Degustace 14. 2. 2014 Vinařství Hradil

Publikováno: 17.2.2017

První degustaci v roce 2014 odstartoval  v našem degustačním sklípku v pátek 14. 2. p. Lukáš Hradil z Čejkovic. Byla nám představena vína ročníku 2013. Tento večer bylo degustováno 6 bílých, 4 červená vína a jedno rosé.
Vinařství pana Hradila se specializuje na výrobu přívlastkových a speciálních vín. Nejlepším předpokladem pro výrobu vín s nezaměnitelným aroma a chutí jsou jedinečné půdní a klimatické podmínky, nízké zatížení révových keřů, kvalitně prováděné zelené práce a v neposlední řadě probírka hroznů. Zpracování takto sklizených hroznů probíhá v moderně vybaveném technologickém provozu. Pan Hradil klade důraz na rychlé a šetrné zpracování. Vína jsou vyráběna metodou řízené fermentace v nerezových tancích a dřevěných dubových sudech typu barrique. 

V nabízené kolekci kterou nám pan vinař představil, jsme ochutnali řadu vín v nejvyšší kvalitě. Tak jako jiná, i vína z vinařství Hradil mají své kouzlo, svůj charakter, ojedinělou specifičnost a byla nám předložena vína, vyrobená z vlastních hroznů. Tyto pocházejí z nejlepších vinohradnických tratí, např. Odměry, Novosády, Helezný díl a Stará hora. Vína, která jsme měli možnost ochutnat byla s intenzivní vůní, zvláště nás upoutaly tóny tropického ovoce, uchvátila nás jejich plná ovocitá chuť s jemnou kyselinkou. Úžasně jsou zde spojeny pikantní kyselinky a zbytkový hroznový sirup se šťavnatým a dlouhým závěrem. Po celou dobu degustace vybízel pan Hradil hosty k pokládání dotazů, na které samozřejmě hned pohotově odpovídal.

  • Neuburské, pozdní sběr 2013, suché
  • Cuvée Davis rosé, pozdní sběr 2013, suché
  • Rulandské bílé, pozdní sběr 2013, suché
  • Sauvignon blanc, pozdní sběr 2013, polosuché
  • Ryzlink Rýnský, výběr z hroznů 2013, polosuché
  • Rulandské šedé, pozdní sběr 2013, polosuché
  • Pálava, výběr z hroznů 2013, polosladké
  • Cabernet Sauvignon, pozdní sběr 2013, suché
  • Dornfelder, pozdní sběr 2013, suché
  • Cuvée HRADIL, výběr z hroznů 2011, suché
  • Rubinet, moravské zemské 2013, polosladké

Po dopití posledního vzorku z deseti odrůd, jsme dlouze zvažovali, které víno bylo tento večer nejchutnější. Abychom zjistili názor na tato vína od našich hostů, proběhlo hlasování. Výsledky byly velice vyrovnané a bylo těžké vybrat tři nejchutnější vína. Nakonec jsme se shodli na tomto pořadí:

  1. Pálava, výběr z hroznů 2013, polosladké
  2. Sauvignon blanc, pozdní sběr 2013, polosuché
    Ryzlink Rýnský,  výběr z hroznů 2013, polosuché
  3. Rubinet, moravské zemské 2013, polosladké
Sdílet na Facebooku


Zpět

Vaše nápady a požadavky nás zajímají

Milí zákazníci, je tady rok 2014 a náš e-shop je zaze o rok starší. Jsme rádi, že máme své stálé příznivce, kteří u nás rádi nakupují a samozřejmě by jsme chtěli oslovit i řadu dalších budoucích zákazníků kteří si na n...
Zobrazit celý článek

Vyznáte se v bublinách?

Láhev plná bublinek by určitě neměla chybět při žádné slavnostní nebo výjimečné události. Je však dobré vědět, že nejsou bublinky jako bublinky a že mezi nimi může být někdy dost velký rozdíl. V šumivém víně vzniká o...
Zobrazit celý článek

Vinařství

Vajbar - VINAŘSTVÍ - Vinařství Vajbar obhospodařuje cca 36 ha vinic, ve kterých probíhá postupná obnova přestárlých vinic a kde se zároveň obměňuje odrůdová skladba podle dlouhodobého záměru. Kamil Prokeš - VINAŘSTVÍ - Rodina Prokešů má svoji rodovou historii zasazenou do malebné vinařské obce Němčičky. Alika a.s. - Společnost ALIKA je přední českou potravinářskou firmou, zabývající se nejen výrobou pražených ořechů a slaných snacků, ale také balením sušeného ovoce a olejnatých semen. Na trhu zaujímá své místo již od roku 1992.Pod Kumstátem - Vinařství - Tradice vinařství v rodině Valihrachových započala již v první polovině 20. století. Tenkrát ovšem vinařili pouze pro vlastní potřebu – a hlavně z lásky k vínu. Víno z Kobylí - VINAŘSTVÍ - Vinařská společnost v Kobylí vznikla spontánně v roce 1928, tedy v prvorepublikové době. Drobní vinaři se spojili kvůli společnému zájmu o pěstování a ochranu vinné révy. Navazujeme proto na tradici, která zavazuje. Arnaud - Společnost Arnaud byla založena již roku 1950 v regionu Limousin, konkrétně v malém městečku Aixe sur Vienne ve Francii. Tento rodinný podnik se už od svého vzniku zabývá výrobou tradičních francouzských paštik a konzervovaného masa. Lahofer - VINAŘSTVÍ - Jméno Lahofer je dnes součástí názvu nejen Vinařství LAHOFER, ale i dalších propojených firem pojmenovaných Hotel LAHOFER a Vinice LAHOFER.Další vinařství

proč nakupovat právě u nás



Kategorie

Pondělí 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Úterý 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Středa 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Čtvrtek 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Pátek 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Sobota 8:30 - 12:00

Při objednávce nad 2 500Kč Doprava zdarma

Staňte se registrovaným členem vinostyl.cz
a získejte slevy na dopravu a balné