Vinařství

Alexandre Relvas

Poměrně mladé, ale velmi perspektivní vinařství, nacházející se v oblasti Alentejo v Portugalsku. Vlastní přes 100 ha vinic v jižní části (oblast Alantejano) a dalších 200 ha vinic má smluvně zavázáno s místními pěstiteli. Vinařství prioritně zpracovává zejména klasické portugalské odrůdy jako jsou: Aragonês, Trincadeira a Alicante Bouschet. Pozoruhodnou zajímavostí tohoto vinařství je, že jsou jeho budovy obloženy izolačním korkem, díky kterému je možné ušetřit až 60 % energie, vynaložené na klimatizaci. Ne náhodou vlastní vinařství také 500 000 korkových dubů. Produkce vinařství může dosahovat až 6 miliónů láhví ročně, z čehož je 70 % vyvezeno do více než 30 zemí. V posledních deseti letech získala vína této společnosti v mezinárodních soutěžích více než 300 zlatých medailí a dosáhla nejvyššího skóre v odborných časopisech, jako jsou: Decanter, Wine Spectator, Wine Enthusiast, Wine and Spirits. V současné době se vinařství aktivně orientuje také na vinařskou turistiku a velmi rádi zde přivítají hosty, toužící si naplno prožít vinařskou práci. Návštěvníky provedou nejen vinicemi, vinařstvím, laboratořemi a vinnými sklepy, ale mohou se také účastnit láhvování vín. Zájemci se zde dozvědí nejen informace o portugalských odrůdách, starých technologiích výroby vína, ale mohou se připojit ke sklizňovému týmu anebo si vyzkoušet šlapání hroznů. Vinařství si velmi zakládá na aktivním a přátelském vztahu se všemi skupinami zákazníků.

KOMPLETNÍ NABÍDKU PORTUGALSKÝCH VÍN NALEZNETE ZDE:
http://www.vinostyl.cz/kategorie/zahranicni-vina/portugalske-vino

 

Alika a.s.

Společnost ALIKA je přední českou potravinářskou firmou, zabývající se nejen výrobou pražených ořechů a slaných snacků, ale také balením sušeného ovoce a olejnatých semen. Na trhu zaujímá své místo již od roku 1992. Na českém trhu nabízí své výrobky pod obchodními značkami ArRashid, DrRashid, KK, Arado a ARA. Svou výrobní kapacitu taktéž využívá k výrobě výrobků pod značkou zákazníka nebo ke zpracování vlastních surovin zákazníků do jejich výrobků.

KOMPETNÍ NABÍDKU POCHUTIN K VÍNU NALEZNETE ZDE:
http://www.vinostyl.cz/kategorie/pochutiny-k-vinu


 

Arnaud

Společnost Arnaud byla založena již roku 1950 v regionu Limousin, konkrétně v malém městečku Aixe sur Vienne ve Francii. Tento rodinný podnik se už od svého vzniku zabývá výrobou tradičních francouzských paštik a konzervovaného masa. Arnaud je moderní, dynamická značka na evropském trhu, která se může pochlubit kvalitními a originálními produkty, které vyrábějí podle vlastních receptů z vybraných surovin a to bez chemických přípravků a barviv.

KOMPLETNÍ NABÍDKU PAŠTIK, TERRIN A UZENIN NALEZNETE ZDE:
http://www.vinostyl.cz/kategorie/pochutiny-k-vinu/pastiky

 

Avon & Ragobert

Francouzská značka s dlouholetou tradicí ve výrobě produktů TERRIN, RILLET, aj. Tradice výroby sahá až do roku 1898 a gurmánské speciality delikatesních paštik této značky mají silné postavení nejen na francouzském trhu. Nezaměnitelné logo a kvalitní obsah v atraktivním balení dělají tyto produkty vyhledávaným sortimentem. Všechny výrobky Avon & Ragobert podléhají přísným kontrolám kvality nejen při výběru surovin, ale také ve fázích přípravy, sterilizace a balení. Kvalitativní hodnocení všech produktů Avon & Ragobert jsou potvrzovány zkouškami externích laboratoří, specializujících se na bezpečnost potravin. Také výrobní prostory tohoto producenta splňují nejnovější a zároveň nepřísnější normy v oblasti hygienických a bezpečenostních pravidel, se samozřejmým ohledem na životní prostředí a recyklaci odpadů.

KOMPLETNÍ NABÍDKU PAŠTIK, TERRIN A UZENIN K VÍNU NALEZNETE ZDE:
http://www.vinostyl.cz/kategorie/pochutiny-k-vinu/pastiky


 

Baloun - VINAŘSTVÍ

Radomil Baloun pochází z vinařského rodu ve Velkých Bílovicích, kde jeho předkové vinařili po mnoho generací. Narodil se 9. září 1959 ve Valticích, základní školu navštěvoval ve Velkých Bílovicích. Střední školu se zemědělsko-technickým zaměřením studoval v Mikulově v letech 1974-1978. Po vojenské službě u Hradní stráže, nastoupil jako technik na Státním statku ve Velkých Pavlovicích. Dynamicky se rozvíjející firmu založil v roce 1991 a o dva roky později se stal majitelem střediska ve Velkých Pavlovicích a v Hustopečích. Od roku 1993 je členem prestižního svazu Českomoravských vinařských podniků. Dnes vlastní vinařskou firmu s moderními technologiemi a krásnými historickými sklepy s barikovými sudy, kde zrají vína, která pravidelně získávají ocenění na výstavách doma i v zahraničí. Základna Vinařství Radomil Baloun se nachází na středisku ve Velkých Pavlovicích. Sklep a budovy pocházejí z let 1750 a byly postaveny jako panský dvůr Marie Terezie, který pro ni zakoupil její manžel hrabě Esterházi. Samotný sklep, kde ve velkých sudech leží převážně červené víno, má kapacitu 150 tisíc litrů. V roce 1997 firma začala s výrobou vín tzv. řízené fermentace, což je velmi jednoduše řečeno tepelné ovlivňování veškerých procesů probíhajících při výrobě vína, od sklizně hroznů až po jeho nalahvování. V dalších letech následovaly postupné investice do rekonstrukcí sklepů a budov včetně instalace moderních zařízení. Tento proces bude postupně trvat ještě další léta, neboť majitel firmy sbírá inspiraci a architektonickou zkušenost ve světě, a to obnáší náročnější investice do rekonstrukcí. Vinařství obhospodařuje 30 hektarů dlouhodobě pronajatých vinic v chráněné krajinné oblasti Pálava, další vinice má vinařství pronajaty.  

Firma svá vína každoročně prezentuje na prestižních výstavách vín doma i v zahraničí - mezi nejvýznamnější patří: Valtické vinné trhy, Grand Prix Vinex, Vinum Juvenale, Víno & Destiláty Praha, Salon vín ČR atd., ze zahraničních jsou to: Muvina Prešov, Vinoforum, Weinparade Poysdorf v Rakousku, Vinalies Internationalis v Paříži atd. Odměnou za účast na těchto výstavách jsou získaná medailová ocenění vín, ať už červených, bílých nebo růžových. 

KOMPLETNÍ NABÍDKU VÍN NALEZNETE ZDE:
http://www.vinostyl.cz/kategorie/vina-z-moravy-a-cech/vinarstvi-baloun

 

Bíza Petr - VINAŘSTVÍ

Vinařství Petr Bíza je rodinná firma založená v roce 1999, navazující na tradici předků, kteří přišli v roce 1771 z Francie na Moravu. Vinařství se nachází v obci Čejkovice, jedné ze tří největších vinařských obcí v České republice. Rozloha vlastních vinic vinařství je 5 ha a roční produkce 65 000 lahví. Rodinné vinařství pod vedením vinaře Ing. Petra Bízy se specializuje na výrobu přívlastkových, archivních a speciálních vín nejvyšší kvality. Vlajkovou lodí vinařství je Grand Cuvée Bizé a Grand Cuvée Caberner. Specialitou vinařství je výroba slámového vína z červené odrůdy Neronet a sektu kvašeného v láhvi. Filozofií rodinného vinařství Petra Bízy je vyrábět vysoce kvalitní vína, která zaujmou jak začátečníka tak odborníka. Petr Bíza vystudoval střední vinařskou školu ve Valticích, kde si rozšířil své základní znalosti získané od otce z oblasti výroby vína a vinohradnictví, poprvé se zúčastnil odborných degustací. Dále navázal studiem na vysoké škole – Mendlova Univerzita v Brně, obor Vinařství. Studium na vysoké škole bylo pro něj obrovským přínosem z hlediska chemie a biologie, díky kterým zná a přesně ví jaké chemické postupy a reakce probíhají při výrobě vína i následném uskladnění vína v lahvích. Během studia na vysoké škole prošel kurzem sommeliera. Udělal inspektorské zkoušky, díky kterým je pravidelným degustátorem na inspekci vín a prestižních výstavách. Ve svém volném čase rád navštěvuje evropské vinařské oblasti, kde se inspiruje v moderních vinařských trendech jak prodejních tak výrobních. Jeho velkým koníčkem je sběr velkých světových vín.

KOMPLETNÍ NABÍDKU VÍN NALEZNETE ZDE: 
http://www.vinostyl.cz/kategorie/vina-z-moravy-a-cech/vinarstvi-petr-biza

Degustace u nás 01. 12. 2017
Degustace u nás 02. 12. 2016
Degustace u nás 04. 12. 2015
Degustace u nás 21. 11. 2014
Degustace u nás 22. 11. 2013
Degustace u nás 30. 11. 2012

 

Bohemia Crystal

Bohemia Crystal Glass je jedním z nejvýznamnějších dodavatelů výrobků z českého křišťálového skla prvotřídní kvality. Zaměřuje se na produkty vyrobené výhradně v České republice a dodává je také do velkoobchodních sítí po celém světě. Síla společnosti Bohemia Crystal Glass je v komplexnosti sortimentu a souvisejících služeb, které poskytuje. Široká nabídka produktů sklářských a křištálových výrobců zahrnuje milióny kusů výrobků, ať již tradičních, exkluzivních nebo designových řad.

KOMPLETNÍ NABÍDKU SKLÁŘSKÝCH VÝROBKŮ NALEZNETE ZDE: 
http://www.vinostyl.cz/kategorie/karafy-a-sklenice-na-vino


 

Botur - VINAŘSTVÍ

Vinařství Botur bylo založeno již v roce 1989 Luďkem Boturem. Hrozny na výrobu vína v dnešní době nepochází z jeho vlastních vinic, ale jsou vykupovány od léty prověřených smluvních dodavatelů, kterými jsou pěstitelé kvalitní révy vinné, především z oblasti Slovácké (podoblast Stražnicko a Dolní Bojanovice). Díky tomu, že nemusí ve vinařství obhospodařovat vlastní vinice, mají mnohem více času na samotné zpracování vína, což je na kvalitě vín opravdu znát. Vinařství se zaměřuje na jakostní a přívlastková vína, sezónně také prodávají burčák a Svatomartinská vína. V nabídce vinařství BOTUR najdeme více než 25 odrůd, z toho některé i ve více ročnících. Ty se obměňují podle kvality hroznů v daném roce – do lahví se dávají vždy jen vína nejvyšší kvality. Ve vinařství BOTUR mají dlouholetou tradici zejména vyhlášená, kvalitní červená vína. Nejdůležitější prvek získaný z vinice je na prvním místě. Kvalita je upřednostňována nad vysokým výnosem a je spojena pouze s ručním sběrem. Pro komplexnost chutě a aroma vína se používají francouzské dubové sudy typu barrique od renomovaných francouzských výrobců Mercier a Tonnellerie VICARD.  V barikových sudech zraje víno 12 až 18 měsíců. Následně je scelováno a finalizuje se víno, které se lahvuje a putuje do archivu vinařství, kde minimálně ještě rok zraje v láhvi než se dostává do distribuce a k zákazníkům.

KOMPLETNÍ NABÍDKU VÍN NALEZNETE ZDE:
http://www.vinostyl.cz/kategorie/vina-z-moravy-a-cech/vinarstvi-botur

Degustace v naší vinotéce 18. 12. 2015
Degustace v naší vinotéce 28. 11. 2014

Burmester

Cálem

Can Bech

Carl Jung

Společnost Carl Jung má bohatou historii, kvalitu a tradici ve výrobě vína. Byla založena v roce 1868 v Německu a sídlí v zámku Rhineland postaveném na přelomu 10-11. století. V současné době se společnost Carl Jung specializuje na nealkoholická vína, při nichž využívají technologii patentovanou v roce 1908, která zachovává chuť a vlastnosti vína, ale odstraní alkohol.

Casa Santos Lima

Casa Santos Lima je rodinné vinařství, založené v XIX. Století panem Joaquim Santos Lima. Nachází se v regionu Alenguer, 45 km jižně od Lisabonu. V této oblasti bylo objeveno naleziště fosílií a stopy prehistorických zvířat jako je Dinosaurus (Apatosaurus alenquerensis), právě podle tohoto objevu je pojmenován region Alenguer. Krajina je zde typicky venkovská s enormní krásou. Vinice se rozléhají na 180ti hektarech jílovito-vápencové půdy, na mírných svazích v nadmořské výšce 110 až 220 metrů, kde je excelentní sluneční expozice a jemný vánek Atlantického oceánu vzdálený pouze 25 km od vinic.

Cave de Pfaffenheim

Cave de Pfaffenheim je vinařství v Pfaffenheimu v Alsasku ve Francii. Vinný sklep Pfaffenheim byl založen v roce 1957. Vlastní 250 hektarů vinic. Vinařství prodává asi 2,5 miliónu láhví ročně. Jejich vína AOC jsou velmi žádaná.

Caves de Rocbére

Caves de Rocbére najdeme v jižní Francii. Vinařství je tvořeno ze tří družstev. Družstvo má 250 členů a funguje od roku 1972. V současné době mají asi 800 pěstitelů. Jejich vinice pokrývají asi 2500 hektarů. Asi 50% jejich produkce jde na export.

Chowaniec & Krajčírovič

Firma Vínne pivnice Svätý Jur, spol. s r.o. vznikla v roce 2001 spojením dvou vinařů. Petra Chowanieca, známého na trhu kolekcí odrůdových vín ročníku 2000 a Juraja Krajčíroviča, vinohradníka a vinaře produkujícího sudové vína vynikající kvality. V současnosti oba budují společnou firmu na výrobu odrůdových vín, s důrazem na využití domácí suroviny ze Svätého Jura. Mají na paměti bohatou histórii vinohradnictví a vinařství ve Svätom Jure jejich cílem je navázat na časy, kdy se Svatojurské víno považovalo za nejlepší v Uhersku a kupci ho rozváželi do mnohých krajin Evropy.

CI

Dacosta

Deluxe

Dom Pérignon

Drápal Oldřich - VINAŘSTVÍ

Počátky Vinařství Oldřich Drápal sahají do roku 1980, kdy začal vyrábět první vína, protože ho neustále lákala myšlenka produkovat něco nového. Od roku 2003 se začal věnovat výrobě slámových vín již ve větším měřítku a z větší pestrosti odrůd. Protože tato kategorie vín byla v České republice novinkou, lákaly pana Drápala nové možnosti výroby slámového vína a objevování cesty ke zlepšení jejich kvality. Ve svém podniku zpracovává hrozny od svých stálých dodavatelů, kteří je sbírají ručně. Cukernatost hroznů při sběru se pohybuje v rozmezí 20 až 24° ČNM. Po sklizni hrozny leží (v poslední době se používá způsob zavěšení) 4 až 5 měsíců na rákosových roštech. Počas ležení se hrozny pečlivě kontrolují a nahnilé bobulky jsou odstraněny. Při následném lisovaní se u takto ošetřených hroznů pohybuje cukernatost v rozmezí 40 až 50° ČNM. Vína se nechávají vykvasit na 10 až 12 obj. %, bezcukerný extrakt se pohybuje v rozmezí 50 až 80 g/l. Podle zkušeností p. Drápala vína těchto parametrů jsou stabilní a mají předpoklad pro dlouhé uskladnění ve sklepě. Vína jsou láhvována po dvou letech od výroby do lahví o objemu 0,2 l, na přání zakazníků je možné lahvovat i do lahví 0,35 l. Roční produkce vinařství se pohybuje okolo 20 000 lahví vína a řadí se mezi největší producenty slámových vín u nás. Vína z Vinařství Drápal získávají celou řadu ocenění na českých i zahraničních soutěžích. 

KOMPLETNÍ NABÍDKU VÍN NALEZNETE ZDE:  
http://www.vinostyl.cz/kategorie/vina-z-moravy-a-cech/vinarstvi-drapal

 

Dufek - Vinařství

Rodinné Vinařství Josef DUFEK se nachází ve vinařské obci Svatobořice-Mistřín, v srdci Moravského Slovácka. Obec s bohatou kulturní tradicí s krásnými kroji má neméně bohaté tradice vinařské. Na tyto tradice navazuje také vinařství, jehož počátky sahají až do roku 1824. Vlastní vinařství bylo založeno v roce 2003. Tento rok je spojen s výsadbou prvních vinohradů. V následujících letech se ve vinařství zaměřili střídavě na budování vinařství a další výsadbu vinic, která byla zakončena v roce 2016, kdy jejich výměra dosáhla 46 ha. Všechny vinice se nacházejí v nejlepších vinařských tratích s jižní nebo jihovýchodní expozicí v katastru obce, v části Svatobořice. Vinice jsou obdělávány co nejšetrněji, v rámci integrované produkce s důrazem na kvalitu hroznů, která je  prvním předpokladem dobrého vína. Výroba vína je realizována pomocí nejmodernějších technologií s využitím mnohaletých zkušeností ve „vinařině“, předávaných z generace na generaci. Samostatnou kapitolou je výroba sektů, které jsou vyráběny tradiční metodou kvašením v láhvi (Méthode tradittionale), s dobou zrání na láhvi 18 měsíců. Současně s vinařstvím je vybudováno také zázemí, jehož nedílnou součástí je penzion Svatoborský sklípek s ubytovací kapacitou 48 osob a vlastní kuchyní. Celý komplex se pak nachází přímo na mutěnské vinařské cyklostezce. 

KOMPLETNÍ NABÍDKU VÍN NALEZNETE ZDE:
http://www.vinostyl.cz/kategorie/vina-z-moravy-a-cech/vinarstvi-dufek

 

Familia Deicas - Establecimiento Juanicó

Vína z vinic Juanicó jsou produkována výhradně rodinnou společností Deicas. Již třetí generace rodiny Deicas pracuje s plným nasazením a odhodláním, aby Vám přinesla víno té nejvyšší kvality. Všechny tyto generace sdílí společný cíl: nalézt vyváženost mezi tradicí a inovací pro dosažení toho nejlepšího vína. Rodina se rozhodla pro pěstování těch nejvybranějších francouzských odrůd vín. Ostatně, po analýze půdy Juanicó, se objevilo, že má podobnou charakteristiku jako půda v Bordeaux. Následovaly pak časté cesty do Evropy, především do Francie a Itálie, s cílem získat zkušenosti a seznámit se s novými Technologiemi. Rok 1992 je pro Juanicó zásadní, na svět přišlo jedinečné víno s názvem Preludio, které vzniklo spojením hned pěti odrůd. Dnes již toto uruguayské víno naleznete na všech pěti kontinentech. V roce 1996 získává Juanicó zlatou medaili na prestižní přehlídce Bacchus de España. Vína z vinic Juanicó patří dnes k nejoceňovanějším uruguayským vínům ve světě. novinkou se stala také vína pozdní sběr. Juanicó se stala první vinicí v Jižní Americe, která obdržela certifikát kvality ISO 9001. Neustálý vývoj přinesl příchod dalších novinek. Mezi nimi Cuvée Castelar nebo Licor de Tannat, víno portského typu, a varietal Petit Verdot z Uruguaye. Od roku 2005 se mezi vína produkovaná Juanicó řadí i Marselan, původem z Francie. Vína Juanicó se umisťují v čele tabulky v objemu vývozu vín z Uruguaye. V roce 2008 tak vinice překročily poprvé 6 000 000 kg zpracovaných hroznů. 

KOMPLETNÍ NABÍDKU URUGUAYSKÝCH VÍN NALEZNETE ZDE:
http://www.vinostyl.cz/kategorie/zahranicni-vina/uruguayske-vino

 

Familia Schroeder

Na kraji údolí řeky Neuquén, na 39. rovnoběžce jižní šířky se nachází pozemek patřící Familia Schroeder. Tahle jedinečná oblast je požehnána výbornými podmínkami pro růst kvalitního vína. Nízká vlhkost, čisté nebe a dlouhé letní dny, rozdíl teplot během dne a noci o 20 stupňů Celsia a nárazy pověstných patagonských větrů jsou kombinovány s dobře odvodňovanou, z oblásků, štěrku, písku a jílu se skládající půdou. Tyhle podmínky jsou důvodem malých výnosů a tak se ostře liší svým mikroklimatem od ostatních regionů v Argentině.

Vinařství postavené v náročných technologických standartech a vinice o rozloze 135 hektarů, na kterých jsou pěstovány různé odrůdy, jako jsou Cabernet Sauvignon, Malbec, Merlot, Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Torrontés a Chardonnay, byly navrhnuty tak, aby uspěly ve stále obtížnější soutěži v dokonalosti. Ta donutila rodinu Schroeder, aby učinila rozhodnutí stát se jako jedni z mála držiteli certifikátů o bezpečnosti potravin (ISO 22000) v oblasti vinařství a od roku 2003 i EUREP GAP Standard ve vinařství.

Fernando de Castilla

Sklepy Vinařství Rey Fernando de Castilla se nachází v historickém centru města Jerez. Sherry nejdříve zraje v nových sudech z francouzského a amerického dubu a poté po dlouhou dobu v sudech, kde dříve byly obsaženy nejvybranější sherry. Sbírka sherry se skládá z nejlepších vín z této oblasti. Sahá od bledé, lehké a elegantní Finos až po unikátní Antique sherry, které získaly nejvyšší národní a mezinárodní vyznamenání. Tento rozsah by neměl být kompletní bez extrémně vzácného a starého sherry octa. Ty jsou balené v omezeném množství pro velmi náročné skupiny spotřebitelů. Cílem vinařství bylo vždy nabídnout ty nejlepší produkty.

Franz Josef

Haier

Hennessy

Henriques & Henriques-Vinhos, S.A.

Horák - VINAŘSTVÍ

Malé butikové vinařství založené v roce 2004, nacházející se v obci Vrbice, podoblasti VELKOPAVLOVICKÉ. Tato velmi kvalitní vinařská podoblast je jednou z nejvýše položených obcí v Jihomoravském kraji a je známá svou ojedinělou lokalitou vinných sklepů vykopaných v pískovcové skále. Vinařství Leoš Horák se specializuje pouze na výrobu přívlastkových vín a je členem sdružení VOC MODRÉ HORY. O chod vinařství se stará Leoš Horák spolu se synem Lukášem Horákem. Samotný provoz se nachází uprostřed obce a vznikl rekonstrukcí starého selského stavení. V blízké budoucnosti je plánována výstavba moderní haly pro lahvování a uskladnění vína. Vizí vinařství je vyrábět jen takové množství lahví, které zaručuje kvalitu, vinařovu kontrolu nad výrobou a osobní přístup ke všem zákazníkům.

KOMPLETNÍ NABÍDKU VÍN NALEZNETE ZDE: 

http://www.vinostyl.cz/kategorie/vina-z-moravy-a-cech/vinarstvi-horak

Degustace v naší vinotéce 8. 6. 2018
článek
Degustace v naší vinotéce 3. 3. 2017
článek
Degustace v naší vinotéce 15. 4. 2016
článek
Degustace v naší vinotéce 10. 4. 2015
článek
Degustace v naší vinotéce 25. 4. 2014
článek

 

Hrabal - VINAŘSTVÍ

Stanislav Hrabal

Jednoho podzimního dne se u láhve výtečného Veltlínu bratři Stanislav a Miroslav Hrabalovi rozhodli obnovit výrobu a prodej vín. Oprášili tak dlouho trvající tradici zpracování vína rodinou Hrabalových, kterou kdysi v roce 1966 zakládal otec Václav Hrabal. Vinařství založili s přesvědčením, že i na Moravě se mohou vyrábět světová vína. Rodinná tradice jim umožnila najít ve světě vhodné technologie a postupy pro výrobu jednak typicky lehkých, ovocných, svěžích moravských vín a také vytvářet robustní a originální vína.

Prvořadou pozornost věnují výběru tratí s nejlepším terroir, který spolu s cílenou agrotechnikou umožňuje získávat prvotřídní surovinu pro výrobu jakostních a přívlastkových vín. Šetrné a přirozené zpracování hroznů je základem pro získávání ušlechtilých vůní a chutí ve vínech. Červená vína vyrábí výhradně z hroznů z Velkých Bílovic. Sortiment bílých vín je doplněn o chuťovou nuanci mikulovské podoblasti. Pokračování ve vinařské tradici považují nejen za své poslání, ale i za příslib pro novou generaci své rodiny. Značka HRABAL je dnes synonymem pro prémiové řady bílých, červených i šumivých vín. Vín z Velkých Bílovic, nejvýznamnějšího střediska moravské vinařské tradice.  

Degustace v naší vinotéce 25. 10. 2013 - článek

KOMPLETNÍ NABÍDKU VÍN NALEZNETE ZDE: 
http://www.vinostyl.cz/kategorie/vina-z-moravy-a-cech/vinarstvi-hrabal

 

Hradil - VINAŘSTVÍ

Vinařství Hradil je malé rodinné vinařství s názvem Víno Hradil Čejkovice, nacházející se ve Velkopavlovické vinařské podoblasti v Čejkovicích u Hodonína, ve třetí největší vinařské obci na Moravě. Katastr obce má rozlohu 2 560 hektarů a z této plochy je osázeno 489 hektarů vinnou révou. Tato plocha je rozdělena do 10 viničních tratí. Od roku 2002 se rodinné vinařství HRADIL začíná specializovat na výrobu přívlastkových a speciálních vín. Nejlepším předpokladem pro výrobu vín s nezaměnitelným aroma a chutí jsou jedinečné půdní a klimatické podmínky, nízké zatížení révových keřů, kvalitně prováděné zelené práce a v neposlední řadě probírka hroznů. Zpracování takto sklizených hroznů probíhá v novém moderně vybaveném technologickém provozu. Vinařství Hradil je zajímavé zpracováváním bílých hroznů poměrně novou metodou a to KRYOMACERACÍ. Tento novodobý technologický proces spočívá v naležení hroznů bez třapin při teplotě 8°C po dobu tří dnů. Takovýmto postupem je zajištěno získání zvýšené barvy ze slupek, výraznějších buketních tónů a až 75 % přírodních antioxidantů. Další chloubou rodinného vinařství Hradil je výroba červeného vína z odrůdy -  RUBINET, která je právem nazývána barvířkou a vznikla křížením odrůd Alibernet, Revolta a André. Zpracování Rubinetu probíhá netradičně tzv. technologií bílého vína, bez macerace na slupkách. V roce 2005 dal možnost profesor Kraus právě vinařství Hradil jako jedinému na celé Moravě, vysadit tuto krásnou barvířku. Odrůdu p. Kraus sám vyšlechtil a je typická svým nezaměnitelným aroma čokolády, vanilky, višní, karamelu a lehkým nádechem čerstvě pražené kávy. Toto víno se stalo během několika let vyhledávanou raritou a úspěšně prodávaným vínem p. Hradila.

KOMPLETNÍ NABÍDKU VÍN NALEZNETE ZDE: 
http://www.vinostyl.cz/kategorie/vina-z-moravy-a-cech/vinarstvi-hradil

Degustace v naší vinotéce 16. 3. 2018
článek
Degustace v naší vinotéce 17. 2. 2017
článek
Degustace v naší vinotéce 19. 2. 2016
článek
Degustace v naší vinotéce 13. 2. 2015
článek
Degustace v naší vinotéce 14. 2. 2014
článek
Degustace v naší vinotéce 22. 2. 2013
článek

 

Jean Brunet

Společnost Jean Brunet je malou rodinnou firmou, která byla založena v roce 1895 a je slavná pro své domácí uzenářství. Od roku 1962 se značka Jean Brunet zaměřuje na výrobu nejen čerstvých terin, ale také gurmánských specialit a delikates. Prvotřídní terina Jean Brunet těží z úrodné půdy na jihozápadě Francie a vyznačuje se jedinečnou chutí. Dlouholetá tradice a poctivá výroba dovedla tyto luxusní francouzské teriny, gurmánské speciality a delikatesy k dokonalosti. Francouzská značka Jean Brunet je dlouholetý výrobce širokého portfolia velmi kvalitních produktů bez jakýchkoliv umělých přísad podle tradičních receptur, které lze použít i na bezlepkovou dietu. Ochutnat můžete z nabídky různých příchutí od kachní, přes králičí, až po méně známou kančí či jelení. Gurmánské speciality a delikatesy nabízí Jean Brunet v široké škále chutí v různých druzích a variantách paštik – teriny, paté, confity a rilety. Terina je tradiční pokrm z masa původem z Francie. Připravuje se ze směsi vepřového, telecího nebo drůbežího masa, ale také z kachních či husích jater. Tento druh obsahuje větší kousky masa, než je tomu u klasické paštiky.

KOMPLETNÍ NABÍDKU NALEZNETE ZDE: 
http://www.vinostyl.cz/kategorie/pochutiny-k-vinu/pastiky



 

Konečný - VINAŘSTVÍ

Rodinné VINAŘSTVÍ KONEČNÝ obhospodařuje 8,5 ha vinic v duchu integrované produkce. Díky odbornému řezu, nízké zátěži keřů, precizním zeleným pracem, probírce hroznů a pozdní sklizni produkuje kvalitní hrozny, z nichž vyrábí vysoce kvalitní přívlastková a speciální vína. Ta se vyrábějí moderními technologiemi, jako je šetrné zpracování hroznů, odkalení moštů, zakvášení ušlechtilými kvasinkami a řízená teplota při kvašení. Odbourávání kyseliny jablečné u červených vín je samozřejmostí. Všechna vína vyrobená Vinařstvím Konečný jsou jedinečná a jsou určena jak pro každodenní potěšení, tak pro slavnostní příležitosti. Vinařství založil v roce 1993 otec p. Stanislava Konečného, který se věnoval zejména stáčeným vínům. Po absolvování vinařské školy převzal vinohrad p. Stanislav Konečný a začal se věnovat výrobě vín vhodných k plnění do láhví. V současné době se veškerá produkce láhvuje a vinařství se snaží, aby byla všechna vína přívlastková. Znamená to, že se do vín nepřidává žádný řepný cukr, jsou jen minimálně sířená a mají skvěle uchovanou aromatiku. Vinařství Konečný se stará o zhruba 45 000 keřů révy vinné, ze kterých se sklidí zhruba 100 tun hroznů a vyrobí cca 70 000 láhví vína.

KOMPLETNÍ NABÍDKU VÍN NALEZNETE ZDE: 
http://www.vinostyl.cz/kategorie/vina-z-moravy-a-cech/vinarstvi-konecny

Degustace v naší vinotéce 24. 03. 2017
článek
Degustace v naší vinotéce 18. 3. 2016
článek
Degustace v naší vinotéce 20. 03. 2015
článek
Degustace v naší vinotéce 26. 09. 2014
článek

Kopke

Krasglass

Sklářské studio Krasglass pod vedením Přemysla Krásenského bylo založeno v roce 1990 ručním malováním skla, později v roce 2002 firma začala vyrábět hutně tvarované sklo. V převážné míře se vyrábí sklo historické - lesní, kde na tvary užitkového skla a dalších se provádí dekory středověkých technik. 


Produkty ze sklárny Krasglass vyrábí kus po kusu ručně umělečtí skláři s láskou a péčí. Proto je každý kus tohoto skla originální a neokopírovatelný.

 

Lesní sklo je výjimečné svou barvou způsobenou příměsí oxidu železa ve sklářském písku, ladným tvarem i různě zdobeným plastickým povrchem splňujícím nejen dekorativní, ale i ryze praktický účel. Zdánlivě křehké lesní sklo je pevné a odolné, a to díky technologii pomalého chlazení v chladících pecích. Lesní sklo promění z každého okamžiku nezapomenutelnou událost, když o sebe ťuknou poháry vydávající nádherný zvonivý tón.

Krug

Lahofer - VINAŘSTVÍ

Liebherr

LTC Vysoké Mýto a.s.

Mádl František - VINAŘSTVÍ

František MádlFrantišek Mádl zvaný také Malý vinař z Velkých Bílovicích je tvůrcem jakostních a přívlastkových vín. Zaměřuje se na kvalitní přívlastková vína z odrůd, pro které je Velkopavlovicko ideálním oblastí. V poslední době úspěšně aplikuje i moderní trendy ve vinařství - použití sudů barrique, čímž moravská červená vína získají zajímavý chuťový rozměr. Mezi šperky vinaře patří odrůda Alibernet, která může směle konkurovat zahraničním červeným vínům.

Obec Velké Bílovice se nachází na jihovýchodním okraji Velkopavlovické vinařské oblasti. Půdy pro pěstování révy jsou převážně tvořeny navátými sprašemi, místy obnaženými na vápenatý jíl. V nižších polohách jsou zastoupeny černozemì. Tato půdní různorodost dává dobré předpoklady pro pěstování většiny odrůd. Produkuje ročně přes 800 hl vína. Vína zrají většinou v nerezových nádobách, dají se však najít i sudy a barrique. Používá řízené kvašení a moderní technologie.Zaměřuje se na organickou produkci tzv. biovína což znamená pěstování révy vinné a výrobu vína bez nadměrného použití chemických prostředků. Výraz "malý vinař" neznamená, že František Mádl vyrábí víno jen několik hektolitrů pro svoji potřebu ale především přístup k vinařství jako stavovskému oboru. Zná totiž ve vinici každý keř, který během roku několikrát ošetřuje, ví do jaké půdy ta která odrůda patří a ve vinohradnictví pečlivě zvažuje, kdy které hrozny bude sklízet. Prostě malý vinař prodává se svým vínem také kus sebe, svůj výraz - víno s duší.

Více informace o Vinařství František Mádl

Mare Magnum

Messias

Mikrosvín Mikulov - VINAŘSTVÍ

Mikrosvín Mikulov„Víno dělají lidé“. To je to co odlišuje VINAŘSTVÍ MIKROSVÍN MIKULOV a.s. od ostatních vinařství. Vinařství žijící vlastním životem podřizující vše přírodě, můžete najít v prostředí více než idylickém. Nacházejí se totiž v srdci Chráněné krajinné oblasti a biosférické rezervace Pálava a přilehlých Dunajovických vrších. Filozofie pěstování révy vinné je založená na malém zatížení keřů, šetrném přístupu k přírodě s maximálním omezením chemických vstupů. „Vyrábíme víno ve vinici“. Vše začíná a končí ve vinici. Osobitý přístup lidí je pro výrobu našich vín nesmírně důležitý. Vinice se mnohdy nacházejí na místech, kam se technika v horším počasí velmi těžko dostává a v tuto chvíli přichází na řadu opět nenahraditelné lidské ruce. Naše nádherné vinice se nachází v katastrech obcí Dobré Pole, Březí, Dolní Dunajovice a Mikulov. Tedy nejen na Pálavě, ale i na necelých pět kilometrů vzdálených Dunajovických vrších, které jsou velmi často opomíjené a přehlížené jen proto, že se nacházejí ve stínu pálavské dominanty.

Ale vína z těchto nádherných poloh v mnoha směrech dokáží plně konkurovat vínům z pálavských svahů. Půdy, kde se nacházejí naše vinohrady jsou s vyšším obsahem vápníku s vyšší skeletovitostí a to dodává našim vínům jedinečnost a výrazně odlišný charakter pálavského terroir. Opravdu výjimečné polohy můžeme hledat v obci Perná, kde na špičkových vinicích pěstujeme nejdůležitější „pálavské“ odrůdy.

Veškerý hroznový materiál je ve vhodný čas šetrně sbírán a dopravován do sklepů k dalšímu zpracování. Je nutné v dnešní době podotknout, že nejlepší hrozny jsou sklízeny ručně! Nejlepší polohy se sklízí do malých bedýnek aby se zamezilo sebemenšímu předčasnému poškození bobulí. Hrozny jsou potom zpracovávány s nejvyšší možnou péčí. Ve výrobě aplikujeme prvky gravitačního přístupu.

 

Moët & Chandon

Moravíno-VINAŘSTVÍ

MoravínoVinařství Moravíno nabízí vybrané partie vin Jakostní vína a jakostní vína s přívlastkem , které jsou omezené množstvím pro gastronomii, vinotéky a privátní archivy. Tato vína byla zpracována řízeným kvašením a získala celou řadu ocenění na celostátních výstavách. Vinařství nabízí také Bariková vína to jsou vína která kvasí nebo vyzrávají v dubových sudech (fr. barrique), přičemž dochází k vyluhování látek dřeva a k vyzrávání vína. Víno má svoji specifickou vůni a chuť podle výběru dubového dřeva, ze kterého byl sud vyroben (vanilka, dýmové, kouřové, kořenné). Na výrobu barikových sudů se používají vybrané odrůdy dubu a to jen z určitých oblastí.

Jedinečný charakter vín určuje kromě půdních a klimatických podmínek především moderní technologie pomocí níž firma vyrábí jak víno přívlastkové tak víno jakostní, nebo cuvée. Bílé víno je svěží po ovocných citrusových plodech. Zráním získává zakulacené náznaky medu a kandovaného ovoce. Červené víno se vyznačuje jemnou ovocnou vůní po bobulovém ovoci a díky zrání v barikových sudech se v ústech rozvine chuť cedrového dřeva a čokolády.

Víno cuvée – hrozny jednotlivých odrůd jsou zpracovány odděleně, kvašení je pomalé a probíhá za nízkých teplot. Vína se scelují až na jaře. Elegance těchto vín spočívá v rovnováze mezi svěžestí, ovocností a výběru vhodných odrůd.

Více informace o Vinařství Moravíno Valtice

Muriel

José Murúa je vinařství, jehož vznik se datuje od roku 1926 v samém srdci Rioja Alavesa (jedna ze tří podoblastí), která tvoří španělská Rioja. Vinice Muriel vznikla v roce 1986, kdy Julian Murua převzal sklep svých rodičů a rozhodl se osobně přispět k rozvoji kvalitních vín s označením původu La Rioja. Sklepy jsou v malebné historické vesničce Elciego, která je známá tím, že je obklopena jedněmi z nejlepších "terrior" v La Rioja. Jméno Muriel pochází z kombinace příjmení Murúa a jména vesnice Elciego. Dnes své vinařství staví otec a syn na odvěké vinařské tradici regionu, na nových technologiích a postupech, aby vína vyjadřovala "nejlepší vlastnosti" z těchto plodných vinic La Rioja. Díky speciálnímu mikroklimatu oblasti (trojnásobný vliv od Středozemního moře, Atlantiku a kontitentálního podnebí) produkují vinice velmi aromatická a elegantní vína. Vinice Muriel se nachází v samém srdci regionu Rioja, stojí vedle řeky Mayor na ploše 22.000 m2, kde s láskou vyrábějí kvalitní vína, která uspokojí i ty nejnáročnější gurmány.

Musilovi - VINAŘSTVÍ

Národní vinařské centrum, o.p.s.

Neudán

PASABAHCE

Pasabahce je výrobcem skleněných produktů s 80letou tradicí a je světovou jedničkou ve výrobě skla a keramiky. Tato značka se vyznačuje moderním a elegantním designem a vysoce kvalitním sklem, odolným proti nárazu a poškrábání. Výrobky s logem Pasabahce jsou vyráběny s důrazem na každý detail, takže mají svůj jedinečný charakter.

KOMPLETNÍ NABÍDKU SKLENĚNÝCH PRODUKTŮ NALEZNETE ZDE:
http://www.vinostyl.cz/kategorie/karafy-a-sklenice-na-vino

 

Patria Kobylí - VINAŘSTVÍ

Vinařská společnost v Kobylí vznikla spontánně v roce 1928, tedy v prvorepublikové době. Drobní vinaři se spojili kvůli společnému zájmu o pěstování a ochranu vinné révy. Navazujeme proto na tradici, která zavazuje. S roční produkcí 700 000 lahví jsme se stali jedním z významných tuzemských výrobců vína. Vinařství Víno z Kobylí hledejte ve Velkopavlovické vinařské podoblasti jihovýchodní Moravy. Vinná réva se na území Kobylí pěstuje již osm set let. Už tehdy se teplomilné rostlině dařilo na zdejších slunných stráních obrácených k jihovýchodu a jihozápadu. Na současné ploše 152 hektarů pěstujeme nejtradičnější odrůdy jako například Frankovka, Tramín nebo Modrý Portugal. Ideální poloha vinic dovoluje hroznům dobře vyzrát a vytvořit víno vynikající jakosti. Nabízíme proto i další časem prověřené odrůdy, Veltlínské zelené, Müller Thurgau, Neuburské, Sauvignon, Ryzlink rýnský i vlašský, Sylvánské zelené, Moravský muškát, Rulandské modré, Svatovavřinecké a André. Z hroznů našich vinic vznikají díky trpělivosti milovníků vinné révy aromatická a jedinečná jakostní odrůdová vína, vína s přívlastkem, archivní a ročníková vína. Dobrý zvuk má naše jméno i na prestižních domácích a zahraničních vinařských soutěžích.

KOMPLETNÍ NABÍDKU VÍN NALEZNETE ZDE:
http://www.vinostyl.cz/kategorie/vina-z-moravy-a-cech/vino-z-kobyli

Pechor - VINAŘSTVÍ

Vinařství PECHOR je malé rodinné vinařství z Velkých Němčic. Zakladatel Marek Pechor navazuje na tradici rodu Pechorů, jenž vinařili ve Velkých Němčicích a sousedních Uherčicích po mnoho generací. Nejstarší obhospodařovanou vinicí vinařství je vinice z roku 1940, kterou vysazovali praprarodiče současného majitele.

Vinice jsou vysazeny v tratích, které se nacházejí na úpatí Hustopečské pahorkatiny. Půdy v těchto tratích jsou povětšinou lehké vápencové spraše, jež dávají mimořádné předpoklady pro produkci excelentních hroznů odrůd, jako je Ryzlink vlašský, Ryzlink rýnský, Sauvignon atd. Šetrně obhospodařované vinice s unikátním terroir v kombinaci se špičkovou technologií zpracování a mnohaletými zkušenostmi dávají vínům Vinařství Pechor unikátní charakter.

  • Vinař: Marek Pechor
  • Rozloha vlastních vinic: 6 ha
  • Roční produkce: 50 000 láhví
  • Profi lační odrůdy: RR, RV, PA, SG, TRČ, SZ
  • Nejlepší viniční trať: Růžová hora

Degustace v naší vinotéce 13. 10. 2017 - článek

KOMPLETNÍ NABÍDKU VÍN NALEZNETE ZDE:
http://www.vinostyl.cz/kategorie/vina-z-moravy-a-cech/pechor-vinarstvi

 

Petrák Jan - VINAŘSTVÍ

Úcta k tradici, specifické půdní a klimatické podmínky dávají na jihu Moravy vzniknout v malém rodinném vinařství JAN PETRÁK klasickému sektu pravou šampaňskou metodou – kvašením v láhvi. Již ve druhé generaci tvoří vína z ručně sbíraných a převážně ekologicky pěstovaných hroznů, která nechávají celá léta zrát v lahvích. Původní vinice na kterých vinařství hospodaří byly založeny ve dvacátých letech 20. století. V první polovině devadesátých let Jan Petrák rozšířil vinařství o tvorbu tradičních sektů. Od prvopočátku jsou sekty tohoto vinařství tvořeny v úzké spolupráci s Institut Oenologique v Šampani. V roce 2003 významně rozšířili v této společnosti vinohrady výsadbou klasických šampaňských odrůd. Rok 2007 byl pro firmu zlomový, neboť na jeho počátku zemřel zakladatel pan Jan Petrák, vizionář, který vtiskl myšlenku a nasměroval rodinné vinařství k trochu jinému pohledu na možnosti, které dává jižní Morava. Zároveň byl pro vinařství rok 2007 důležitým, protože převážnou většinu svých vinic zařadili do BIO produkce. V budoucnosti tak budeme mít jistě možnost ochutnat sekty v BIO kvalitě...

KOMPLETNÍ NABÍDKU SEKTŮ NALEZNETE ZDE:
http://www.vinostyl.cz/kategorie/sekty-champagne




 

Pfeffer - Vinařství

Při vjezdu do Rakvic si nelze nevšimnout nápisu na železničním mostě: „Vítá Vás vinařská obec Rakvice“. To mnohým turistům dává tušit, že vesnice je úzce spjata s vinařstvím. Traduje se, že výroba moravského vína sahá až do dob Římanů. Rakvické víno prý dokonce zdobilo stoly českých králů. Svahovité pozemky, půdní složení a zejména klimatické podmínky umožňují docílit velmi dobré cukernatosti a aroma hroznů. Výsledkem je výborné víno. Rakvičtí vinaři zpracovávají úrodu za využití nejmodernější technologie, ale také tradičním způsobem, a to ve vinných sklepích, kterých je v horní části obce celkem 110. Nejstarší z nich pocházejí ze 17. století.

Vinice vinařství Pfeffer leží právě v katastrech obcí Rakvice a Přítluky, kde viniční svahy mají jihozápadní a jižní orientaci a jsou na podzim omývány teplými fénickými větry urychlujícími zrání hroznů. Členitou linii viničních tratí předstupují po pravé straně prvotřídní viniční svahy táhlého hřbetu mezi obcemi Přítluky a Rakvice, kde se vždy rodívala znamenitá vína Veltlínského zeleného, Ryzlinku vlašského a Modrého Portugalu.

KOMPLETNÍ NABÍDKU VÍN NALEZNETE ZDE:
http://www.vinostyl.cz/kategorie/vina-z-moravy-a-cech/vinarstvi-pfeffer

 

Philco

Plaimont Producteurs

Historie společnosti sahá do roku 1979, kdy se spojili tři hospodářská družstva Plaisance, Aignan a Saint-Mont a zřídili jednotnou skupinu družstev a vinic s názvem Plaimont Producteurs. Společnost sídlí v jihozápadní Francii a na jejich produkce vína se vztahuje označení AOC Saint-Mont, AOC Madiran, AOC Pacherenc du Vic-Bilh a IGP Cotes de Gascogne. Dnes společnost spravuje 5000 hektarů vinic a jejich vína jsou vyhledávaná po celém světě.

Pod Kumstátem - Vinařství

Tradice vinařství v rodině Valihrachových započala již v první polovině 20. století. Tenkrát ovšem vinařili pouze pro vlastní potřebu – a hlavně z lásky k vínu. Jedním ze zakladatelů začínající dynastie byl Mojmír Valihrach (*1933), absolvent Odborného učiliště vinařského ve Valticích. Pomáhal mu bratr Antonín Valihrach nejst. (*1927), který pracoval jak ve vinohradech, tak i ve sklepě při výrobě a ošetřování vína. Antonín navíc s vlastní rodinou obdělával i svůj soukromý vinohrad a vyráběl vlastní víno. Zásadní přelom pro rod Valihrachových znamenal rok 1989, kdy padl totalitní režim a v rodinném kruhu se vinařství posouvalo stále kupředu. Roku 2010 došlo k rozšíření sklepního hospodářství o archivní a zážitkový sklep POD KUMSTÁTEM, který je určen na vinné degustace, oslavy a firemní akce. Další milník přišel v roce 2012, kdy si ve vinařství pořídili kompletní technologii řízeného kvašení. V roce 2013 byl pak zrekonstruován ležácký sklep. 

V současné době hospodaří vinařství na 3,5 ha vinic a celková produkce vína činí cca 20 000 lahví a 15 000 litrů sudového vína. Stejně, jako již od počátku, používá se zde technologie na kompletní výrobu a lahvování takzvaných selských vín. Znalost o víně a vinařství dále předávají Valihrachovi také svým dětem, pro které je vinařství nejen zábavou, ale také první školou a poučením a pevně věří, že až děti vyrostou, budou pokračovat v jejich tradici a nedovolí, aby vinařský rod Valihrachů upadl v zapomnění.

KOMPLETNÍ NABÍDKU VÍN NALEZNETE ZDE:
http://www.vinostyl.cz/kategorie/vina-z-moravy-a-cech/vinarstvi-pod-kumstatem

 

Pod Martinkou - VINAŘSTVÍ

Díky výjimečnému terroir Pálavy a šetrnému přístupu k vinici i zpracovávaným hroznům se daří vtisknout těmto vínům specifický charakter. Vinařství se soustřeďuje na vína bílá, růžová a na vína s označením White, což jsou naprosto bílá vína vyrobená výhradně z modrých odrůd révy vinné, která jsou jejich zajímavostí a novinkou.

V nabídce Vinařství Pod Martinkou najdete pověstné pálavské Ryzlinky vlašské - podle mnohých nejlepší v Evropě, vyzrálé Ryzlinky rýnské, mohutné Rulandské šedé, Chardonnay s tóny tropického ovoce, jemné Sylvány, osvěžující letní rosé a clarety z Zweigeltrebe, Frankovky, vydařené Svatovavřinecké, Pinoty a Sauvignon.

Vinařství Pod Martinkou klede důraz na šetrné zpracování hroznů – po vylisování dochází k odkalení pomocí flotačního zařízení, kdy koloidní látky obsažené v moštu sedimentují na hladině a tak získávají absolutně čirý mošt ovocitého charakteru, do kterého se přidají ušlechtilé vinné kvasinky. Kvašení probíhá formou řízeného kvašení, kdy mošt každé odrůdy, jakosti a použité kvasinky má specifickou teplotu kvašení pro dosažení co nejvýraznějšího ovocitého aroma a výrazné odrůdovosti.

V průběhu kvašení dochází k monitorování obsahu alkoholu, kyselin a zbytkového cukru. Pro plnou harmonii budoucích vín dochází k zastavení kvašení zchlazením kvasícího mladého vína, čímž se docílí zbytkových cukrů v těchto vínech. Důvodem je fakt, že odrůdy vyzrálé na vápenitých půdách mají vyšší kyselinu a tím větší svěžest a pitelnost.

Více informace o Vinařství pod Martinkou

Polderkaas

Prchal - VINAŘSTVÍ

Malé rodinné vinařství s původním názvem Rudolf II. založil v roce 2008 Rudolf Prchal se svým bratrem Zdeňkem. Původní název odkazoval na jejich otce Rudolfa, který oba do tajů vína zasvětil a naučil je tomu nejcennějšímu a to lásce k vinaření a vínu samotnému. Proto je vinařství nejen jejich prací, ale především koníčkem.  A ačkoliv se jméno později změnilo pouze na „Vinařství Prchal“, původní logo a hlavně vzpomínka na tátu jsou uchovány navždy.

Přestože je sídlo rodinné firmy ve vinařském městečku jménem Hustopeče, kde starší z bratrů Rudolf žije, vše vzniká v Nikolčicích, malé vesničce právě nedaleko Hustopečí, v níž oba bratři vyrůstali. Ve svých úplných začátcích, kdy množství vyrobeného vína nebylo nikterak velké, probíhaly veškeré práce v malém zrekonstruovaném sklípku, který patřil k domu Zdeňka. Postupem času, kdy si vinařství vybudovalo jméno a získalo si srdce mnoha konzumentů, se začala výroba zvětšovat a v roce 2016 se firma přesunula do zcela nových prostor, avšak jen o pár set metrů dál.

Už od samého začátku figurovalo v hlavní myšlence slovo rodina a tak je tomu dodnes. Celá výroba od sběru hroznů, přes jejich zpracování, výrobu vína samotného, lahvování až po etiketování probíhá pouze v rodinném kruhu, což je na vinařství speciální. Skoro všechnu práci zastanou Ruda se Zdeňkem sami, v současnosti jim pomáhá Rudova starší dcera Klára, kterou se snaží bratři, zatím úspěšně, zasvětit do krásy vinaření.  Právě díky tomu si můžete u Prchalů vychutnat především přívlastková vína, za kterými stojí tvrdá práce a hlavně láska k nim.

KOMPLETNÍ NABÍDKU VÍN NALEZNETE ZDE:
http://www.vinostyl.cz/kategorie/vina-z-moravy-a-cech/vinarstvi-prchal

Degustace u nás 25. 5. 2018
Degustace u nás 12. 5. 2017
Degustace u nás 27. 5. 2016
Degustace u nás 15. 5. 2015
Degustace u nás 16. 5. 2014
Degustace u nás 27. 9. 2013
Degustace u nás 17. 5. 2013

 

Pulltex

Výrobce sommelierských doplňků a potřeb pro milovníky vína nejvyšší kvality to je španělská firma Pulltex . Její produkty se vyznačují výjimečným, moderním a nadčasovým designem, kvalitním zpracováním a především výbornou funkčností. Škála produktů je opravdu široká od oblíbených vývrtek na víno v různých provedeních, chladičů vín, aroma setů, uzávěrů na láhve, pumpiček na víno a sekty a spousta dalších pomůcek pro lidi, kteří chápou konzumaci vína jako skutečný obřad. Výrobky Pulltex jsou velmi vhodné jako dárky vzhledem k balení jednotlivých výrobků, které je velice vkusné. Vyšší řada Morpheus je pak pro opravdové fajnšmekry vzhledem k luxusnímu zpracování dárkových setů . Vše je jednoduše navrženo tak, aby uspokojilo i nejnáročnějšího zákazníka.

Quinta do Noval

Quinta do Noval patří díky svému úchvatnému panoramatu a špičkovým ročníkovým vínům k nejvyhlášenějším vinařstvím v oblasti Doura. Úžasná portská vína se zde vyrábí od roku 1715 a v současnosti zpracovává zralé hrozny z vinic o rozloze 145 hektarů. Tento region je zřejmě nejznámější a nejslavnější oblastí díky své majestátní vinici Nacional Vintage Port, ze které pochází nejvzácnější a nejvyhledávanější víno na světě - Vintage Porto Nacionál, které se vyrábí z hroznů pravokořenné révy, drží rekord nejdražší láhve ročníkového vína, jaké kdy bylo prodáno, což byl ročník 1931 a prodával se v roce 1983 za 5900 dolarů. Noval hrála významnou roli i v dalším rozvoji kvality portských vín. Prorazil s konceptem označení vín „Old Tawny" dle jednotlivého ročníku a v roce 1958 jako první produkovala vína s označením LBV „late bottled vintage".

Rajhradské klášterní - VINAŘSTVÍ

Rajhradská klášterní vína pocházejí z jižní Moravy, ze znojemské vinařské podoblasti, z katastru a okolí měst Rajhrad a Dolní Kounice. Jižnější Kounicko vyhlášené vynikajícími červenými víny nám zajišťuje veškerou produkci červeného. O něco severněji položený Rajhrad nabízí výrazně aromatická bílá vína, plná zachované svěžesti.

Úspěch našich vín se neobejde bez toho, abychom v oblasti neměli vybrané partnery vinohradníky, kteří jsou ve svém oboru opravdoví mistři. Umějí pěstovat ty nejkvalitnější hrozny, které pak máme my čest dále zpracovávat, aby se tak plody jejich namáhavé a krásné práce dostaly naším prostřednictvím až na Váš stůl.

Více informací o Rajhradském klášterním vinařství

Raxi

RGI plus

RONA - sklárna

Sklárna RONA patří mezi světově nejvýznamnější výrobce kvalitního nápojového skla, stolovacích doplňků, dekoračního skla a v neposlední řadě k producentům zabývajícím se ruční výrobou luxusních sklářských produktů.
Založena byla v roce 1892 a její název vychází z tehdejšího pojmenování obce, ve které má sklárna do dnešních dnů své sídlo. Krátce po svém založení si sklárna vydobyla díky zručnosti svých sklářů a kvalitě produktů významné mezinárodní postavení na celosvětovém trhu. Většina produkce, tak jako je tomu i v současnosti je zaměřena pro export. 
Co se týká technologického vývoje ve sklářském průmyslu, po celou dobu své více než 120leté existence se sklárna snaží být neustále na špičkové úrovni. Za zmínku stojí rok 1956, kdy byla ve sklárně vyvinutá unikátní technologie výroby ručně tvarovaných sklenic, s tzv. "tahanou nohou".
Součástí dnešní moderní sklárny je výrobní závod, nově vybudované logistické centrum a administrativně-obchodní zázemí, včetně prezentační prodejny. V dnešní době sklárna zaměstnává 1270 zaměstnanců a disponuje kapacitou 7 automatizovaných linek. Roční kapacita výroby představuje téměř 65 miliónů kusů sklářských výrobků, na kterých mají díky své zručnosti a kreativitě nemalý podíl mistři sklářského řemesla.

Santa Ema

V roce 1917 opustil Pedro Pavone-Voglino svoji rodnou Itálii, vinnou oblast v Piamonte a vydal se na dlouhou cestu do „nového světa“. Jeho odhodlání ho dovedlo až do Chile a umožnilo mu tak poznat krásu a jedinečnost údolí Maipo.

Ohromen rozmanitostí tamnější přírody a kvalitou půdy pro produkci vín, se rozhodnul v roce 1931 v těchto místech usadit a osídlit tak oblast kde se dnes nachází Vina Santa Ema. Začal pěstovat vinné hrozny, které se díky své kvalitě prodali i nejlepším vinařstvím v Chile. V malém městečku na Isla de Maipo se oženil s Martou Arbeou Perrot, kde dodnes žijí jeho děti a příbuzenstvo.

V roce 1956, „Don“ Pedro a jeho nejstarší syn, Felix Pavone Arbea, začali prodávat lahvová vína, která si brzy vybudovala výbornou pověst mezi zákazníky. Felix Pavone pokračovat v práci svého otce, zaženu si vzal Catalinu Morenovou, usadil se v rodinném domě na Isla de Maipo a měl s ní čtyři děti : Maria Cecilia, Felix, Rossana a Pilar. Všichni aktivně pracovali ve vinařství od ranného mládí.

Na konci 60tých let se vinařství rozkládalo na značné části Peumo, sektoru v údolí Cachapoal. Tahle obast je známá především pro výrobu kvalitních červených vín : Carignan, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah a samozřejmě Carmenere. První exporty produktů společnosti začaly v roce 1986, a to do Brazílie. Dnes Santa Ema vyváží do více než 30 zemí Ameriky, Evropy a Asie. Hlavním je vývoz do USA, kde se z hlediska prodeje Santa Ema řadí do první desítky vín.

Sedlecká vína - VINAŘSTVÍ

ZD Sedlec patří k tradičním výrobcům kvalitních přívlastkových vín, která se rodí v nádherném regionu v okolí Mikulova a největšího moravského rybníku Nesyt. Naše vína byla podávána na slavnostních tabulích pro anglickou královnu Alžbětu II. a manželku amerického prezidenta Hillary Clintonovou. Naší snahou především je, aby vína byla v souznění se zdejším terroir a naplno vynikla jejich poetika.

Seville Premium

Sing Wine - VINAŘSTVÍ

Vinařství SingWineV současné době vlastní vinařství 10 ha vinic, které ošetřuje moderní zemědělskou technikou dle pravidel integrované produkce. Při zpracování hroznů vznikají svěží vína s příjemnými ovocnými tóny.

Každý den je možné navštívit vinařství, ochutnat vína a nakoupit. Majitelem společnosti je Tomáš Tetur. Zpracování hroznů a výrobu vína řídí sklepmistr Aleš Tetur

Více informace o Vinařství Sing Wine

Skovin

Vinný sklep Skovin AD Skopje byl založen roku 1979 jako nástupce staleté tradice produkce kvalitního vína v oblasti Makedonie.

Skovin AD Skopje je nyní částí společnosti Fersped AD Skopje a je moderním vinným sklepem. Pracuje s nejlepšími surovinami a také technické a technologické možnosti produkci jsou předpokladem pro produkci vysoce kvalitních vín.

Vinice jsou situovány v oblasti, která je dostatečně daleko od průmyslových zařízení což, je další příznivý faktor ovlivňující kvalitu vína. Tento fakt a velký počet slunných dnů během roku dodává vysoké kvalitě pěstovaných hroznů. Hrozny obsahují břitkost zimního ledu a dlouhého letního slunce, tak charakteristického pro toto klima, odrážející se v jedinečném aromatu vín.

Skovin AD Skopje patří mezi ty výrobce, kteří využívají nejmodernější technologie při výrobě vína. Na příležitost konání se National Holiday Ilinden byla v srpnu roku 2002 spuštěna nová plnící linka Skovinu. Kapacita našeho závodu je 17,5 mil litrů vína za rok.

Při nákupu kartonu vín (6 lahví) nabízíme 10% slevu. Při nákupu 10 kartonů (60 lahví) nabízíme slevu 20%. Ke všem těmto vínům možnost velkoobchodní spolupráce.

Šlechtitelská stanice - VINAŘSTVÍ

Šlechtitelská stanice Velké PavlovicePůvod Šlechtitelské stanice vinařské sahá k přelomu let 1901-1902, kdy byla zřízena „Zemská révová školka" se sídlem ve Velkých Pavlovicích. Jejím cílem bylo nejprve napomáhat v boji proti největšímu škůdci révy - mšičce révokazu (Phylloxera vastatrix), který se na. Moravě objevil poprvé v roce 1890, později řešení nové šlechtitelské problematiky s využitím zákonitostí dědičnosti G. Mendela. K tomu jí sloužily vzorná vinice, mateční podnožová vinice a vlastní školka se stratifikačním skleníkem. Ve vzorné vinici se vedly osvědčené u šlechtilé odrůdy na amerických podnožích (pro různé půdní podmínky), v mateční vinici byly vedeny různé kultivary podnožovérévy, ze kterých se získávaly řízky pro štěpování ve vlastní školce. Stagnace činnosti šlechtění byla zaznamenána v období 1. světové války a krátce po ní v důsledku nedostatku pracovních sil a zanedbání vinic. Ve dvacátých letech však již byl realizován dalekosáhlý plán soustavné šlechtitelské práce zahrnující přísnou negativní i pozitivní selekci zaručující množení odrůd s vysokou plodností.

Vlastní činnost a rozmach šlechtění nastal až v padesátých a šedesátých letech, kdy byla Šlechtitelská stanice Velké Pavlovice ustavena specializovanou stanici pro metodické řízení obou úseků šlechtění révy. Udržovací šlechtění bylo zahájeno v roce 1943 s cílem postupně prohlubovat selekční práce a dosáhnout tím zlepšení některých neuspokojivých vlastností evropských odrůd révy. Tento proces byl a je důležitý u odrůd, které vykazují snížený výnos, zhoršený zdravotní stav, vyšší sprchavost apod. Probíhá od hromadné selekce přes selekci individuální a je ukončen klonovou selekcí, tj. vyhodnocením, přihlášením do státních odrůdových zkoušek až pouznání klonů a jejich ná sledným využitím ve vinohradnické praxi. Celý dlouholetý proces vyústil v uznání klonů a jejich zapsání do Listiny povolených odrůd (LPO).

Slezák Petr - VINAŘSTVÍ

V roce 1995 bylo moje vinařství založeno na základech rodinných tradic. Mezi předky z matčiny strany patřil někdejší starosta obce Antonín Benda, který se významně podílel na zavádění moderních vinohradnických postupů mezi místními vinaři. Dalším byl Bartoloměj Stávek, bývalý spolužák Tomáše Masaryka, který byl nejen dobrým vinařem, ale i muzikantem. Z otcovy strany se jedna větev – rodina Šlancarů – rovněž zabývala vinohradnictvím, ale hlavě obchodem s ovocem a vínem. Po babičce mám z této strany vinici v trati Bočky. Větev mého jména, tedy Slezákova, byla spíše řemeslnická. Můj praděd se s celou rodinou přistěhoval do Němčiček z Vídně a dědeček Ervín Slezák vytvářel postupně po celý život základy vinohradnického a vinařského podnikání. jak mu postupně přibývalo let, stále více se o vinohrady a sklep staral můj otec. Ten začal s modernějšími postupy při ošetřování vinic i při zpracování vína a obohatil technologické vybavení lisovny. V současné době se snažím v jejich šlépějích o další rozšiřování a modernizaci svého vinohradnictví a vinařství. Otec je mi stále prvním a dobrým rádcem.

V roce 2013 mám asi 16 000 vinných hlav. Malá část je právě od dědečka a převážnou většinu vinic jsem vysázel v posledních deseti letech. Jde o odrůdy Rulandské šedé, Ryzlink rýnský, Chardonnay, Muškát moravský, Frankovka, Cabernet Moravia a Tramín červený v tratích Filiberky (Šumberky) a Bočky, Veltlínské zelené (Růžený), Zweigeltrebe (Veselý), Ryzlink vlašský (Zbavce).

Mé vinice leží v tradičních vinařských tratích. Právě tyto trati jsou pro svou příznivou polohu dobrým předpokladem výroby kvalitních vín. Vyrábím především odrůdová vína přívlastková. Ze dvou třetin jsou to vína bílá.

 

Snowdonia Cheese Company

Špalek - VINAŘSTVÍ

Vinařství Špalek je rodinným vinařstvím, které od roku 1970 vede František Špalek, syn Josefa Špalka, který do Nového Šaldorfa přišel v roce 1945 z Valašska. Skutečný rozvoj zažilo vinařství až po roce 1989, kdy stát konečně povolil soukromě podnikat. Kromě manželky Marty jsou výraznými posilami rodinného vinařství také synové Petr Ilgner a Marek Špalek. Oba dva vinařství vystudovali a mají za sebou bohaté zahraniční zkušenosti. Vinařství Špalek patří posledních dvacet let mezi stálice na tuzemské vinařské scéně. V současné době je Vinařství Špalek již BIO vinařstvím, hospodařícím na 10 ha vinic na Kraví Hoře u Znojma. Jako vůbec první vinařství na Znojemsku zavedlo gravitační zpracování hroznů v novém, avšak historicky pojatém sklepě v Novém Šaldorfu. Kromě tradičních bílých, růžových a červených vín vyrábí i vína speciální jako vína ledová, vína zrající na kvasnicích a v dubových sudech (Surlie), vína likérová (Šaler) a vína přírodní, vyráběná ze šlapaných hroznů a kvašená divokými kvasinkami (Edelspitz).

KOMPLETNÍ NABÍDKU VÍN NALEZNETE ZDE:
http://www.vinostyl.cz/kategorie/vina-z-moravy-a-cech/vinarstvi-rodiny-spalkovy

Vinařství ŠpalekDegustace v naší vinotéce 12. 12. 2014
Degustace v naší vinotéce 21. 3. 2014
Degustace v naší vinotéce 15. 3. 2013

 

SRL Hotambul

Štěpán Maňák - VINAŘSTVÍ

Rodinné Vinařství Štěpán Maňák ze Žádovic poblíž Kyjova hospodaří na 25 hektarech vinic, na třech vinařských tratích s velmi příznivou polohou. Výroba je zaměřena pouze na přívlastková lahvová vína. Vinařství používá při výrobě nejmodernější technologie a dubové barrikové sudy, v nichž zrají bílá i červená vína a dokonce i vína slámová. Většina vín má řadu ocenění, včetně každoročního zařazení do Národní soutěže Salon vín ve Valticích. K nejvýznamnějším oceněním patří ta nejvyšší, na které se dá ve světě vinařských soutěží dosáhnout. Vinařství je držitelem tří šampionů světových soutěží pod patronací O.I.V. v Paříži. Souběžně s nimi většina vín z vinařství získala další cenná umístění, a to jak v domácích, tak i světových soutěžích. Za zmínku stojí např.: VINALIES INTERNATIONALES Paříž, AWC Vienna, Terravino v Izraeli, Oenoforum, INTERNATIONALE WINE San Francisco, Král vín ČR a na dalších neméně důležitých výstavách.
Vinice Vinařství Štěpán Maňák jsou obdělávány v katastru obce Kostelec, kde na trati Stará hora vlastní přes 4 ha vinic s odrůdami: Rulandské bílé, Muškát moravský a Müller Thurgau. V katastru obce Hýsly obdělává Vinařství Štěpán Maňák 5 ha vinic s odrůdami Merlot, Muškát moravský, Sauvignon, Rulandské modré, Chardonnay, Müller Thurgau a Veltlínské červené rané. 
Další vinice Vinařství Štěpán Maňák se nachází v Žádovicích na trati Fěruňk, kde je obděláváno 10 ha a kde je odrůdová skladba rozmanitější. Zde se pěstují odrůdy: Ryzlink rýnský, Tramín červený, Cabernet Moravia, Svatovavřinecké, Rulandské modré, Pálava, Neuburské, Rulandské šedé, Sauvignon, Merlot, Sylvánské zelené, Irsai Oliver, Veltlínské zelené, Hibernal a Kerner.

Degustace v naší vinotéce 20. 10. 2017 - článek

KOMPLETNÍ NABÍDKU VÍN NALEZNETE ZDE:
http://www.vinostyl.cz/kategorie/vina-z-moravy-a-cech/vinarstvi-stepan-manak


 

Štěpánek - VINAŘSTVÍ

Petr ŠtěpánekRodinná vinařská firma vznikla v roce 2006 a navázala tak na dlouholetou rodinnou vinařskou tradici. Víno jsme dříve vyráběli v klasickém vinném sklípku. V roce 2005 jsme se přestěhovali do nově zbudovaného objektu. Nově vybudovaný sklep se nachází taktéž v Mutěnicích a je dobře situovaný mezi vinicemi.

Nabízíme posezení v typicky slováckém vinném sklepě. Kapacita je 25 lidí. Poskytujeme řízené degustace, občerstvení. Dále je možnost ubytování a muziky. Více informací o této nabídce naleznete zde.

Nyní hospodaříme na jednom hektaru vinic. Zbývající část hroznů pro výrobu vín nakupujeme od stálých dodavatelů. Zaměřujeme se pouze na zpracování moravských hroznů, většinou ze slovácké podoblasti.

Hrozny bílých odrůd zpracováváme na automatickém pneumatickém lisu. Kvasný proces probíhá reduktivní technologií řízeného kvašení v chlazených tancích. Fermentace a kvasný proces modrých odrůd probíhá ve speciálních vinofikátorech bez přístupu kyslíku. U všech červených vín probíhá po vylisování jablečno-mléčná fermentace v dřevěných sudech.

Bílá vína jsou po vyškolení plněna z tanků přímo da lahví, tím se zachovává svěžest a ovocnost vína. Červená vína několik měsíců leží v barikových nebo klasických sudech a poté jsou plněna do lahví.

Zpracováváme 9 bílých a 3 modré odrůdy. Stěžejní odrůdy jsou Rulanské šedé, Hibernal, Tramín červený, Sauvignon a Dornfelder. Doporučujeme prohlédnout si naši nabídku vín.

Na trh dodáváme ročně asi 20 000 lahví jakostního a přívlastkového vína převážně do gastronomie, vinoték a specializovaných prodejen s vínem. Naše vína získávají ocenění na prestižních výstavách u nás i v zahraničí.

Tetur Vladimír - VINAŘSTVÍ

Vladimír Tetur

Nejstarší zmínka o výrobě vína v rodě p. Vladimíra Tetura sahá do roku 1620, kdy se již jeho předkové věnovali vinařství a vinohradnictví. V rodině p. Tetura tomu není jinak, a proto se v plné míře vinařství začali věnovat v roce 1992. Za 24 let svého působení se vinařství vyvíjelo od malého sklepa až po dnešní moderní vinařství, které bylo vybudováno na zelené louce. A že to neslo samá pozitiva – jednoduchý design, snadná manipulace, bezbariérovost, vše pro zrození jejich vín a pohodu při práci. Přestože patří k větším vinařstvím, stále se snaží zastávat filozofii menších rodinných podniků tj. osobní přístup, vstřícnost a otevřenost. Vinice vinařství se nachází v katastru Velkých Bílovic v celkovém rozsahu 13 hektarů. Pro výrobu vín hrozny z vlastních vinic nestačí, proto převážnou část hroznů vinařství nakupuje od stálých dodavatelů z Velkých Bílovic, v menší míře i ze sousedních Velkých Pavlovic. Zpracováváno je následně 12 bílých a 11 červených odrůd révy vinné v mnoha kvalitativních skupinách. Mezi oblíbené odrůdy patří ty aromatické, jako je Irsai Oliver nebo Muškát moravský. P. Tetur má rád také moderní design a moderní technologie. Mošty a vína bílých odrůd jsou po celou dobu výroby uchovávány v nerezových tancích s řízenou teplotou. Nakvášení červených rmutů probíhá v nerezových vinifikátorech. Červená vína leží ve speciální místnosti ve velkoobjemových sudech (5000 litrů) od renomovaného francouzského bednářství Seguin Moreau a v barrique sudech (225 litrů) od firem Nadalie, Francoas Fehrer a Seguin Moreau. Prostory pro zrání červených vín jsou proskleny s automaticky udržovanou teplotou a vlhkostí vzduchu. Zejména vína jakostní a přívlastková se dodávají převážně do gastronomie, vinoték a  specializovaných prodejen s vínem. Vína produkovaná Vinařstvím Vladimír Tetur získávají mnohá ocenění na prestižních výstavách, nejen u nás, ale také v zahraničí. Za ty nejvýznamnější jmenujme: Valtické vinné trhy, Salon vín ČR nebo zahraniční Weinparade Poysdorf, AWC Vienna a Festwine. Sklepmistrem vinařství je pan Vladimír Tetur. Milovníky jižní Moravy potěší zajisté i filmový trailer Vinařství Vladimír Tetur: https://www.youtube.com/watch?v=0xhsGfc2Zk4

KOMPLETNÍ NABÍDKU VÍN NALEZNETE ZDE:
http://www.vinostyl.cz/kategorie/vina-z-moravy-a-cech/vinarstvi-vladimir-tetur

Degustace v naší vinotéce 21. 4. 2017Degustace v naší vinotéce 13. 5. 2016
Degustace v naší vinotéce 20. 11. 2015Degustace v naší vinotéce 31. 10. 2014
Degustace v naší vinotéce 15. 11. 2013Degustace v naší vinotéce 19. 4. 2013

 

Tyčinky s. r. o.

Společnost Tyčinky s.r.o. navázala na firmu PetPek, kterou založili bratří Cieślarovi. Jednatelem této společnosti je jeden ze synů, a tudíž ji můžeme považovat za rodinný podnik.

Díky vlastní receptuře má naše trvanlivé pečivo svou specifickou chuť, která je příjemným doplňkem nejen k pivu i vínu.

Jsme hrdí, že pro naši novinku – sýrové tyčinky Bertyčky – používáme jen české dodavatele.

Dejte přednost českému výrobku z kvalitních surovin a vychutnejte si tuto jedinečnou sýrovou chuť!

U Kapličky - VINAŘSTVÍ

Vinařství u KapličkyVinařství U kapličky bylo založeno roku 2005, je zaměřeno na výrobu kvalitních přívlastkových vín z hroznů, vypěstovaných ve vlastních vinicích.. Vinice se rozprostírají o výměře 40ha na jihovýchodních, jižních a jihozápadních svazích viniční tratě v katastru obce Zaječí ve Velkopavlovické podoblasti. Ke kvašení bílých odrůd mají k dispozici řízené kvašení, nerezové tanky o objemu 2000 l. K vinifikaci červených vín používají nerezové, ale i dubové vinifikátory. V kolekci „Víno Dalibor“ naleznete ta nejlepší vína z jejich sklepů. Bílá vína se vyznačují typickým odrůdovým charakterem a svěží ovocnou až květinkovou vůní. V chuti tropického ovoce se nádherně snoubí příjemná kyselinka a zbytkový cukr. Červená vína vždy zrají v dubových sudech. Díky redukované sklizni a vysoké vyzrálosti hroznů z jejich vinic se víno vyznačuje plností, mohutností a dlouhou dochutí. Vína z této kolekce jsou vhodná i pro delší archivaci. Kolekce „Fresh Wine“ představuje vína bílá, růžová a klarety s vyšší aromatikou, nižším obsahem alkoholu a osvěžující kyselinkou. Tato vína Vás příjemně osvěží nejen v letních večerech..Vína z kolekce „Selection“ jsou vhodná ke každé příležitosti. Prezentují se příjemnou vůní, svěžestí a lehkým tělem. Červená vína nezrají v dřevěných sudech, ale v nerezových tancích, což umožňuje šetrně řídit mikrooxidaci pro dokonalou lehkost vína. Vinařství u kapličky se pyšní sklepem, který je vyhlouben cca 12 m pod povrchem kopce uprostřed jejich vinic s nádherným výhledem na Novomlýnská jezera, kde se na jejich hladině odráží vápencové vrcholky ,,Pálavy“. Délka všech chodeb čítá úctyhodných 260 m. Bílá vína jsou uskladňená v nerezových nádržích dle nejmodernějších technologií, oproti tomu vína červená zrají v klasických dubových sudech anebo sudech barrique.

Více informace o Vinařství U Kapličky

VacuVin

Nizozemská firma International Innovation Compane se značkou VacuVin přináší do našeho sortimentu brilantní a jednoduché nápady. "Že mě to nenapadlo také," ozývá se, když dorazí další zásilka s nápaditými, barevnými a osvěžujícími vecičkami, které spolehlivě vykouzlí úsměv na tváři. A díky své příznivé ceně jsou populární volbou i pro naše zákazníky, když si chtějí udělat radost něčím malým.

Vajbar - VINAŘSTVÍ

Vinařství Vajbar sídlí ve vinařské obci Rakvice, která je součástí velkopavlovické vinařské podoblasti. Vinařský provoz však najdete v nedaleké obci Zaječí. Mezi firemní vinotékou v Rakvicích a výrobou s vlastní vinotékou a degustačním sklepem vede krásná cyklostezka mezi vinohrady. Vinařství Vajbar obhospodařuje cca 36 ha vinic, ve kterých probíhá postupná obnova přestárlých vinic a kde se zároveň obměňuje odrůdová skladba podle dlouhodobého záměru. Obec leží v tom nejjižnějším koutě jižní Moravy asi 40 km jihovýchodně od Brna v těsném sousedství Lednicko - Valtického areálu. Bohatá tradice vinařství v obci sahá daleko do historie. Bronislav Vajbar je klasickým případem vinaře, kterého k vínu přivedli předci. Rodinná tradice pěstování hroznů a výroby vína sahá daleko do historie rodiny. Důkazem toho je i dochovaný rodokmen, ve kterém je zmínka o vinařství už z konce 19. století. Bronislav Vajbar tak již od 10 let pomáhal ve sklepě dědovi a otci. Tady se vytvářela láska k půdě i vínu. Krátce po 18 roku si udělal živnostenský list a začal podnikat ve výrobě vína – zprvu hlavně u sudových vín. Pochopitelně, že se postupem času vyvíjela nejen výroba, ale i technologie. Do roku 2000 byly finance směřovány do výsadby vinic, od roku 2000 přicházejí do technologie. Řízené kvašení, pneumatický lis, kvalitní mlýnek se ukázaly ve skokovém nárustu kvality. Proto vylepšování a modernizace technologie pokračuje i nadále. V roce 2014 přichází chvíle na vylepšení systému uzavření lahví a také na jejich nový, moderní, design, který lépe napoví o charakteru vína. Další zásadní zlom přichází v roce 2015, kdy se vinařství stěhuje do nově zrekonstruovaných prostor v Zaječí. Zdejší moderní areál s velkou skladovací kapacitou umožní nechat zrát vína tak dlouho, jak jen bude třeba a zjednoduší logistiku výroby, která dosud probíhala na třech místech.

KOMPLETNÍ NABÍDKU VÍN NALEZNETE ZDE:
http://www.vinostyl.cz/kategorie/vina-z-moravy-a-cech/vinarstvi-vajbar

 

Válka Karel - VINAŘSTVÍ

Od roku 1991 jsme urazili malý kus dlouhé cesty. Začínali jsme s malým vinohradem na vlastní půdě a sklepem s několika sudy. Postupným vysazováním vinic na vlastní půdě a s využitím mechanizace a pomalým vybavováním sklepa vinařskou technologií jsme se dostali na dnešní úroveň. Dnes Vám můžeme nabídnout osobitá Bio vína, jedinečné odrůdové Bio hroznové želé, Bio mošt a další produkty.

Pěstujeme révu na svazích Přírodního parku Výhon, ve vinařské obci Nosislav. Více než 6 ha vinic je umístěno v krásné viniční trati Přední hory, kde vinařstvím budované kamenné meze z místního materiálu pomáhají biologické rozmanitosti. Jako malovýrobci tvoříme víno jako umělecké dílo. Úcta k přírodě a krajině umožní i našim potomkům, aby zůstala úrodná, zdravá a čistá.

Území Židlochovicka bylo již od roku 1379 ošetřeno horenským právem, samostatné horenské právo bylo Nosislavi uděleno r. 1497 Vilémem z Pernštejna. Tehdy na svazích Výhonu měli vinice Brněnští měšťané a kláštery. Rodinná tradice navazuje na předky, kteří při své zemědělské činnosti vždy obdělávali také vinohrady a vyráběli víno. Naše vinařství vzniklo v roce 1991. Začali jsme na starých základech, s novými ideály.

Valle de la Puerta

Valle de la Puerta bylo založeno v roce 1994 a nyní má 150 ha vinic a navíc 770 ha s olivovníky. Nachází se v údolí Famatina asi 754 mil Severozápadně od Buenos Aires. Speciální mikroklima, s horkými a suchými letními dny a chladnými noci, se pojí s čistým vzduchem a tím zajišťují ideální podmínky pro zrání hroznů a oliv. Vinařství bylo postaveno v roce 2002 a je jedním z nejmodernějších a technologicky nejvyspělejších vinařství svého druhu v Argentině.

Veuve Clicquot

Vinařství Kovacs s. r. o.

Víno z Kobylí - VINAŘSTVÍ

Vinařská společnost v Kobylí vznikla spontánně v roce 1928, tedy v prvorepublikové době. Drobní vinaři se spojili kvůli společnému zájmu o pěstování a ochranu vinné révy. Navazujeme proto na tradici, která zavazuje. S roční produkcí 700 000 lahví jsme se stali jedním z významných tuzemských výrobců vína. Vinařství Víno z Kobylí hledejte ve Velkopavlovické vinařské podoblasti jihovýchodní Moravy. Vinná réva se na území Kobylí pěstuje již osm set let. Už tehdy se teplomilné rostlině dařilo na zdejších slunných stráních obrácených k jihovýchodu a jihozápadu. Na současné ploše 152 hektarů pěstujeme nejtradičnější odrůdy jako například Frankovka, Tramín nebo Modrý Portugal. Ideální poloha vinic dovoluje hroznům dobře vyzrát a vytvořit víno vynikající jakosti. Nabízíme proto i další časem prověřené odrůdy, Veltlínské zelené, Müller Thurgau, Neuburské, Sauvignon, Ryzlink rýnský i vlašský, Sylvánské zelené, Moravský muškát, Rulandské modré, Svatovavřinecké a André. Z hroznů našich vinic vznikají díky trpělivosti milovníků vinné révy aromatická a jedinečná jakostní odrůdová vína, vína s přívlastkem, archivní a ročníková vína. Dobrý zvuk má naše jméno i na prestižních domácích a zahraničních vinařských soutěžích.

KOMPLETNÍ NABÍDKU VÍN NALEZNETE ZDE:
http://www.vinostyl.cz/kategorie/vina-z-moravy-a-cech/vino-z-kobyli

 

Vinobox

Vinopa - VINAŘSTVÍ

Naše rodinná firma sídlí v tradiční vinařské obci Rakvice, která se rozprostírá v srdci naší největší vinařské oblasti s názvem Velkopavlovická. Obec leží v tom nejjižnějším koutě jižní Moravy asi 40 km jihovýchodně od Brna, v těsném sousedství Lednicko-valtického areálu. Její viniční tratě mají jihozápadní a jižní svahy omývané na podzim teplými větry, urychlujícími zrání hroznů na keřích dobře živených na hlinitých půdách. Vhodné klimatické podmínky, ale i půdní složení umožňují docílit velmi dobré cukernatosti a aroma hroznů, jako základu pro výrobu kvalitního vína. Bohatá tradice vinařství v obci sahá daleko do historie.

Vinařství Vinopa Rakvice – Ing. Miloš Veselý CSc. bylo založeno v roce 1992 a v současné době obhospodařujeme 25 ha vinic, kde pěstujeme odrůdy Chardonnay, Sauvignon, Ryzlink rýnský, Veltlínské zelené, Muškát moravský a z červených odrůd pak Zweigeltrebe.

Naše firma se postupně modernizuje a v současné době má kapacitu cca 3 tisíce hektolitrů pro zpracování hroznů, výroby vína, jeho zrání, školení, plnění do lahví a expedice. Na kvalitu výroby našich vín, jak bílých tak červených, je kladen velký důraz. Bílá vína vyrábíme moderní technologií řízeného kvašení, které probíhá při teplotě 15–19°C, z důvodu udržení vysokého aroma kvasícího vína. Zatímco u bílých vín se hrozny lisují a kvasí se až následně získaný mošt, v případě červených vín se ponechává kvasit takzvaný rmut, složený z dužiny a slupek, který se teprve následně lisuje. Pečlivá a zodpovědná práce dává vzniknout zajímavému sortimentu vín.

Vinostyl

Vinostyl.cz

Vinselekt Michlovský - VINAŘSTVÍ

Volařík - VINAŘSTVÍ

Vinařství klade při pěstování velký význam na polohu vinice a vytváří vlastní terroirovou řadu vín – spojení nejprestižnějších viničních tratí s nejvhodnější odrůdou. Výsledná vína pak nabízí neopakovatelnou symfonii barvy, vůně a chuti.

Vinařství je od roku 2011 členem Aliance vinařů V8 – vinařství, jež se spojila s cílem společné podpory výroby a propagace kvalitních moravských vín.

Pílí, učenlivostí, pokorou, výběrem skvělých odborníků a neutuchající láskou k vínu se Vinařství Volařík dokázalo v krátké době prosadit mezi producenty nejkvalitnějšího vína v České republice a sklízí úspěchy na tuzemských i zahraničních soutěžích. Mezi nejprestižnější ocenění v České republice patří Champion Valtických vinných trhů, Král vín a Vinař roku – všechna tato ocenění získalo vinařství v roce 2011. Nejvýznamnějším oceněním pro rok 2012 je Champion Jarovín Rosé, Král vín (již potřetí v řadě) a Šampion Mikulovské vinařské podoblasti v Národní soutěži vín ČR.

Vinařství je zakládajícím členem VOC Mikulov.

V roce 2013 má vinařství čtyři vína v Salonu vín ČR - Ryzlink vlašský Kotelná a Železná, Veltlínské zelené a Ryzlink rýnský Purmice. Do salonu se umisťuje vždy 100 nejlepších vín pro daný rok.

„Víno je náš život. Naučili jsme se rozeznávat jedinečnou povahu každé odrůdy a starostlivě ji respektovat v každém kroku pěstování i zpracování. Jedinou opravdovou hodnotou je pro nás kvalita bez kompromisů.“

Weingut Andrzej Greszta

Vinice tohoto moselského vinařství se nachází v okrese Kröv. Zaměřují se zejména na odrůdu Ryzlink rýnský, kde na svět přišel první ročník v roce 2006.Vína vznikají zásadně přirozenou cestou, bez jakéhokoliv umělého zásahu a tím si zachovávají přírodní vůni, chuť, mineralitu
a harmonii vína. Ve vinařství je kladen důraz na výrobu suchých vín z vyzrálých a zdravých hroznů. Kromě toho také vyrábí vína botrytická, polosuchá až dezertní.

Weingut Knodt – Trossen

Skvělé moselské vinařství, které má své vinice na strmých jižních svazích, kde se v podložích nachází břidlice, která se krásně vtiskává do chutě vína. A tak pečlivou starostí o vinice a letitou zkušeností vyrábí víno ve vysoké kvalitě.  Filozofie vinařství se opírá o spojení s přírodou, snaží se o vytvoření těch nejlepších podmínek pro pěstování a výrobu vína.

Winberg

Vinařství WinbergFirma WINBERG Mikulov s.r.o. byla založena v roce 2000 vinařem a vinohradníkem Antonínem Procházkou, kde uplatňil své dlouholeté zkušenosti z oblasti pěstování a zpracování hroznů v mikroregionu Mikulov.

Specializujeme se na výrobu a prodej přívlastkových vín ze sedmnácti odrůd, která jsou konzumenty ceněna pro svou lehkost a svěžest. V nabízeném sortimentu nechybí ani speciality typu ledových a slámových vín.

Yerevan Ararat brandy-wine-vodka factory

V roce 2002 se továrna Yerevan Ararat brandy-wine-vodka factory stala součásti Multi Group Concern, který investoval přes 50 miliónů USD do modernizace výroby, technologií a lahvování. V současné době se firma snaží o obnovení tradice a slávy brandy z Arménie. Proces celé výroby brandy je uskutečňován za použití nerezových tanků, ve kterých je hotové víno uskladněno dokud není destilováno. Víno je přísně kontrolováno laboratoří. Srdcem každé továrny byla vždy destilační část. V případě této arménské brandy je uplatňován proces dvojí destilace. Při první destilaci je vydestilován alkohol z vína a rozdělen na části: střední část (nazývána také srdce) – přiblížně s 62-70% alkoholu, je dána stranou pro dozrávání a další části (nazývané hlava a ocas) jsou vráceny zpět do vína. Hlavní důraz je kladen na získání brandy nejvyšší kvality s ohledem na maximální zachování vůní a chutí původních odrůd.
Celková výrobní kapacita této části je 6 000 000 litrů, což zahrňuje 6000 sudů s kapacitou od 300 do 700 litrů. Sudy jsou uloženy ve sklepních prostorách ve třech odlišných cyklech. V dubových sudech nalezneme i brandy, která  zde zraje již od roku 1902. Každoročně se zásoby brandy zvyšují, což umožňuje stabilní produkci všech typů brandy a také poskytuje volné pole působnosti pro tvorbu nových typů brandy.

Vinařství

Alexandre Relvas - Poměrně mladé, ale velmi perspektivní vinařství, nacházející se v oblasti Alentejo v Portugalsku. Vlastní přes 100 ha vinic v jižní části (oblast Alantejano) a dalších 200 ha vinic má smluvně zavázáno s místními pěstiteli. Alika a.s. - Společnost ALIKA je přední českou potravinářskou firmou, zabývající se nejen výrobou pražených ořechů a slaných snacků, ale také balením sušeného ovoce a olejnatých semen. Na trhu zaujímá své místo již od roku 1992.Arnaud - Společnost Arnaud byla založena již roku 1950 v regionu Limousin, konkrétně v malém městečku Aixe sur Vienne ve Francii. Tento rodinný podnik se už od svého vzniku zabývá výrobou tradičních francouzských paštik a konzervovaného masa. Avon & Ragobert - Francouzská značka s dlouholetou tradicí ve výrobě produktů TERRIN, RILLET, aj. Tradice výroby sahá až do roku 1898 a gurmánské speciality delikatesních paštik této značky mají silné postavení nejen na francouzském trhu. Baloun - VINAŘSTVÍ - Radomil Baloun pochází z vinařského rodu ve Velkých Bílovicích, kde jeho předkové vinařili po mnoho generací. Narodil se 9. září 1959 ve Valticích, základní školu navštěvoval ve Velkých Bílovicích. Bíza Petr - VINAŘSTVÍ - Vinařství Petr Bíza je rodinná firma založená v roce 1999 a navazuje na tradici předků, kteří přišli v roce 1771 z Francie na Moravu. Vinařství se nachází v obci Čejkovice, jedné ze tří největších vinařských obcí v České republice. Bohemia Crystal - Bohemia Crystal Glass je jedním z nejvýznamnějších dodavatelů výrobků z českého křišťálového skla prvotřídní kvality. Zaměřuje se na produkty vyrobené výhradně v České republice a dodává je také do velkoobchodních sítí po celém světě. Další vinařství

proč nakupovat právě u nás



Kategorie

Pondělí 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Úterý 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Středa 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Čtvrtek 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Pátek 8:30 - 12:0012:30 - 17:30
Sobota 8:30 - 12:00

Při objednávce nad 2 500Kč Doprava zdarma

Staňte se registrovaným členem vinostyl.cz
a získejte slevy na dopravu a balné