AD Skopje je nyní částí společnosti Fersped AD Skopje a je moderním vinným sklepem. Pracuje s nejlepšími surovinami a také technické a technologické možnosti produkci jsou předpokladem pro produkci vysoce kvalitních vín.

Vinice jsou situovány v oblasti, která je dostatečně daleko od průmyslových zařízení což, je další příznivý faktor ovlivňující kvalitu vína. Tento fakt a velký počet slunných dnů během roku dodává vysoké kvalitě pěstovaných hroznů. Hrozny obsahují břitkost zimního ledu a dlouhého letního slunce, tak charakteristického pro toto klima, odrážející se v jedinečném aromatu vín.

Skovin AD Skopje patří mezi ty výrobce, kteří využívají nejmodernější technologie při výrobě vína. Na příležitost konání se National Holiday Ilinden byla v srpnu roku 2002 spuštěna nová plnící linka Skovinu. Kapacita našeho závodu je 17,5 mil litrů vína za rok.

Při nákupu kartonu vín (6 lahví) nabízíme 10% slevu. Při nákupu 10 kartonů (60 lahví) nabízíme slevu 20%. Ke všem těmto vínům možnost velkoobchodní spolupráce.

Šlechtitelská stanice - VINAŘSTVÍ

Šlechtitelská stanice Velké PavlovicePůvod Šlechtitelské stanice vinařské sahá k přelomu let 1901-1902, kdy byla zřízena „Zemská révová školka" se sídlem ve Velkých Pavlovicích. Jejím cílem bylo nejprve napomáhat v boji proti největšímu škůdci révy - mšičce révokazu (Phylloxera vastatrix), který se na. Moravě objevil poprvé v roce 1890, později řešení nové šlechtitelské problematiky s využitím zákonitostí dědičnosti G. Mendela. K tomu jí sloužily vzorná vinice, mateční podnožová vinice a vlastní školka se stratifikačním skleníkem. Ve vzorné vinici se vedly osvědčené u šlechtilé odrůdy na amerických podnožích (pro různé půdní podmínky), v mateční vinici byly vedeny různé kultivary podnožovérévy, ze kterých se získávaly řízky pro štěpování ve vlastní školce. Stagnace činnosti šlechtění byla zaznamenána v období 1. světové války a krátce po ní v důsledku nedostatku pracovních sil a zanedbání vinic. Ve dvacátých letech však již byl realizován dalekosáhlý plán soustavné šlechtitelské práce zahrnující přísnou negativní i pozitivní selekci zaručující množení odrůd s vysokou plodností.

Vlastní činnost a rozmach šlechtění nastal až v padesátých a šedesátých letech, kdy byla Šlechtitelská stanice Velké Pavlovice ustavena specializovanou stanici pro metodické řízení obou úseků šlechtění révy. Udržovací šlechtění bylo zahájeno v roce 1943 s cílem postupně prohlubovat selekční práce a dosáhnout tím zlepšení některých neuspokojivých vlastností evropských odrůd révy. Tento proces byl a je důležitý u odrůd, které vykazují snížený výnos, zhoršený zdravotní stav, vyšší sprchavost apod. Probíhá od hromadné selekce přes selekci individuální a je ukončen klonovou selekcí, tj. vyhodnocením, přihlášením do státních odrůdových zkoušek až pouznání klonů a jejich ná sledným využitím ve vinohradnické praxi. Celý dlouholetý proces vyústil v uznání klonů a jejich zapsání do Listiny povolených odrůd (LPO).

Slezák Petr - VINAŘSTVÍ

V roce 1995 bylo moje vinařství založeno na základech rodinných tradic. Mezi předky z matčiny strany patřil někdejší starosta obce Antonín Benda, který se významně podílel na zavádění moderních vinohradnických postupů mezi místními vinaři. Dalším byl Bartoloměj Stávek, bývalý spolužák Tomáše Masaryka, který byl nejen dobrým vinařem, ale i muzikantem. Z otcovy strany se jedna větev – rodina Šlancarů – rovněž zabývala vinohradnictvím, ale hlavě obchodem s ovocem a vínem. Po babičce mám z této strany vinici v trati Bočky. Větev mého jména, tedy Slezákova, byla spíše řemeslnická. Můj praděd se s celou rodinou přistěhoval do Němčiček z Vídně a dědeček Ervín Slezák vytvářel postupně po celý život základy vinohradnického a vinařského podnikání. jak mu postupně přibývalo let, stále více se o vinohrady a sklep staral můj otec. Ten začal s modernějšími postupy při ošetřování vinic i při zpracování vína a obohatil technologické vybavení lisovny. V současné době se snažím v jejich šlépějích o další rozšiřování a modernizaci svého vinohradnictví a vinařství. Otec je mi stále prvním a dobrým rádcem.

V roce 2013 mám asi 16 000 vinných hlav. Malá část je právě od dědečka a převážnou většinu vinic jsem vysázel v posledních deseti letech. Jde o odrůdy Rulandské šedé, Ryzlink rýnský, Chardonnay, Muškát moravský, Frankovka, Cabernet Moravia a Tramín červený v tratích Filiberky (Šumberky) a Bočky, Veltlínské zelené (Růžený), Zweigeltrebe (Veselý), Ryzlink vlašský (Zbavce).

Mé vinice leží v tradičních vinařských tratích. Právě tyto trati jsou pro svou příznivou polohu dobrým předpokladem výroby kvalitních vín. Vyrábím především odrůdová vína přívlastková. Ze dvou třetin jsou to vína bílá.

 

Snowdonia Cheese Company

Špalek - VINAŘSTVÍ


Vinařství ŠpalekVinařství Špalek je rodinným vinařstvím, které od roku 1970 vede František Špalek, syn Josefa Špalka, který do Nového Šaldorfa přišel v roce 1945 z Valašska. Skutečný rozvoj zažilo vinařství až po roce 1989, kdy stát konečně povolil soukromě podnikat. Kromě manželky Marty jsou výraznými posilami rodinného vinařství také synové Petr Ilgner a Marek Špalek. Oba dva vinařství vystudovali a mají za sebou bohaté zahraniční zkušenosti.

Vinařství Špalek patří posledních dvacet let mezi stálice na tuzemské vinařské scéně. Toto rodinné vinařství je známo především díky výrobě nejrůznějších specialit: Šaler (likérové víno), Sur lie (víno na kvasnicích), Edelspitz (víno vyrobené technologií 19. století), Barrique (víno zrající v dubových sudech) a Gryllus (rodinná značka pro prestižní cuvée).

Vinohrady se rozkládají na svazích slavné Kraví hory v Sedlešovicích. Kraví hora leží na hranici dvou významných geologických celků: Český masív – prastaré krystalinikum, vzniklé sopečnou činností a Karpaty tvořené mořskými a sladkovodními sedimenty a sprašemi. Právě krystalinické podloží dodává zdejším vínům zvláštní minerální charakter. Nízké keře, malé zatížení úrodou a důsledné zelené práce ve vinici napomáhají dobrému vyzrávání hroznů.

Rodinné vinné sklepy se nacházejí ve sklepní uličce zvané Modré sklepy. Jsou vyhloubeny v pískovci – třetihorní mořské naplavenině. Stáří sklepů se pohybuje mezi třemi až šesti sty lety. Sklepy jsou hluboké - až 15 m pod zemí, udržují si stálou teplotu 10 - 11°C a jejich povrch je zčásti pokryt sklepní plísní (Cladosporium celare), která čistí ovzduší sklepů a udržuje stejnoměrnou vlhkost.

Způsoby zpracování hroznů a výroby vína využívají nejnovějších poznatků vinařské vědy. Pečlivá a zodpovědná práce podpořená láskou k řemeslu dává vzniknout vínům s nezaměnitelným charakterem.

Od září 2012 je rodinné vinařství Špalek v přechodném období k BIO-vinařství. Vinařství Špalek je zakládajícím členem několika občanských sdružení: Cech vinařů Nový Šaldorf – Sedlešovice, Modré sklepy a VOC Znojmo.

Vína z Vinařství rodiny Špalkovy jsme ochutnali i na našich degustacích. Podívejte se, jak degustace probíhala a jaká vína nám nejvíce chutnala.

http://www.vinostyl.cz/clanky/degustace-vinarstvi-spalek-ve-vinotece-vinostyl
http://www.vinostyl.cz/clanky/degustace-vinarstvi-spalek-v-nasem-sklepe
http://www.vinostyl.cz/clanky/degustace-vina-vinarstvi-rodiny-spalkovy​
 

SRL Hotambul

Štěpánek - VINAŘSTVÍ

Petr ŠtěpánekRodinná vinařská firma vznikla v roce 2006 a navázala tak na dlouholetou rodinnou vinařskou tradici. Víno jsme dříve vyráběli v klasickém vinném sklípku. V roce 2005 jsme se přestěhovali do nově zbudovaného objektu. Nově vybudovaný sklep se nachází taktéž v Mutěnicích a je dobře situovaný mezi vinicemi.

Nabízíme posezení v typicky slováckém vinném sklepě. Kapacita je 25 lidí. Poskytujeme řízené degustace, občerstvení. Dále je možnost ubytování a muziky. Více informací o této nabídce naleznete zde.

Nyní hospodaříme na jednom hektaru vinic. Zbývající část hroznů pro výrobu vín nakupujeme od stálých dodavatelů. Zaměřujeme se pouze na zpracování moravských hroznů, většinou ze slovácké podoblasti.

Hrozny bílých odrůd zpracováváme na automatickém pneumatickém lisu. Kvasný proces probíhá reduktivní technologií řízeného kvašení v chlazených tancích. Fermentace a kvasný proces modrých odrůd probíhá ve speciálních vinofikátorech bez přístupu kyslíku. U všech červených vín probíhá po vylisování jablečno-mléčná fermentace v dřevěných sudech.

Bílá vína jsou po vyškolení plněna z tanků přímo da lahví, tím se zachovává svěžest a ovocnost vína. Červená vína několik měsíců leží v barikových nebo klasických sudech a poté jsou plněna do lahví.

Zpracováváme 9 bílých a 3 modré odrůdy. Stěžejní odrůdy jsou Rulanské šedé, Hibernal, Tramín červený, Sauvignon a Dornfelder. Doporučujeme prohlédnout si naši nabídku vín.

Na trh dodáváme ročně asi 20 000 lahví jakostního a přívlastkového vína převážně do gastronomie, vinoték a specializovaných prodejen s vínem. Naše vína získávají ocenění na prestižních výstavách u nás i v zahraničí.

Tyčinky s. r. o.

Společnost Tyčinky s.r.o. navázala na firmu PetPek, kterou založili bratří Cieślarovi. Jednatelem této společnosti je jeden ze synů, a tudíž ji můžeme považovat za rodinný podnik.

Díky vlastní receptuře má naše trvanlivé pečivo svou specifickou chuť, která je příjemným doplňkem nejen k pivu i vínu.

Jsme hrdí, že pro naši novinku – sýrové tyčinky Bertyčky – používáme jen české dodavatele.

Dejte přednost českému výrobku z kvalitních surovin a vychutnejte si tuto jedinečnou sýrovou chuť!

U Kapličky - VINAŘSTVÍ

Vinařství u KapličkyVinařství U kapličky bylo založeno roku 2005, je zaměřeno na výrobu kvalitních přívlastkových vín z hroznů, vypěstovaných ve vlastních vinicích.. Vinice se rozprostírají o výměře 40ha na jihovýchodních, jižních a jihozápadních svazích viniční tratě v katastru obce Zaječí ve Velkopavlovické podoblasti. Ke kvašení bílých odrůd mají k dispozici řízené kvašení, nerezové tanky o objemu 2000 l. K vinifikaci červených vín používají nerezové, ale i dubové vinifikátory. V kolekci „Víno Dalibor“ naleznete ta nejlepší vína z jejich sklepů. Bílá vína se vyznačují typickým odrůdovým charakterem a svěží ovocnou až květinkovou vůní. V chuti tropického ovoce se nádherně snoubí příjemná kyselinka a zbytkový cukr. Červená vína vždy zrají v dubových sudech. Díky redukované sklizni a vysoké vyzrálosti hroznů z jejich vinic se víno vyznačuje plností, mohutností a dlouhou dochutí. Vína z této kolekce jsou vhodná i pro delší archivaci. Kolekce „Fresh Wine“ představuje vína bílá, růžová a klarety s vyšší aromatikou, nižším obsahem alkoholu a osvěžující kyselinkou. Tato vína Vás příjemně osvěží nejen v letních večerech..Vína z kolekce „Selection“ jsou vhodná ke každé příležitosti. Prezentují se příjemnou vůní, svěžestí a lehkým tělem. Červená vína nezrají v dřevěných sudech, ale v nerezových tancích, což umožňuje šetrně řídit mikrooxidaci pro dokonalou lehkost vína. Vinařství u kapličky se pyšní sklepem, který je vyhlouben cca 12 m pod povrchem kopce uprostřed jejich vinic s nádherným výhledem na Novomlýnská jezera, kde se na jejich hladině odráží vápencové vrcholky ,,Pálavy“. Délka všech chodeb čítá úctyhodných 260 m. Bílá vína jsou uskladňená v nerezových nádržích dle nejmodernějších technologií, oproti tomu vína červená zrají v klasických dubových sudech anebo sudech barrique.

Více informace o Vinařství U Kapličky

VacuVin

Nizozemská firma International Innovation Compane se značkou VacuVin přináší do našeho sortimentu brilantní a jednoduché nápady. "Že mě to nenapadlo také," ozývá se, když dorazí další zásilka s nápaditými, barevnými a osvěžujícími vecičkami, které spolehlivě vykouzlí úsměv na tváři. A díky své příznivé ceně jsou populární volbou i pro naše zákazníky, když si chtějí udělat radost něčím malým.

Válka - VINAŘSTVÍ

Od roku 1991 jsme urazili malý kus dlouhé cesty. Začínali jsme s malým vinohradem na vlastní půdě a sklepem s několika sudy. Postupným vysazováním vinic na vlastní půdě a s využitím mechanizace a pomalým vybavováním sklepa vinařskou technologií jsme se dostali na dnešní úroveň. Dnes Vám můžeme nabídnout osobitá Bio vína, jedinečné odrůdové Bio hroznové želé, Bio mošt a další produkty.

Pěstujeme révu na svazích Přírodního parku Výhon, ve vinařské obci Nosislav. Více než 6 ha vinic je umístěno v krásné viniční trati Přední hory, kde vinařstvím budované kamenné meze z místního materiálu pomáhají biologické rozmanitosti. Jako malovýrobci tvoříme víno jako umělecké dílo. Úcta k přírodě a krajině umožní i našim potomkům, aby zůstala úrodná, zdravá a čistá.

Území Židlochovicka bylo již od roku 1379 ošetřeno horenským právem, samostatné horenské právo bylo Nosislavi uděleno r. 1497 Vilémem z Pernštejna. Tehdy na svazích Výhonu měli vinice Brněnští měšťané a kláštery. Rodinná tradice navazuje na předky, kteří při své zemědělské činnosti vždy obdělávali také vinohrady a vyráběli víno. Naše vinařství vzniklo v roce 1991. Začali jsme na starých základech, s novými ideály.

Valle de la Puerta

Valle de la Puerta bylo založeno v roce 1994 a nyní má 150 ha vinic a navíc 770 ha s olivovníky. Nachází se v údolí Famatina asi 754 mil Severozápadně od Buenos Aires. Speciální mikroklima, s horkými a suchými letními dny a chladnými noci, se pojí s čistým vzduchem a tím zajišťují ideální podmínky pro zrání hroznů a oliv. Vinařství bylo postaveno v roce 2002 a je jedním z nejmodernějších a technologicky nejvyspělejších vinařství svého druhu v Argentině.

Veuve Clicquot

Vinařství Kovacs s. r. o.

Víno z Kobylí - VINAŘSTVÍ

Vinopa - VINAŘSTVÍ

Naše rodinná firma sídlí v tradiční vinařské obci Rakvice, která se rozprostírá v srdci naší největší vinařské oblasti s názvem Velkopavlovická. Obec leží v tom nejjižnějším koutě jižní Moravy asi 40 km jihovýchodně od Brna, v těsném sousedství Lednicko-valtického areálu. Její viniční tratě mají jihozápadní a jižní svahy omývané na podzim teplými větry, urychlujícími zrání hroznů na keřích dobře živených na hlinitých půdách. Vhodné klimatické podmínky, ale i půdní složení umožňují docílit velmi dobré cukernatosti a aroma hroznů, jako základu pro výrobu kvalitního vína. Bohatá tradice vinařství v obci sahá daleko do historie.

Vinařství Vinopa Rakvice – Ing. Miloš Veselý CSc. bylo založeno v roce 1992 a v současné době obhospodařujeme 25 ha vinic, kde pěstujeme odrůdy Chardonnay, Sauvignon, Ryzlink rýnský, Veltlínské zelené, Muškát moravský a z červených odrůd pak Zweigeltrebe.

Naše firma se postupně modernizuje a v současné době má kapacitu cca 3 tisíce hektolitrů pro zpracování hroznů, výroby vína, jeho zrání, školení, plnění do lahví a expedice. Na kvalitu výroby našich vín, jak bílých tak červených, je kladen velký důraz. Bílá vína vyrábíme moderní technologií řízeného kvašení, které probíhá při teplotě 15–19°C, z důvodu udržení vysokého aroma kvasícího vína. Zatímco u bílých vín se hrozny lisují a kvasí se až následně získaný mošt, v případě červených vín se ponechává kvasit takzvaný rmut, složený z dužiny a slupek, který se teprve následně lisuje. Pečlivá a zodpovědná práce dává vzniknout zajímavému sortimentu vín.

Vinostyl.cz

Vinselekt Michlovský - VINAŘSTVÍ

Vladimír Tetur - VINAŘSTVÍ

Vladimír TeturVinařství Vladimír Tetur zpracovává 13 bílých a 9 modrých odrůd v mnoha kvalitativních skupinách. Zaměřuje se na výrobu aromatických odrůd jako je Irsai Oliver, Muškát moravský, Tramín červený aj. Hospodaří na 10 ha vlastních vinic, zbývající část hroznů nakupuje od stálých dodavatelů. Zaměřuje se pouze na zpracování moravských hroznů, většinou z Velkých Bílovic. Zejména víno jakostní a přívlastkové v počtu asi 300 000, dodává Vinařství Vladimír Tetur, ročně, převážně do gastronomie, vinoték a specializovaných prodejen s vínem. Víno získává ocenění na prestižních výstavách u nás: např. VVT, GP Vinex, Salon vín ČR, a v zahraničí Weinparade Poysdorf, Muvina Prešov aj. Sklepmistrem je majitel firmy pan Vladimír Tetur.

Vína z Vinařství Tetur jsme již ochutnali na našich degustacích.

Podívejte se, jak tyto degustace dopadly a která vína nám chutnala nejvíce!

http://www.vinostyl.cz/clanky/degustace-vinarstvi-vladimir-tetur_2281
http://www.vinostyl.cz/clanky/degustace-vin-vinarstvi-vladimir-tetur
http://www.vinostyl.cz/clanky/degustace-vina-vinarstvi-vladimir-tetur
http://www.vinostyl.cz/clanky/vysledky-degustace-vin-z-vinarstvi-tetur​
http://www.vinostyl.cz/clanky/degustace-vinarstvi-tetur-ve-vinotece-vinostyl

Více informace o Vinařství Vladimír Tetur

Volařík - VINAŘSTVÍ

Vinařství klade při pěstování velký význam na polohu vinice a vytváří vlastní terroirovou řadu vín – spojení nejprestižnějších viničních tratí s nejvhodnější odrůdou. Výsledná vína pak nabízí neopakovatelnou symfonii barvy, vůně a chuti.

Vinařství je od roku 2011 členem Aliance vinařů V8 – vinařství, jež se spojila s cílem společné podpory výroby a propagace kvalitních moravských vín.

Pílí, učenlivostí, pokorou, výběrem skvělých odborníků a neutuchající láskou k vínu se Vinařství Volařík dokázalo v krátké době prosadit mezi producenty nejkvalitnějšího vína v České republice a sklízí úspěchy na tuzemských i zahraničních soutěžích. Mezi nejprestižnější ocenění v České republice patří Champion Valtických vinných trhů, Král vín a Vinař roku – všechna tato ocenění získalo vinařství v roce 2011. Nejvýznamnějším oceněním pro rok 2012 je Champion Jarovín Rosé, Král vín (již potřetí v řadě) a Šampion Mikulovské vinařské podoblasti v Národní soutěži vín ČR.

Vinařství je zakládajícím členem VOC Mikulov.

V roce 2013 má vinařství čtyři vína v Salonu vín ČR - Ryzlink vlašský Kotelná a Železná, Veltlínské zelené a Ryzlink rýnský Purmice. Do salonu se umisťuje vždy 100 nejlepších vín pro daný rok.

„Víno je náš život. Naučili jsme se rozeznávat jedinečnou povahu každé odrůdy a starostlivě ji respektovat v každém kroku pěstování i zpracování. Jedinou opravdovou hodnotou je pro nás kvalita bez kompromisů.“

Weingut Andrzej Greszta

Vinice tohoto moselského vinařství se nachází v okrese Kröv. Zaměřují se zejména na odrůdu Ryzlink rýnský, kde na svět přišel první ročník v roce 2006.Vína vznikají zásadně přirozenou cestou, bez jakéhokoliv umělého zásahu a tím si zachovávají přírodní vůni, chuť, mineralitu
a harmonii vína. Ve vinařství je kladen důraz na výrobu suchých vín z vyzrálých a zdravých hroznů. Kromě toho také vyrábí vína botrytická, polosuchá až dezertní.

Weingut Knodt – Trossen

Skvělé moselské vinařství, které má své vinice na strmých jižních svazích, kde se v podložích nachází břidlice, která se krásně vtiskává do chutě vína. A tak pečlivou starostí o vinice a letitou zkušeností vyrábí víno ve vysoké kvalitě.  Filozofie vinařství se opírá o spojení s přírodou, snaží se o vytvoření těch nejlepších podmínek pro pěstování a výrobu vína.

Winberg

Vinařství WinbergFirma WINBERG Mikulov s.r.o. byla založena v roce 2000 vinařem a vinohradníkem Antonínem Procházkou, kde uplatňil své dlouholeté zkušenosti z oblasti pěstování a zpracování hroznů v mikroregionu Mikulov.

Specializujeme se na výrobu a prodej přívlastkových vín ze sedmnácti odrůd, která jsou konzumenty ceněna pro svou lehkost a svěžest. V nabízeném sortimentu nechybí ani speciality typu ledových a slámových vín.

Yerevan Ararat brandy-wine-vodka factory

V roce 2002 se továrna Yerevan Ararat brandy-wine-vodka factory stala součásti Multi Group Concern, který investoval přes 50 miliónů USD do modernizace výroby, technologií a lahvování. V současné době se firma snaží o obnovení tradice a slávy brandy z Arménie. Proces celé výroby brandy je uskutečňován za použití nerezových tanků, ve kterých je hotové víno uskladněno dokud není destilováno. Víno je přísně kontrolováno laboratoří. Srdcem každé továrny byla vždy destilační část. V případě této arménské brandy je uplatňován proces dvojí destilace. Při první destilaci je vydestilován alkohol z vína a rozdělen na části: střední část (nazývána také srdce) – přiblížně s 62-70% alkoholu, je dána stranou pro dozrávání a další části (nazývané hlava a ocas) jsou vráceny zpět do vína. Hlavní důraz je kladen na získání brandy nejvyšší kvality s ohledem na maximální zachování vůní a chutí původních odrůd.
Celková výrobní kapacita této části je 6 000 000 litrů, což zahrňuje 6000 sudů s kapacitou od 300 do 700 litrů. Sudy jsou uloženy ve sklepních prostorách ve třech odlišných cyklech. V dubových sudech nalezneme i brandy, která  zde zraje již od roku 1902. Každoročně se zásoby brandy zvyšují, což umožňuje stabilní produkci všech typů brandy a také poskytuje volné pole působnosti pro tvorbu nových typů brandy.

proč nakupovat právě u nás



Kategorie

Pondělí 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Úterý 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Středa 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Čtvrtek 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Pátek 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Sobota 8:30 - 12:00

Při objednávce nad 2 500Kč Doprava zdarma

Staňte se registrovaným členem vinostyl.cz
a získejte slevy na dopravu a balné